لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۸

سازمان بهداشت جهانی: نابودی سرطان فقط با دارو ممکن نیست


سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد دولت ها برای مقابله با سرطان استفاده از واکسن و سیاست های بهداشت عمومی پیشگیرانه بهتری به کار گیرند چون فقط درمان نمی تواند این بیماری را ریشه کن کند.

«آژانس بین المللی تحقیق در مورد سرطان» وابسته به سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است «رشد سرطان با سرعت خطرناکی در سراسر جهان پیش می رود» و برای پیشگیری از این بیماری گاه مرگبار و اغلب پرهزینه باید راهبردهای جدیدی به کار گرفته شوند.

کریستوفر وایلد، مدیر «آژانس بین المللی تحقیق در مورد سرطان» و یکی از نویسندگان «گزارش جهانی سرطان ٢٠١٤» در لندن به خبرنگاران گفت «تصور این که بتوان مشکل سرطان را فقط با درمان رفع کرد، غیرقابل دفاع است». وی گفت «ما درمانده و نیازمند پیشگیری و تشخیص زودهنگام هستیم ... تا مکمل درمان های پیشرفته و راهکاری برای رفع بار سنگین بیماری سرطان باشد که با سرعتی هشدارگونه رو به افزایش است».

«گزارش جهانی سرطان» که تقریباً هر ۵ سال یکبار تهیه می شود با همکاری حدود ٢٥٠ دانشمند بیش از ٤٠ کشور جهان نوشته شده است.

در این گزارش یادآوری شده است که دسترسی به داروهای موثر و به نسبت مقرون به صرفع باید به طور قابل توجهی نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلای به این بیماری را کاهش دهد، حتی در کشورهایی که توسعه یافته نیستند و دسترسی کمتری به خدمات بهداشت و درمان دارند.

هزینه های سرسام آور بیماری سرطان حتی به بدنه اقتصاد ثروتمندترین کشورهای جهان هم لطمه وارد می کند و اغلب در دسترس کشورهای فقیر قرار ندارد. در سال ٢٠١٠ کل هزینه سالانه بیماری سرطان حدود ١.١٦ تریلیون دلار بود.

وایلد به خبرنگاران گفت اگر دانش کنونی در مورد پیشگیری از سرطان به طور مناسبی اجرا شود، می توان از ابتلای مردم به نیمی از همه انواع سرطان ها پیشگیری کرد.

انتظار می رود ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها به طور قابل توجهی افزایش یابد.

براساس این گزارش، در سال ٢٠١٢ (که جدیدترین داده ها در اختیار دانشمندان بود) موارد جدید ابتلای به سرطان حدود ١٤ میلیون مورد در یک سال بوده است، رقمی که انتظار می رود طی دو دهه آینده به ٢٢ میلیون مورد برسد.

پیش بینی می شود مرگ و میر ناشی از ابتلای به سرطان به ٨.٢ میلیون در سال تا ١٣ میلیون در سال افزایش یابد.

این اطلاعات از این واقعیت حکایت می کنند که با سرعت و افزایش کنونی نرخ این بیماری، از هر ٥ مرد، ١ نفر و از هر ٦ زن ١ نفر در سراسر جهان پیش از رسیدن به سن ٧٥ سالگی به سرطان مبتلا می شوند و از هر ٨ مرد، ١ نفر و از هر ١٢ زن، ١ نفر بر اثر ابتلای به این بیماری جان خود را از دست می دهد.

معمول ترین نوع سرطان شایع در سال ٢٠١٢ سرطان ریه، سینه، روده بزرگ و روده بودند و سرطان های ریه، کبد و معده معمول ترین انواعی بودند که به مرگ بیماران منتهی شدند.

بنا به ارزیابی این سازمان، در شرایطی که هم جمعیت جهان رو به افزایش است و هم این جمعیت پا به سن می گذارد، کشورهای در حال توسعه به طور فزاینده و بی سابقه ای شاهد رشد نرخ ابتلای مردم به این بیماری بوده اند.

وایلد می گوید «پشت هر یک از این اعداد، یک انسان و یک خانواده است که با یک شرایط غم انگیز و دردناک روبرو شده است».

در بیش از ٦٠ درصد کل مواردی که در سراسر جهان شناسایی شده اند در قاره های آفریقا، آسیا، و آمریکای مرکزی و جنوبی است و حدود ٧٠ درصد مرگ و میر ناشی از ابتلای به سرطان در سراسر جهان در این مناطق رخ می دهند.

برنارد استوارت، یکی از نویسندگان این گزارش می گوید «دولت ها باید برای پیشرفت در مسیر استفاده از برنامه های تشخیص زودهنگام و آزمایش ها و تست های با کیفیت بالا و مدرن تعهد سیاسی نشان دهند چرا که این تعهد به جای هزینه به نوعی سرمایه گذاری است».

کارشناسان و متخصصان به عواملی همچون استفاده از واکسن برای پیشگیری از ابتلای به عفونت هایی که عامل سرطان های رحم و کبد هستند، کاهش نرخ استعمال دخانیات و اتخاذ سیاست هایی به هدف کاهش نرخ چاقی مفرط به طور خاص اشاره کرده اند که باید مورد توجه ویژه کشورها قرار بگیرند. آن ها خواستار تصویب لوایح قانونی شده اند که زندگی و رفتار سالم تر را ترویج و ترغیب کند.
XS
SM
MD
LG