لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۱

ایندیپندنت: نخست وزیر بریتانیا خواستار ائتلاف با ایران علیه داعش شد


دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا
دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا

روزنامه ایندیپندنت چاپ بریتانیا، در مقاله‌ای به قلم اولیور رایت، به نقل از دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا نوشت که لندن جهت مبارزه با «تهدید مشترک» افراطیون سنی در عراق و سوریه که به دنبال تشکیل یک «دولت تروریستی» با اهدافی توسعه طلبانه تا «سواحل دریای مدیترانه» است، باید با ایران آماده ائتلاف شود.

آقای کامرون با بیان این که هم‌اکنون منافع ملی بریتانیا ایجاب می‌کند که لندن ده‌ها سال دشمنی خود با دولت شیعه در تهران را کنار بگذارد، گفت او از حسن روحانی رییس جمهوری ایران خواسته است جهت مبارزه با نیروهای داعش «با جامعه جهانی همکاری» کند.

نخست وزیر بریتانیا حتی تلویحاً گفته است که مخالفت دولتش با رژیم بشار اشد در سوریه به خاطر مبارزه با تهدید داعش ممکن است تعدیل شود.

به باور آقای رایت نویسنده این مقاله، این موضع جدید بیانگر این مساله است که بریتانیا و ایالات متحده به این درک رسیده‌اند که دلیل مخالفتشان با دولت اسد و حمایت از شورشیان سنی، به رشد و گسترش داعش کمک کرده است. به گفته آقای کامرون این امر موجب شده که داعش «یک به اصطلاح خلافت» در برخی مناطق سوریه و شمال عراق ایجاد کند.

اما این تغییر موضع، موجب بروز خشم عمیقی در اسرائیل شده است. اسرائیل همواره بر این باور بوده که جمهوری اسلامی قصد نابودی آن را دارد و دولتمردان در تهران جهت دستیابی به یک توافق هسته‌ای به دنبال گمراه کردن غرب هستند.

در مقاله‌ای که آقای کامرون در روزنامه ساندی تلگراف نوشته بود، آمده است «هم اکنون دولت اسلامی نه تنها هزاران پشتیبان داشته، بلکه بر هزاران کیلومتر مربع نیز فرمانروایی می‌کند ... در بیان اهداف توسعه‌طلبانه‌اش علناً اعلام کرده که لبنان و اردن تا مرز ترکیه در قلمرو آینده آن گروه خواهد بود. اگر داعش بتواند در محقق ساختن اهدافش موفق شود، بنابراین ما با یک دولت تروریستی که تا سواحل دریای مدیترانه، و در همسایگی یکی از اعضای ناتو، گسترش یافته است مواجه هستیم. این مساله یک خطر روشن و آشکار علیه اروپاست.»

اما، آقای کامرون گسیل نیروی نظامی بریتانیایی به عراق را غیرمحتمل دانست و افزود کمک‌ها باید به ارتش عراق و نیروهای پیشمرگه کرد داده شود.

اما «کلیسای انگلستان» منتقد سیاست آقای کامرون در این زمینه است. «کلیسای انگلستان» دولت را به نداشتن یک سیاست «منسجم و جامع» در مقابله با افراطگرایی اسلامی متهم می‌کند. اسقف شهر لیدز در یک انتقاد تند که از حمایت اسقف اعظم کانتربری (بالاترین مقام کلیسای انگستان) برخوردار بود، نوشت که بسیاری از اعضای بلندپایه این نهاد از این نگرش دولت نگران هستند.

اسقف نیکلاس بینز در نامه سر گشاده‌ای به نخست وزیر کامرون، فقدان سیاست بلندمدت وی در قبال نیروهای «دولت اسلامی» را زیر سووال برده و «سکوت فزاینده» دولتش به آزار و اذیت مسیحیان را به باد انتقاد گرفته است.

جنرال ریچارد شیرف، یکی از مقامات بلندپایه پیشین ناتو نیز در مقاله‌ای که در همین روزنامه نوشته بود، گفت «رخدادهای ناخوشایند امروز نتیجه نبود تأمل در تصمیم‌گیری در باب مسائل دفاعی و امنیتی است ... بنابراین واکنش‌ها به رویدادهای سال گذشته در سوریه، یا هفته گذشته در شمال عراق، خلق‌الساعه خواهد بود.»

---------------------------------------------

برگردان فارسی اين مقاله تنها به جهت اطلاع‌رسانی منتشر شده و نظرات بيان شده در آن، الزاماً بازتاب ديدگاه صدای آمريکا نيست.

XS
SM
MD
LG