بازتاب اعتراض‌های سراسری در رسانه‌های خارجی؛ «ایران در تلاطم» است

اعتراض‌های سراسری در ایران از حمایت‌های جهانی برخوردار است. ترکیه

با اوج‌گیری اعتراض‌های سراسری در ایران و بالا رفتن شمار قربانیان سرکوب، رسانه‌ها در آمریکا، اروپا و دیگر نقاط جهان، گزارش‌ها و تفسیرهای بیشتری به بحران ایران اختصاص داده‌اند.

واشنگتن‌پست در چندین گزارش و تفسیر،‌ به اعتراض‌های سراسری علیه جمهوری اسلامی پرداخته است.

واشنگتن‌پست می‌نویسد اعتراض سراسری در شهرها و روستاها به کشته شدن مهسا امینی دختر ۲۲ ساله در بازداشتگاه گشت ارشاد، روز دوشنبه به عسلویه، محل یکی از بزرگترین پالایشگاه‌های گاز طبیعی کشیده شد.

واشنگتن پست تفسیر و تحلیل هیئت تحریریه بلومبرگ را نقل کرده که می‌نویسد زنان شجاع ایران سزاوار حمایت جهانی هستند، و غرب باید آنچه می‌تواند بکند که این جنبش باقی بماند.

این روزنامه در گزارشی از سلیمانیه عراق، به اعتراض‌‌های خونین سنندج پرداخته و می‌نویسد آنچه در سنندج گذشت، نمونه‌ای از اعتراض‌های بدون رهبری است که ایران را به تلاطم در آورده است.

خبرگزاری بلومبرگ گزارشی در باره اعتصاب کارکنان پتروشیمی منتشر کرده و براساس ویدیوها،‌ می‌نویسد کارگران با لباس کار به اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی پیوسته‌اند.

نشریه «المانیتور»‌ خاورمیانه امروز دوشنبه به نقل از خبرگزاری فرانسه می‌نویسد شاگردان مدارس و کارگران، با سرکوب مقابله می‌کنند.

وال استریت جورنال، یکی از معتبرترین روزنامه‌های جهان در گزارشی بر به درازا کشیده شدن جنبش تمرکز کرده و می‌نویسد اعتراض‌ها در ایران، به چالش بادوامی برای حکومت تبدیل شده است. این روزنامه به نقل از فعالان و کارشناسان سیاسی، می‌نویسد اعتراض‌ها دست کم در کوتاه مدت نمی‌تواند نظام را سرنگون کند، اما نارضایتی‌ عمیقی که بازمی‌نمایند و اینکه یکی از ستون‌های عقیدتی‌ نظام را هدف گرفته‌اند، اعتراض‌ها را برای حکومت به آزمونی مهم تبدیل کرده است.

روزنامه گاردین چاپ لندن گزارش خود در باره پاره کردن عکس‌های رهبر و بنیانگذار حکومت در کلاس‌های مدارس دخترانه را در صفحه اول گذاشته. این گزارش حاکی است آنچه دخترهای دبیرستانی را به خروش آورد، تصاویر نیکا شاکرمی بود که نیروهای امنیتی – انتظامی جمهوری اسلامی به شکنجه و قتل او متهم شده‌اند.

مجله هفتگی‌ تایم می‌نویسد اعتراض‌های پیامد کشته شدن مهسا امینی در ایران بالا گرفته است. این مجله به خوانندگان خود توصیه می‌کند تومار امضا کنند و کمک کنند و آدرس چندین نهاد حقوق بشری را می‌دهد از جمله مرکز حقوق بشر ایران، مرکز عبدالرحمان برومند، نهاد اتحاد برای ایران و همچنین عفو بین‌الملل و سازمان دیدبان حقوق بشر نیویورک.

رسانه پرخواننده «اکسیوس» واشنگتن به نقل از سازمان حقوق بشر ایران در نروژ، می‌نویسد که تا روز گذشته، یکشنبه، دست کم ۱۸۵ تن در اثر سرکوب کشته شده‌اند، از جمله ۱۹ کودک، و می‌افزاید بیشترین شمار تلفات به سرکوب در استان سیستان و بلوچستان مربوط می‌شود.

بیانیه سازمان حقوق بشر ایران در نروژ را چندین نشریه دیگر پوشش داده‌اند، از جمله «ایندیا تودی» کشته شدن ۱۹ کودک را در تیتر خبر آورده.

مجله‌ هفتگی نیویورک با نزدیک به یک میلیون مشترک، در گزارشی در ستون پرخواننده «اینتلیجنسر» خود براساس نوشته‌ها و ویدیوهای کاربران در توئیتر می‌پرسد آیا انقلاب جدیدی در ایران آغاز شده؟ ... از جمله توئیت‌هائی که مجله نیویورک بر آنها تمرکز داده،‌ توئیت‌های کریم سجادپور است که تصویر دختر یکی از قربانیان سرکوب خانم مینو مجیدی را گذاشته، با موهای بریده بر مزار مادرش. سجادپور توضیح داده خانم مینو مجیدی برای نسل دخترش، آزادی می‌خواست و جان خود را بر سر آن گذاشت.

بارون، نشریه تخصصی بنگاه داو جونز،‌ ناشر وال استریت جورنال،‌ گزارش خبرگزاری فرانسه را کار کرده در باره مقاومت اعتراض‌کنندگان علی‌رغم استفاده نیروهای سرکوب از گلوله‌های جنگی علیه مردم.