خروج ایالات متحده از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به احتمال زیاد اجرایی خواهد شد.
یک منبع آگاه آمریکایی به خبرگزاری رویترز این خبر را گفته است.
این اجلاس قرار است از روز دوشنبه ۲۸ خرداد ماه آغاز و تا نیمه تیرماه ادامه خواهد داشت.
دولت پرزیدنت دونالد ترامپ از بدو شروع به کارش خواستار اعمال اصلاحات در ساختار شورای حقوق بشر سازمان ملل، که مقر آن در شهر ژنو سوئیس است، شده بود.
اصلاحات خواسته شده از سوی دولت پرزیدنت ترامپ در زمینههای عدم تصاحب کرسیهای مدیریتی در این نهاد توسط کشورهایی که پیشینه منفی در حقوق بشر دارند، رسیدگی ناعادلانه و غیرعینی به پروندههای حقوق بشر برخی از کشورها، و تعصب علیه اسرائیل است.
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل در یکی از جلسات شورای امنیت ملل متحد بار دیگر تعصب علیه اسرائیل را در شورای حقوق بشر را پیش کشید.
عدم محکومیت حملات موشکی حماس به اسرائیل در شورای امنیت امری ظالمانه است، اما در همین حال شورای حقوق بشر سازمان ملل مجوز تحقیق درباره حق دفاع اسرائیل از خود تشکیل میدهد.
مانند همه اجلاسهای پیشین شورای حقوق بشر، این نهاد بین المللی به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران خواهد پرداخت.
در گزارش دوره پیش که از بیست و ششم بهمن تا سوم فروردین برگزار شد، در بخشی از گزارش گزارشگر ویژه درباره نقض حقوق بشر در ایران، از دستگیری فعالان و منتقدان سیاسی برای سرکوب آزادی بیان و همچنین شکنجه آنها در این کشور، به رغم وعدههایی که برای اصلاحات داده است، انتقاد کرد.
او به تظاهرات خیابانی دی ماه در ایران اشاره کرد و آن را در اعتراض به فساد و وضعیت بد اقتصادی عنوان کرد.
در این گزارش آمده است که این تظاهرات پس از اعتراضهای سال ۲۰۰۹ گسترده ترین تظاهرات بوده و در جریان آن بیش از ۲۰ نفر کشته و حدود ۴۵۰ نفر نیز دستگیر شدهاند.
گزارشگر ویژه همچنین به رفتار حکومت جمهوری اسلامی با روزنامه نگاران و خانوادههای آنها در ایران اشاره کرده و گفت جمهوری اسلامی ایران به بازداشت، آزار روزنامه نگاران و خانواده های آنها ادامه میدهد.