ساعتی بعد از وتوی قطعنامه پیشنهادی بریتانیا توسط روسیه که در آن به نقض تحریم یمن توسط ایران با ارسال سلاح اشاره شده بود، ایالات متحده آمریکا تهدید به اقدام یکجانبه علیه ایران کرد.
نیکی هیلی دوشنبه شب گفت اگر قرار باشد که روسیه حامی ایران باشد، بنابراین آمریکا و همپیمانانش ناچارند خود دست به اقدام بزنند.
خانم هیلی اشارهای به نوع اقدام یکجانبه نکرد اما ۲۷ بهمن و بعد از نمایش سلاحهای ارسالی ایران به حوثی های یمن از شورای امنیت خواسته بود تا در مورد ایران دست به کار شود.
سفیر آمریکا در سازمان ملل، وتوی روسیه را «چراغ سبزی» برای رفتار «غیرقانونی و خطرناک» ایران دانست و افزود: امروز روسیه از رژیم حامی تروریست ایران محافظت کرد... روسیه با این اقدام مانع پاسخگو کردن ایران شد و کل منطقه را به خطر انداخت.
وی افزود: ۱۱ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت برای پاسخگو کردن ایران متحد بودند.
روسیه عصر دوشنبه ۷ اسفند یک قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران را، که از ناتوانی تهران در جلوگیری از دسترسی شورشیان حوثی یمن به تسلیحات ایرانی انتقاد کرده است، وتو کرد.
شورای امنیت قرار بود روز دوشنبه به پیشنویس دو قطعنامه پیشنهادی روسیه و بریتانیا درباره جنگ یمن رای بدهد؛ که در قطعنامه بریتانیا از ایران به عنوان ناقض تحریم تسلیحاتی یمن نام برده شده بود.
قطعنامه بریتانیا که از حمایت آمریکا و فرانسه - دو عضو دیگر دائم شورا برخوردار بود، با اشاره به نقش ایران در ارسال سلاح به شیعیان حوثی در یمن، این اقدام تهران را نقض تحریم های یمن دانسته است.
بریتانیا پیشتر در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود خواستار محکومیت تهران شده بود، اما برای جلوگیری از وتوی روسیه، آن بخش حذف شد و به جای آن تاکید شد که تهران از قطعنامه های شورای امنیت پیروی نکرده است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل پیشتر برخی اعضای دائم دارای حق وتو در شورای امنیت را متهم کرد پس از «جنایتکارانی» که در برخی نقاط دنیا مردم را به کشتن می دهند، دومین مسئول نقض حقوق بشر در آنجا هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با این حال پانزده عضو شورای امنیت قطعنامه دیگری را در مورد جنگ یمن – که مسکو پیشنهاد کرده و در آن نامی از ایران برده نشده است، به اتفاق آرا تصویب کردند.
در حالی دو قطعنامه امروز در شورای امنیت به بحث گذاشته شد که نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل از مدت ها پیش بر نقش ایران در حمایت گروه های تروریستی خاورمیانه تاکید داشت و خواستار برخورد با جمهوری اسلامی بود.
هرچند کارشناسان سازمان ملل ده روز پیش بر ارسال موشک و تسلیحات از سوی ایران گواهی دادند، اما مسکو این ادعا را رد کرده و می گوید یافته های این کارشناسان دلیل کافی برای ارسال سلاح توسط ایران به حوثیهای یمن نشان نمی دهد.