لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۵

سازمان بهداشت جهانی بیش از ۹۰۰ مورد ابتلا به هپاتیت حاد در کودکان را ثبت کرد


سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که تاکنون ۹۲۰ مورد هپاتیت حاد شدید در کودکان در ۳۳ کشور گزارش شده است که نسبت به ماه مه، ۲۷۰ مورد افزایش داشته است.

این نهاد بین‌المللی بهداشتی گفت که نیمی از موارد احتمالی ابتلا جمله ۲۶۷ مورد در بریتانیا در اروپا هستند و یک سوم موارد در آمریکا مشاهده شده است.

مقامات بهداشت جهانی در حال بررسی افزایش مرموز موارد شدید هپاتیت - یا التهاب کبد - در کودکان خردسال هستند.

شیوع این بیماری نخستین بار در آوریل در بریتانیا گزارش شد و از آن زمان تاکنون ده‌ها کشور دیگر را درگیر کرده است.

بر اساس داده‌های سازمان بهداشت جهانی، از ۴۲۲ موردی که در آنها اطلاعات مربوط به جنسیت و سن در دسترس است، نزدیک به نیمی از موارد در پسران رخ داده است که اکثر آنها زیر ۶ سال سن داشته‌اند.

سازمان بهداشت جهانی گفته است که ۴۵ کودک مبتلا به هپاتیت حاد نیاز به پیوند کبد پیدا کرده‌اند و ۱۸ نفر نیز جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند که بیشتر موارد مرگ و میر در قاره آمریکا رخ داده است.

مقامات بهداشتی آمریکا می‌گویند ابتلا با آدنوویروس، که یک ویروس رایج دوران کودکی است می‌تواند دلیل اصلی موارد ابتلا باشد.

یکی دیگر از فرضیه‌های احتمالی ابتلا به هپاتیت حاد در کودکان، ارتباط آن با ویروس کرونا است.

اما در هفدهم ماه ژوئن، پژوهشگران مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا داده‌هایی را منتشر کردند که نشان می‌دهد - دست‌کم در این کشور - میزان ابتلا به هپاتیت با «علت ناشناخته» از سال ۲۰۱۷ در میان کودکان تغییر نکرده است.

از سوی دیگر، نتایج بررسی‌هایی که در ۲۴ ماه ژوئن منتشر شد نشان داده است که ۲۶ درصد از ۱۲۳ کودک مبتلا به هپاتیت «غیرقابل توضیح» در آمریکا پیش از بیماری کبدی خود، سابقه ابتلا به کووید-۱۹ نیز داشتند.

هپاتیت در کودکان چندین علت رایج و شناخته‌شده از جمله عفونت با ویروس‌هایی مانند «هپاتیت آ» و قرار گرفتن در معرض برخی داروها مانند پاراستامول یا استامینوفن دارد. اما هر سال چند مورد هپاتیت «غیرقابل توضیح» نیز در کودکان مشاهده می‌شود.

از طرفی، آدنوویروس‌ها در کودکانی که سیستم ایمنی سالم دارند باعث ایجاد هپاتیت نمی‌شود و سطح ویروس در اکثر کودکان مبتلا به التهاب کبد پایین بوده است.

ویلیام ایروینگ، ویروس‌شناس از دانشگاه ناتینگهام بریتانیا به مجله «نیچر» گفته است هرچند هیچ یک از فرضیه‌ها هنوز ثابت نشده‌اند اما زمان شیوع آشکار هپاتیت ارتباطی با این همه‌گیری کرونا را نشان می‌دهد.

از دید این متخصص، افزایش موارد ابتلا می‌تواند نتیجه آسیب مستقیم ابتلا به ویروس کرونا، کاهش قرار گرفتن در معرض ویروس‌ها در طول قرنطینه یا واکنش‌های ایمنی غیرمتداول ناشی از ویروس کرونا باشد.

آنچه واضح است این است که این وضعیت با واکسیناسیون کووید-۱۹ مرتبط نیست و تنها تعداد انگشت شماری از کودکانی که در بریتانیا به هپاتیت مبتلا شده بودند علیه‌ کرونا واکسینه شده بودند.

XS
SM
MD
LG