لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۸

سازمان ملل خواستار ۲۷۵ میلیون دلار برای کمک به مردم یمن شد


دختربچه آواره یمنی که کودکی را در آغوش دارد، پس از فرار از جنگ در یمن. کمپ موقت آوارگان، بندر بوساسو ، سومالی، ۱۷ اوریل ۲۰۱۵
دختربچه آواره یمنی که کودکی را در آغوش دارد، پس از فرار از جنگ در یمن. کمپ موقت آوارگان، بندر بوساسو ، سومالی، ۱۷ اوریل ۲۰۱۵

روز جمعه سازمان ملل خواستار ۲۷۵ میلیون دلار برای کمک به ۷ میلیون و نیم تن از مردم یمن برای سه ماه آینده شده است. این درحالی‌ست که آتش جنگ زمینی در جنوب یمن به شدت بالا گرفته و ۱۸ استان از ۲۲ استان یمن زیر آتش بمباران قرار دارند.

بیش از ۱۵۰ هزار تن از مردم یمن از سکونت‌گاه های خود آواره شده‌اند. رقمی که ۵۰ درصد بیش از تخمین قبلی سازمان ملل است. به گزارش منابع بهداشتی، از ۱۹ مارس تا ۱۳ آوریل، ۷۶۷ تن کشته شده اند. این رقم نیز به مراتب کم‌تر از تعداد واقعی ست.

یوهانس وندر کلائو، هماهنگ کننده اقدام‌های انسان‌دوستانه سازمان ملل در یمن، در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر کرد آورده است: «اکنون هزاران خانواده خانه‌های خود را به دلیل جنگ و حمله‌های هوایی ترک کرده‌اند. هم اکنون خانواده های عادی برای دست یافتن به خدمات بهداشتی، غذا و سوخت – که نیازهای اولیه برای ادامه حیات است- تقلا می‌کنند.»

در این مدت دست کم پنج بیمارستان، ۱۵ مدرسه، سه فرودگاه اصلی یمن، دو پل، دو کارخانه و چهار مسجد و نیز تعدادی از بازارها، نیروگاه های برق و آب و تاسیسات بهداشتی ویران شده است.

به گزارش این نهاد سازمان ملل، خدمات آب رسانی به یک میلیون نفر هم اکنون در خطر نابودی قرار دارد و بیمارستان ها با ازدحام مجروحان و قربانیان مستقیم خشونت ها و کسانی که در انفجارها به سوحتگی شدید گرفتار شده اند، روبرو هستند.

یمن حتی پیش از شروع جنگ کنونی به بحران انسانی شدید دچار بود و بیش از ۶۱ درصد جمعیت آن یعنی حدود ۱۶ میلیون نفر به نوعی از کمک های انسان دوستانه نیاز داشت.

در همین حال بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار آتش بس فوری در یمن شده و هشدار داده است که یمن در آتش جنگ می‌سوزد و تنها راه حل برای آن است که همه طرف‌های جنگ دست از مخاصمه بردارند و به مذاکره بپردازند.

دبیر کل سازمان ملل که در واشنگتن پایتخت ایالات متحده سخن می‌گفت، با بیان این که حتی پیش از بروز جنگ از هر سه یمنی، دو نفر در فقر و گرسنگی بسر می‌بردند و نیاز به کمک‌های بشردوستانه داشتند، یادآور شد درگیری‌های اخیر تنها به وخیم‌تر شدن شدن فقر مردم و اوضاع امنیتی منجر شده است.

درهمین حال، خالد بحاح معاون جدید رئیس جمهوری یمن از همه گروه‌های مسلح خواست از گسترش جنگ جلوگیری کنند. وی همچنین اظهار امیدواری کرد که دامنه جنگ به نبردهای زمینی کشیده نشود، زیرا در آن‌ صورت تلفات جنگ به مراتب بیشتر خواهد شد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در گفتگویی تلفنی با دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار برقراری آتش بس در یمن و اجرای برنامه چهارماده ای شده است.

برنامه چهار ماده ای پیشنهادی ایران عبارتست از: برقراری آتش بس، ارائه کمک‌های انسان‌دوستانه، انجام گفت‌وگو میان گروه‌های درگیر، و رسیدن به توافق برای تشکیل دولت ملی در یمن.

در همین حال، روز پنجشنبه پیکارجویان شاخه القاعده در یمن فرودگاه مُکلا و یک ترمینال نفتی در جنوب یمن را به کنترل خود درآوردند.

XS
SM
MD
LG