دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه اعلام کرد روز ۱۲ ژوئن ۲۰۱۸ (۲۲ خرداد ۱۳۹۷) در سنگاپور با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، به مناسبت برگزاری این دیدار تاریخی، نگاهی انداخته است به مهمترین رویدادهای بین دو کشور پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا:
۱ ژانویه ۲۰۱۷ – کیم جونگ اون در پیامی به مناسبت فرا رسیدن سال نو گفت آماده سازی ها برای پرتاب یک موشک بالیستیک قاره پیما «به مرحله نهایی» رسیده است.
۲ ژانویه – دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده در توئیتی نوشت «کره شمالی به تازگی گفته در آخرین مراحل ساخت سلاح هستهای، که قادر به رسیدن به بخشهایی از ایالات متحده است، قرار دارد. چنین اتفاقی نخواهد افتاد!»
۴ ژوئیه – کره شمالی نخستین موشک بالیستیک قاره پیمای «هواسونگ-۱۴» را به پرواز در آورد. موشکی که رهبر کره شمالی آن را «بسته هدایا» به مناسبت روز استقلال ایالات متحده خواند.
۲۸ ژوئیه – دومین موشک هواسونگ-۱۴، که برآورد میشود برد آن تا سرزمین اصلی ایالات متحده و شهرهایی مانند شیکاگو میرسد، پرتاب شد.
۹ اوت – ترامپ میگوید به نفع کره شمالی است که بیش از این تهدید نکند، در غیر این صورت «با آتش و خشمی که جهان هرگز به خود دیده روبرو خواهد شد.» کره شمالی ساعاتی بعد اعلام کرد موشکهایی را به سمت گوام، قلمرو ایالات متحده و هاب نظامی عمده آمریکا در اقیانوس آرام، هدف گرفته است. پیونگ یانگ اما موشکی شلیک نکرد.
۲۹ اوت – یک موشک میان برد کره شمالی با عبور از آسمان ژاپن، همپیمان آمریکا در شرق آسیا، در آبهای اقیانوس آرام سقوط کرد.
۳ سپتامبر – کره شمالی ششمین و قدرتمندترین آزمایش هستهای خود را انجام داد و گفت این آزمایش مربوط به یک بمب هیدروژنی است که برای سوار کردن بر روی موشکهای بالیستیک قاره پیما طراحی شده است.
۱۹ سپتامبر – پرزیدنت ترامپ در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت ایالات متحده اگر مجبور به دفاع از خود یا متحدانش شود، «کره شمالی را کاملا نابود» خواهد کرد. رئیس جمهوری آمریکا رهبر کره را «مرد موشکی» خواند و گفت کیم جونگ اون «ماموریتی برای کشتن خودش دارد.»
۲۲ سپتامبر – کیم جونگ اون پرزیدنت ترامپ را متهم کرد که دچار «اختلالات روانی» است و گفت «مطمئنا و قطعا این فرد کندذهن و خرفت آمریکا را با آتش رام خواهد کرد.»
۲۹ نوامبر – سومین آزمایش موشکی بالیستیک قاره پیمای کره شمالی نشان داد که بطور بالقوه پتانسیل رسیدن به واشنگتن پایتخت ایالات متحده را دارد.
۱ ژانویه ۲۰۱۸ – کیم جونگ اون در سخنانی به مناسبت سال نو گفت یک «دکمه هستهای» روی میزش دارد، اما در عین حال خواستار بهبود روابط با کره جنوبی شد. دونالد ترامپ زود پاسخ داد که او یک «دکمه بزرگتر و قویتر هستهای» دارد و دکمه او کار میکند!»
۹ ژانویه – مقامهای دو کره شمالی و جنوبی در روستای مرزی پنمونجوم با یکدیگر دیدار و توافق کردند که کره شمالی کاروان ورزشی خود را برای شرکت در رقابتهای المپیک زمستانی ماه آینده در کره جنوبی اعزام کند.
۷ مارس – یک مقام ارشد کره جنوبی که به پیونگ یانگ رفته بود، گفت کیم جونگ اون مایل است درباره آینده زرادخانه هستهای کره شمالی با ایالات متحده گفتوگو کند و برای تعلیق برنامههای هستهای و موشکی خود در جریان این گفتوگوها نیز ابراز آمادگی کرده است.
۹ مارس – دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده دعوت رهبر کره شمالی برای ملاقات را پذیرفت؛ ملاقاتی که کاخ سفید میگوید تا آخر ماه مه انجام میشود.
۲۷ مارس – کیم جونگ اون در یک سفر غیرمنتظره به پکن پایتخت چین رفت و با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین دیدار کرد؛ اقدامی که ظاهرا برای تقویت موضع خود پیش از دیدار با رئیس جمهوری آمریکا صورت گرفته است.
۱۸ آوریل – پرزیدنت ترامپ تایید کرد که مایک پمپئو رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به صورت محرمانه با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دیدار کرده است و گفت «رابطه خوبی شکل گرفته» که به دیدار سران دو کشور متخاصم منتهی میشود.
۱۲ آوریل – کره شمالی میگوید آزمایش های هستهای و موشکهای با برد بلند خود را تعلیق میکند و قصد دارد که تاسیسات آزمایش هستهای خود را، به عنوان بخشی از برنامه خود برای چرخش به سمت تمرکز بر ملت و منافع ملی و ارتقای وضعیت اقتصادی، تعطیل میکند. دونالد ترامپ توئیت کرد «این یک خبر خیلی خوب برای کره شمالی و جهان» و یک «پیشرفت بزرگ!» است.
۲۷ آوریل – کیم جونگ اون رهبر کره شمالی با مون جائه این رئیس جمهوری کره جنوبی دیدار کرد.
۷ مه – کیم جونگ اون در شهر دایلان چین با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین دیدار کرد و خواستار «همکاری استراتژیک» قویتر بین این دو متحد سنتی شد.
۹ مه – مایک پمپئو، که به تازگی به سمت وزارت خارجه دولت پرزیدنت ترامپ منصوب شده است، برای دیدار مقامهای ارشد کره شمالی وارد پیونگ یانگ پایتخت آن کشور شد.
۱۰ مه – سه شهروند آمریکایی که در کره شمالی در زندان به سر میبردند، آزاد شدند و همراه با مایک پمپئو به ایالات متحده بازگشتند در فرودگاه مورد استقبال رئیس جمهوری قرار گرفتند.