بریتانیا: در جنگ علیه داعش با اسد متحد نمی شویم

فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا (راست)

بعضی محافظه کاران خواستار اتحاد با بشار اسد هستند

فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه بریتانیا، در مصاحبه با شبکه خبری بی بی سی گفت هرگونه مشارکت نظامی با دولت بشار اسد «عملی، منطقی یا مفید» نخواهد بود. وی به درخواست ها برای کمک گرفتن از اسد به عنوان متحد در جنگ علیه شورشیان افراطی «دولت اسلامی» را رد کرده است.

آقای هاموند می گوید این ایده که سر مالکوم ریفکیند، از وزرای خارجه پیشین و محافظه کار بریتانیا، مطرح کرده، برای دولت هیچ جذابیتی ندارد.

سر مالکوم ریفکیند به شبکه خبری بی بی سی گفت، «مهم این است که غرب واقعگرا باشد. باید شدیداً واقعگرا بود – و معنی این حرف این است که تظاهر به رفاقت با رژیم دمشق نکنیم.اما باید از تاریخ درس بگیریم: در جنگ جهانی دوم چرچیل و روزولت با استالین متحد شدند – و این کارشان نه از سر ساده انگاری درباره ماهیت اتحاد شوروی بلکه به خاطر ضرورت شکست دادن هیتلر بود – و تاریخ درباره تصمیم دشوار ولی ضروری آنها به درستی قضاوت کرده است.»

آقای ریفکیند در ادامه اظهار داشت هرچند سال گذشته بریتانیا و آمریکا در آستانه حمله هوایی علیه دولت بشار اسد بودند، امروز زمینه برای همکاری با اسد برای اطمینان از شکست دادن داعش فراهم است.

روزنامه گاردین می نویسد پس از حملات وحشیانه نیروهای دولتی سوریه به مخالفان، و بکارگیری سلاح شیمیایی علیه مردم خود، بریتانیا خواستار کناره ‌گیری بشار اسد از ریاست جمهوری سوریه شد.

فیلیپ هاموند با رد ایده همکاری بالقوه با رژیم اسد گفت، «نمی دانم این ایده که اسد در کشور خودش دست به عملیات نظامی علیه مردمش بزند از کجا آمده. جنگ داخلی در کشور بیداد می کند.» وزیر خارجه بریتانیا افزود به عنوان بخشی از ائتلاف بین المللی، دولت متعهد است با داعش بجنگد، و این جنگ، جبهه های امنیتی، سیاسی و انسانی را دربرمی گیرد. به گفته آقای هاموند داشتن دشمن مشترک به معنای متحد بودن بریتانیا با سوریه نیست، چون رهبر آن کشور قابل اعتماد نیست. وی تأکید کرد که نیروی زمینی برای مبارزه با داعش اعزام نخواهد کرد.

گروه شبه‌ نظامی دولت اسلامی بخش های وسیعی از شمال عراق را تصرف کرده، و ایالات متحده داعش را بزرگترین تهدیدی می داند که در سال های اخیر با آن رو به رو شده است.

سخنگوی گروه دولت اسلامی، در ویدیویی که از بریدن سر جیمز فولی منتشر نمود، تهدید کرده است که اگر آمریکا حملات هوایی علیه آن گروه را در شمال عراق متوقف نکند، یک شهروند آمریکایی دیگر را گردن خواهد زد.

آقای هاموند همچنین گفت برای برخورد با اسلامگرایان افراطی که به سوریه یا عراق سفر کنند تدابیر خاصی در نظر گفته شده است از جمله پس گرفتن گذرنامه، تحت نظر گرفتن آنها در خارج از بریتانیا و بازداشت آنها هنگام بازگشت به کشور.