لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۱

ترامپ ضمن هشدار به کره شمالی، درهای دیپلماسی را برای مذاکره باز گذاشت


چند ساعت پس از انتشار خبر لغو دیدار برنامه ریزی شده سران ایالات متحده و کره شمالی، پرزیدنت ترامپ گفت منتظر است ببیند آیا کیم جونگ اون دوباره در «مذاکرات سازنده» شرکت می‌کند یا خیر؛ اظهار نظری که خبرگزاری آسوشیتدپرس از آن با عنوان «باز گذاشتن درهای دیپلماسی» از طرف آمریکا یاد کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی قرار بود روز ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) در سنگاپور با یکدیگر به طور مستقیم دیدار و گفت‌وگو کنند. با این حال پرزیدنت ترامپ صبح پنجشنبه در نامه‌ای به رهبر کره شمالی از لغو این دیدار تاریخی، به دلیل اظهارات «خصمانه و تند» اخیر او، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ساعاتی پس از انتشار این نامه، پرزیدنت ترامپ در سخنانی در کاخ سفید در حضور خبرنگاران، رهبر کره شمالی را مقصر توقف مذاکرات دانست و گفت تا زمان تحقق دیدار سران، تحریم‌های سنگین و کمپین جهانی «فشار حداکثری» به رهبری آمریکا علیه پیونگ یانگ ادامه خواهد یافت.

وی با بیان این که ارتش ایالات متحده نیز آماده است در صورتی که پیونگ یانگ به کاری «احمقانه‌ یا بی‌ملاحظه» دست بزند واکنش نشان دهد، گفت واشنگتن با سئول و توکیو – متحدان آمریکا در شرق آسیا – در تماس بوده است تا در صورتی که به آن «نقطه نامطلوب» کشیده شویم، آنها مسئولیت بیشتری بر عهده بگیرند.

معاون وزیر خارجه کره شمالی صبح پنجشنبه به وقت شرق آسیا، در بیانیه‌ای ضمن انتقاد از اظهارات اخیر مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا او را «عروسک سیاسی» و «متکبر» خطاب کرد و گفت پیونگ یانک به همان اندازه که برای آمدن به پای میز مذاکره آمادگی دارد، برای مقابله هسته‌ای هم آماده است.

مایک پنس دوشنبه شب در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفته بود، هفته پیش صحبت‌هایی در مورد مدل لیبی برای کره شمالی شده بود که همانطور که می‌دانید پرزیدنت به روشنی گفته است کره شمالی تنها وقتی به سرنوشت لیبی دچار می‌شود که کیم جونگ اون نتواند بر سر برنامه هسته‌ای اش به توافق برسد.

وقتی از او پرسیده شد آیا این یک تهدید است یا یک مقایسه معمولی، معاون رئیس جمهوری آمریکا پاسخ داد «به نظرم، این بیشتر یک واقعیت است.»

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز که صبح پنجشنبه برای شرکت در نشست کمیته روابط خارجی سنا به کنگره رفته است در پاسخ به پرسشی در همین زمینه گفت، در جریان مذاکراتی که شب گذشته و امروز صبح در واشگنتن صورت گرفت و در نهایت منجر به اعلام تصمیم پرزیدنت ترامپ به لغو دیدار ۱۲ ژوئن شد، بوده است.

وی روز گذشته نیز در نشستی مشابه در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود که رئیس جمهوری ایالات متحده به دیپلماسی به عنوان ابزار اصلی رسیدن به اهداف دولت خود در عرصه سیاست خارجی، که بسیاری از آنها با اهداف جامعه جهانی مشترک هستند، مانند تهدیدهای هسته‌ای کره شمالی و ایران، متعهد است.

پرزیدنت ترامپ، که در حاشیه دیدار سه شنبه با «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی در کاخ سفید به احتمال تاخیر در دیدار با رهبر کره شمالی اشاره کرده بود، دیروز گفت شواهد نشان می‌دهد کیم جونگ اون برای مذاکره جدی است، اما در دیدار دومش با رئیس جمهوری چین برخوردی متفاوت داشت که دلسردکننده است.

پیونگ یانگ هفته گذشته در اعتراض به برگزاری رزمایش مشترک از پیش برنامه ریزی شده بین نیروهای نظامی آمریکا و کره جنوبی، مذاکرات صلح با سئول را تعلیق و همچنین تهدید کرد که رهبر کره شمالی ممکن است، به دلیل تاکید بر عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات هسته‌ای، با رئیس جمهوری آمریکا دیدار نکند.

اسفند گذشته، نماینده ویژه کره جنوبی پس از دیدار با رهبر کره شمالی به واشنگتن سفر کرد و گفت کیم جونگ اون خواستار ملاقات با رئیس جمهوری آمریکاست؛ دعوتی که با استقبال پرزیدنت ترامپ روبرو شد و گفت مهمترین موضوع مورد مذاکره برنامه هسته‌ای پیونگ یانگ خواهد بود و ما هر آنچه ممکن است را برای تحقق آن انجام می‌دهیم.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG