روسای جمهوری ايران و آمريکا در يک روز سخنرانی می کنند

روسای جمهوری ايران و آمريکا در يک روز سخنرانی می کنند

<!-- IMAGE -->

آقای اوباما قرار است روز چهارشنبه نمايندگان ۱۹۲ کشور عضو سازمان ملل را در مجمع عمومی مورد خطاب قرار دهد. سخنرانی سرهنگ قذافی، که پس از يک غيبت چهل ساله در سازمان ملل حضور بهم می رساند، بلافاصله پس از سخنرانی رئيس جمهوری آمريکا انجام خواهد گرفت. انتظار می رود آقای اوباما از تعهد تام واشنگتن به شرکت در فعاليت های سازمان ملل، پس از دوره هشت ساله کابينه آقای بوش که به لحاظ بين المللی از محبوبيت کمتری برخوردار بود، سخن بگويد.

سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل، درباره محتوای سخنان اوباما به تايمز لندن گفت: «هر کشوری يک مسووليتی دارد. آمريکا از نو رهبری را بدست گرفته است، و مشتاقانه منتظر سايرين است تا به وی بپيوندند.»

به گزارش روزنامه تايمز لندن، دفتر آقای باراک اوباما، رئيس جمهوری ايالات متحده، تلاش بسيار کرده است تا هنگام عبور از راهروهای سازمان ملل وی بطور ناگهانی با دو رهبر ليبی و ايران روبرو نشود. اين دو سرهنگ قذافیرهبر ليبی و محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، هستند.

ديپلمات های آمريکا در هماهنگی با ماموران تشريفات سازمان ملل سعی می کنند تا رئيس جمهوری آمريکا در ترددهايش در سازمان ملل با سرهنگ قذافی روبرو نشود. برای اين دو رهبر حتی درهای جداگانه ای در محل مجمع عمومی در نظر گرفته شده است تا هر کدام از راه جداگانه ای وارد و خارج شوند.

امسال باراک اوباما نخستين رئيس جمهوری آمريکا خواهد بود که روز پنجشنبه رياست شورای امنيت ۱۵ عضوی سازمان ملل را در جلسه فوق العاده عدم گسترش سلاح اتمی برعهده خواهد گرفت. در اين جلسه قرار است آقای اوباما و سرهنگ قذافی به فاصله چند متری از يکديگر بر سر ميز مذاکرات حاضر شوند.

جلسات اين هفته سازمان ملل از سال های پيش شلوغ تر خواهد بود، زيرا بسياری از رهبران کشورهايی که قرار است در روزهای پنجشنبه و جمعه در کنفرانس G20 در پيتسبورگ شرکت يابند از نيويورک عبور خواهند کرد.

سخنرانان روز چهارشنبه، علاوه بر آقای اوباما از آمريکا و قذافی از ليبی، آقايان مدودف (روسيه)، هو جين تائو (جمهوری خلق چين)، گوردون براون (بريتانيا)، سارکوزی (فرانسه)، و سيلويو برلوسکونی (ايتاليا)، خواهند بود.