حملات هوایی اسرائیل به غزه و اقدام گروه جهاد اسلامی در پرتاب صدها موشک به سوی اسرائیل در روز شنبه دست کم شش کشته بر جای گذاشت.
حماس که کنترل غزه را در دست دارد با اعلام این که چند کودک نیز در میان کشتهشدگان یک انفجار در نزدیکی اردوگاه آوارگان جبالیا بودهاند، اسرائیل را در این رابطه مقصر دانست. اما ارتش اسرائیل با رد مسئولیت این حمله، گفته است که دلیل این انفجار مرگبار پرتاب نافرجام موشک جهاد اسلامی بوده است.
ارتش دفاعی اسرائیل ویدیویی را پخش کرد که در آن به نظر میرسد یکی از موشکهایی که شب هنگام از غزه پرتاب شده با منحرف شدن از مسیر به سوی یک منطقه مسکونی در حرکت است.
به گفته ارتش اسرائیل، در حملات هوایی به غزه انبارهای اسلحه پنهانشده در مناطق مسکونی و نیز چند خانه تخریب شد. جهاد اسلامی نیز موشکهایی را به سوی اهدافی در اسرائیل، و حتی به سوی قلب تجاری اسرائیل یعنی تل آویو، شلیک کرد.
به گفته اداره بهداشت غزه طی دو روز درگیری دست کم ۲۴ فلسطینی کشته و ۲۰۳ نفر زخمی شدند.
شبهنظامیان فلسطینی نیز بیش از ۴۰۰ فروند راکت به سوی اسرائیل شلیک کردند. هرچند اکثر این راکتها رهگیری شدند، آژیرهای حمله هوایی به صدا درآمدند، و مردم به پناهگاهها رفتند. سازمان خدمات فوریتی اسرائیل نیز اعلام کرد که گزارشی از تلفات جدی دریافت نکرده است.
در همین حال مصر از مشارکت در گفتوگوهای فشرده برای تنشزدایی و آرام کردن اوضاع خبر داده است. تشدید بیشتر تنش تا حد زیادی به تصمیم حماس برای پیوستن یا نپیوستن به جنگ در کنار گروه کوچکتر، یعنی جهاد اسلامی، بستگی دارد.
به گفته دو منبع امنیتی مصری، یک هیئت اطلاعاتی از این کشور به ریاست سرلشکر احمد عبدالخالق روز شنبه وارد اسرائیل شده است و قرار است از آن جا برای میانجیگری به غزه برود.
این درگیریها، که آرامش نسبی یک ساله منطقه را مختل کرده است، در پی حمله روز جمعه اسرائیل آغاز شد. در این حمله مجموعهای از اهداف نظامی هدف قرار گرفت و یکی از فرماندهان ارشد جهاد اسلامی کشته شد.
حدود ۲.۳ میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه هستند و اسرائیل و مصر بهدلیل نگرانیهای امنیتی، با اعمال محاصره دریایی رفت و آمد افراد و کالاها به داخل و خارج این منطقه را محدود کردهاند.
در جریان درگیریهای شدید ۱۱ روزه میان اسرائیل و شبهنظامیان در اردیبهشت ۱۴۰۰ دست کم ۲۵۰ نفر در غزه و ۱۳ نفر در اسرائیل کشته شدند. اما پس از آن، این مناطق تا حد زیادی آرام بود.
وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه با تاکید بر «پشتیبانی کامل» ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود، از همه طرفها خواست که از تشدید بیشتر تنش خودداری کنند.
نمایندگان سازمان ملل متحد و نمایندگان اتحادیه اروپا در خاورمیانه نسبت به ادامه خشونتها ابراز نگرانی کردند.
تنشها در روزهای اخیر پس از آن که نیروهای اسرائیلی توانستند یکی از فرماندهان جهاد اسلامی را در کرانه باختری دستگیر کنند، افزایش یافت. ارتش اسرائیل روز شنبه نیز از دستگیری یکی دیگر از اعضای این گروه در آن جا خبر داد.
به گفته وزیر دفاع اسرائیل دهها تاسیسات موشکی جهاد اسلامی در غزه نابود شده است.
یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل، گفت که این عملیات حمله قریبالوقوع جهاد اسلامی را، که مورد حمایت ایران است، خنثی کرد. ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، و چندین کشور دیگر جهاد اسلامی را یک سازمان تروریستی میدانند.