صدها شهروند ايرانی هنوز بلاتکليف در بازداشت گاه های گوناگون بسر می برند. بنا بر گزارش ها بالغ بر ۴۰۰۰ نفردر ماجراهای پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری امسال دستگير شده اند. تعداد کشته شدگان مستند همين دوره بالغ بر ۷۰ نفر شده، در حاليکه اپوزيسيون مدعيست تاکنون بيش از ۲۰۰ نفر کشته شده اند. و با وجود شکاف عميقی که در ميان هيات حاکمه جمهوری اسلامی ديده می شود، حتی آمريکائيانی هم که در گذشته طرفدار برقراری ديالوگ با حکومت ايران بوده اند اکنون نسبت به پذيرايی از رئيس جمهوری اسلامی ايران شک دارند.
<!-- IMAGE -->از چند روز پيش که هيات نمايندگی ايران در نيويورک برای برگزاری مراسم آشنايی و ديدار با آقای احمدی نژاد به تماس گيری با دانشگاهيان و روشنفکران آمريکايی پرداخت، بسياری از مدعوين از قبول دعوت سرباز زدند. به گزارش واشنگتن تايمز، يکی از اين عده رابرت ليتواک، مدير بخش مطالعات امنيت بين الملل در مرکز بين المللی وودرو ويلسون بود. همکار آقای ليتواک، هاله اسفندياری، يکسال و نيم پيش چندماهی را به اتهام جاسوسی در زندان جمهوری اسلامی گذرانيده بود. خانم هاله اسفندياری که کتابی درباره خاطراتش از زندان منتشر کرده است بنام «خانه من، زندان من» گفته است سال پيش از وی برای اين مراسم دعوت شده بود که وی آن را رد کرد، و امسال کارش را راحت تر کرده اند و اصلا دعوتنامه ای برايش ارسال نشد.
يکی ديگر از کسانی که از سوی هيات نمايندگی ايران دعوت شده، آقای جيم والش، کارشناس توسعه تسليحات اتمی در دانشگاهMIT، به خبرنگاران گفت که در اين مراسم شرکت خواهد کرد نه به اين دليل که آقای احمدی نژاد حرف تازه ای برای گفتن دارد، بلکه به اين علت که او قصد دارد از آقای احمدی نژاد بپرسد اگر ايران واقعا مايل به ردوبدل کردن اطلاعات و اساتيد دانشگاهی است پس چرا آنها را دستگير و زندانی می کند و به بهانه های گوناگون ايشان را مورد آزار قرار می دهد. «آيا اين است نشانه منطق و عدالتی که اين همه مورد استناد مقامات ايرانی است؟» <!-- IMAGE -->فاطمه حقيقت جو، حقوق دان و محقق مهمان در دانشگاه ماساچوست و عضو سابق مجلس شورای اسلامی ايران، از ديپلمات ها خواسته است از پذيرش آقای احمدی نژاد سرباز زنند. وی به خبرنگاران گفته است «ما از کشورهای ديگر می خواهيم او را به رياست جمهوری نشناسند، و در طی سخنرانی رئيس جمهوری غير قانونی سالن مجمع عمومی را ترک کنند.» خانم حقيقت جو با گروهی از اساتيد دانشگاهی اعلاميه ای را منتشر کرده اند و تحت نام «صداهايی برای ايران» خواستار برگزاری تظاهرات سه روزه ای در نيويورک شده اند.
بنا به گزارش فاکس نيوز، هتل هلمزلی، از برگزاری جلسه سخنرانی آقای احمدی نژاد به دليل اعتراض تعداد کثيری از کسبه و تجار شهر نيويورک عذر خواسته است. پس از آن، گاتم هال، که قرار بود پذيرای رئيس جمهوری ايران و مهمانان وی برای سخنرانی روز سوم مهرماه باشد تصميم به لغو اين مراسم گرفت.
با در نظر گرفتن جو اعتراضاتی که گفته می شود اين هفته به مناسبت حضور رهبران ايران و ليبی در سازمان ملل نيويورک را فرا گرفته، اداره پليس شهر در هماهنگی گسترده ای با مقامات امنيتی سازمان ملل، مقامات وزارت امور خارجه آمريکا و کاخ سفيد، مقررات شديدی را در شهر اعمال خواهند کرد.
<!-- IMAGE -->از امروز صبح نيويورک شاهد مقررات شديد امنيتی شامل افزايش نيروهای پليس اونيفورم پوش در اطراف سازمان ملل، تيراندازان ارتش بر پشت بام ها، و تعداد بسياری وسايل نقليه پليس در سطح شهر بويژه در اطراف خيابان اول بود که هماکنون بروی ترافيک بسته شده است و اين راه بندان تا آخر هفته ادامه خواهد داشت. در داخل ساختمان سازمان ملل نيز سگ های ورزيده در امر کشف بمب همه اتاق ها و سالن ها را همه روزه خواهند گشت و کليه رفت و آمدها کنترل خواهد شد و کيف دستی ها، دوربين ها و وسايل الکترونيکی، و چترها بازرسی خواهند شد.