لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۷

استقبال پرزیدنت ترامپ از سه آمریکایی آزاد شده از کره شمالی


رئیس جمهوری آمریکا و بانوی اول ساعت ۲ بامداد پنجشنبه در یک پایگاه هوایی در نزدیکی واشنگتن از این سه آمریکایی استقبال کردند.
رئیس جمهوری آمریکا و بانوی اول ساعت ۲ بامداد پنجشنبه در یک پایگاه هوایی در نزدیکی واشنگتن از این سه آمریکایی استقبال کردند.

رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در مراسم استقبال از سه آمریکایی آزاد شده از کره شمالی ابراز امیدواری کرد دیدار آینده او و رهبر این کشور موجب صلح و منافع جهانی شود.

پرزیدنت دونالد ترامپ و بانوی اول آمریکا بامداد پنجشنبه در پایگاه هوایی «اندروز» در حومه پایتخت آمریکا حضور یافتند تا از سه آمریکایی آزاد شده از کره شمالی استقبال کنند.

آقای ترامپ در سخنانی در این مراسم گفت «پر افتخارترین دستاورد من، خلع سلاح اتمی کامل شبه جزیره کره خواهد بود. این چیزی است که افراد برای مدت‌های طولانی به دنبال آن بودند.»

«کیم دونگ چول»، «کیم هاک سونگ» و «تونی کیم» سه شهروند آمریکایی هستند که بامداد پنجشنبه به همراه «مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده از کره شمالی به آمریکا آمدند.

پرزیدنت ترامپ برای دقایقی به همراه سه زندانی آزاد شده به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
پرزیدنت ترامپ برای دقایقی به همراه سه زندانی آزاد شده به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

آزادی این سه آمریکایی از کره شمالی بعد از ابراز تمایل رهبران دو کشور صورت گرفت.

پرزیدنت در مراسم استقبال از گروگان های آمریکایی آزاد شده از پیونگ یانگ با اشاره به اقدام رهبر کره شمالی برای آزادی این آمریکایی ها گفت: امشب شب ویژه ای است. می توانست شرایط بدتر باشد و امیدوارم ملاقات من با رهبر کره شمالی نیز خوب پیش برود. من فکر می کنم رهبر کره شمالی می خواهد کار خوبی را برای خودش و مردمش انجام بدهد. باید ببینیم چطور پیش می رود.

در مراسم استقبال از این سه زندانی آمریکایی علاوه بر رئیس جمهوری آمریکا و بانوی اول، مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا، جان بولتون مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا و سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید نیز حضور داشتند.

سه زندانی چه کسانی بودند

بازتاب خبر آزادی این سه زندانی آمریکایی در رسانه های کره شمالی.
بازتاب خبر آزادی این سه زندانی آمریکایی در رسانه های کره شمالی.


یکی از زندانیان آمریکایی که از کره شمالی آزاد شده، «کیم دونگ چول» متولد کره جنوبی و ساکن ویرجینیا است. او هتلی بین کره شمالی و روسیه داشت و در سال ۲۰۱۶ به اتهام جاسوسی به ده سال زندان با اعمال شاقه محکوم شد.

«کیم هاک سونگ» دیگر شهروند آمریکایی آزاد شده از کره شمالی است که یکسال پیش به اتهام «فعالیت علیه رژیم» کره شمالی دستگیر شد. او در یک طرح کشاورزی دانشگاه پیونگ یانگ فعال بود.

«تونی کیم» که از نام «کیم سانگ دوک» نیز استفاده می‌کند، یک سال پیش در فرودگاه پیونگ یانگ به اتهام نامشخص «اقدام خلافکارانه با هدف سرنگونی دولت کره شمالی» بازداشت شد. او در دانشگاه پیونگ یانگ حسابداری تدریس می‌کرد.

هر سه آنها به اردوگاه های کار اجباری فرستاده شده بودند. بعد از سفر اول مایک پمپئو به پیونگ یانگ، آزادی سه شهروند آمریکایی به عنوان پیش شرط دیدار احتمالی پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی عنوان شده بود.

استقبال و تردید مقام های آمریکایی

مقام های آمریکایی از این اقدام کره شمالی استقبال کرده اند و در عین حال خواستار توجه دولت ترامپ به اقدامات آتی این کشور شده اند.

سناتور باب کورکر از ایالت تنسی و رئیس کمیته روابط خارجی در سنای آمریکا در پی اعلام آزادی اتباع آمریکایی از کره شمالی، در بیانیه‌ای نوشت: «همه ما به خاطر آزادی این اَتباع آمریکا که برای مدتی بسیار طولانی به گونه‌ای غیرمنصفانه در بازداشت کره شمالی بودند، بسیار سپاسگزاریم. من از دولت به خاطر همکاری با کنگره برای اعمال فشار بین المللی مناسب بر روی رژیم کره شمالی قدردانی می‌کنم.»

آقای کورکر در بیانیۀ خود افزود: «ما باید با اقدامات آغازین اخیر کره شمالی و ظرفیت بالقوه برای گفت وگوها پیرامون غیرهسته‌ای شدن با احتیاط بسیار برخورد کنیم و من معتقدم دولت کاملاً این امر را درک میکند و از راهی مناسب آماده می‌شود.»

«اد رویس» عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا از ایالت کالیفرنیا و رئیس کمیتۀ امور خارجی در مجلس نمایندگان بیانیه‌ای پیرامون آزاد شدن گروگانهای آمریکایی از کره شمالی صادر کرد.

در این بیانیه آمده است: «همه ما بازگشت سه شهروند آمریکایی را جشن می گیریم. این شهروندان و خانواده های آنان به خاطر رژیم کره شمالی متحمل بیم، هراس، رنج، و آلام باورنکردنی شده اند. این همان رژیمی است که اوتو وارم بیر را کشت؛ همان رژیمی که ۱۲۰ هزار شهروند کره شمالی را در اردوگاه‌های کار، وحشیانه نگاه می دارد و ایالات متحده و متحدان ما را با هولوکاست هسته‌ای تهدید کرده است.»

آقای رویس در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: دولت ترامپ سزاوار قدردانی بخاطر باطل کردن شیوه ناکام «شکیبایی استراتژیک» پرزیدنت اوباما و همکاری با کنگره برای اعمال فشار حداکثری روی «کیم جونگ اون» است. ما طی چند ماه گذشته پیشرفت مهمی کرده ایم ولی نمی توانیم شتاب مان را کند کنیم. رژیم کره شمالی هرگز نمی تواند قابل اعتماد باشد. ما اگر بخواهیم به گونه‌ای صلح آمیز به تهدیدهای کره شمالی پایان بدهیم، باید به اعمال فشار روی «کیم جونگ اون» ادامه دهیم.

در آستانه آزادی گروگانهای آمریکایی از کره شمالی، برخی مقام های آمریکا از «اتو وارِم بیر» یاد می کنند. او که ۲۲ ساله بود به جرم برداشتن پوستر تبلیغاتی کره شمالی زندانی شد. او وقتی به آمریکا تحویل شد، بعد از چند روز درگذشت.

این اولین بار نیست که کره شمالی برخی زندانیان آمریکایی را آزاد می کند. پیش از این در زمان دولت کلینتون نیز کره شمالی برخی گروگانهای آمریکایی را با مذاکرات بیل ریچاردسون آزاد کرده بود.

پنجشنبه نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز در بیانیه ای نوشت: امروز روزی گرامی برای قدرت رهبری و دیپلماسی آمریکا است. ما مشتاق خوشآمدگویی به گروگانهای آمریکایی هستیم که در کره شمالی در بازداشت بودند

لی زلدین عضو مجلس نمایندگان آمریکا نیز در فاکس نیوز درباره آزادی گروگانهای آمریکایی توسط کره شمالی گفت این سیاست پرزیدنت ترامپ بود که پیونگ یانگ را وادار به مذاکره و آزادی آنها کرد.

آمریکا و کره شمالی بعد از چند ماه رابطه پر تنش، با افزایش فشار تحریم های جهانی علیه پیونگ یانگ، تمایل به مذاکرات مستقیم نشان داده اند. بعد از ملاقات مایک پمپئو با رهبر کره شمالی در ماه گذشته، قرار است به زودی رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی دیدار کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG