پرزیدنت ترامپ می گوید رئیس جمهوری چین در اقداماتی که آمریکا در مورد ملاقات پیشنهادی رهبر کره شمالی انجام میدهد نقش ثمر بخشی داشته است.
پرزیدنت ترامپ در توئیتی که شنبه ۱۹ اسفند منتشر کرد، درباره مکالمه تلفنی خود با همتای چینی اش وارد جزئیات نشد، اما کاخ سفید اعلام کرد دو رهبر در مورد زیر فشار نگه داشتن کره شمالی تا وقتی که نشانههایی ملموس از عاری بودنش از تسلیحات اتمی ظاهر نشود اتفاق نظر داشتند.
پرزیدنت ترامپ میگوید رئیس جمهوری چین از این که آمریکا تلاش میکند مشکل با کره شمالی از طریق دیپلماسی حل و فصل شود، ابراز خشنودی و قدردانی کرده است.
پرزیدنت ترامپ در توئیت دیگری تاکید کرد که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن نیز در یک تماس تلفنی واکنشی کاملا مشتاقانه در مورد ملاقات و گفتگوی او با کیم جونگ اون ابراز کرده است .
بنا به گزارشها، پرزیدنت ترامپ در یک تماس تلفنی با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، علاوه بر تبادل نظر درباره کره شمالی، در خصوص دلائل وضع تعرفههای گمرکی بر واردات آلومینیوم و فلزات نیز گفتگو کرده است.
پیشنهاد رهبر کره شمالی برای ملاقات با پرزیدنت ترامپ، تنش بین واشنگتن و پیونگ یانگ بر سر برنامههای اتمی و موشکی کره شمالی را وارد مرحلهای جدید کرده است.
پرزیدنت ترامپ قرار است با کیم جون اون، رهبر کره شمالی، که پیشتر در اوج تنشها او را مرد کوچک راکتی نامیده بود، ملاقات کند.
توافق برای برگزاری این ملاقات را نخست مقامهای کره جنوبی اعلام کردند که برخورد سخت گیرانه پرزیدنت ترامپ در قبال کره شمالی را ستایش میکنند.
چونگ یانگ اویی، رئیس هیات گفتگو کننده کره جنوبی با کره شمالی، در این مورد گفت: «به پرزیدنت ترامپ اطمینان دادم که رهبری او و سیاست فشار حداکثری، همراه با همبستگی جهانی، ما را به این مقطع رسانده است.»
ملاقات رهبران آمریکا و کره شمالی ممکن است به حل دیپلماتیک تنش بین دو کشور که ناشی از برنامه اتمی پیونگ یانگ است، بینجامد.
سارا هاکبی سندرز، سخنگوی کاخ سفید، نیز گفت: «کره شمالی وعده غیراتمی ساختن آن کشور را داده است. متعهد شده است آزمایشهای اتمی و موشکی را متوقف سازد و قبول کرده است مانورهای نظامی معمول بین آمریکا و متحدش کره جنوبی ادامه یابد.»
دعوت از پرزیدنت ترامپ برای سفر به کره شمالی در حالی صورت می گیرد که واشنگتن و پیونگ یانگ ماههای پر تنشی را سپری کرده اند. کره شمالی با دهها آزمایش موشکی و اتمی، ایالات متحده را تهدید کرد و آمریکا نیز با تهدید به حمله نظامی، تحریم های شدیدی علیه کره شمالی وضع کرد.
از زمان المپیک تلاش هایی برای کاهش تنش صورت گرفت و در دو مراسم افتتاحیه و اختتامیه المپیک، مقام های ارشد آمریکا و کره شمالی نزدیک هم نشستند.
هفته پیش تیمی از سوی کره جنوبی به پیونگ یانگ رفت و با رهبر کره شمالی دیدار کرد. رئیس هیات گفتگو کننده کره جنوبی سپس تمایل رهبر کره شمالی به گفت و گو با رئیس جمهوری ایالات متحده را اعلام کرد.