لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۱

در واکنش به حکم جنجالی در ایالت آلاباما؛ تکاپوی دموکرات‌ها‌ برای محافظت از حق دسترسی به روش‌های آزمایشگاهی‌ باروری


تَمی داک‌ورث، سناتور دموکرات از طریق لقاح مصنوعی صاحب دو فرزند شده است.
تَمی داک‌ورث، سناتور دموکرات از طریق لقاح مصنوعی صاحب دو فرزند شده است.

پس از آنکه دادگاه عالی ایالت آلاباما در آمریکا حکم داد که جنین‌های منجمد آزمایشگاهی از نظر قانونی حکم «کودک» را دارند، دموکرات‌ها به تکاپو افتادند تا قوانینی را برای دسترسی آمریکایی‌ها به لقاح آزمایشگاهی و سایر فن‌آوری‌های کمک باروری در سنا تصویب کنند.

حکم دادگاه عالی ایالت آلاباما دست‌کم سه مرکز در این ایالت را واداشت تا خدمات لقاح مصنوعی یا «ای‌وی‌اف» را که شامل ترکیب تخمک و اسپرم در آزمایشگاه است متوقف کنند.

این حکم منجر به ایجاد نگرانی‌هایی در مورد پیگرد قانونی افرادی شده است که در این روش آزمایشگاهی باروری مشارکت دارند چون معمولا رویان‌هایی که مشخص می‌شود دوام ندارند یا دور ریخته می‌شوند یا برای تحقیقات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تَمی داک‌ورث، سناتور دموکرات که در جنگ عراق در سال ۲۰۰۴ متحمل جراحات شدیدی شده است مصمم است که برای رأی‌گیری فوری در مورد تصویب قانون موسوم به «دسترسی به ساختن خانواده‌» اقدام کند.

با وجود اینکه بسیاری از مقامات جمهوری‌خواه نسبت به حکم دادگاه آلاباما ابراز نارضایتی کرده‌اند، انتظار می‌رود به قانون پیشنهادی خانم داک‌ورث هم اعتراض کنند.

مایک راندز، سناتور جمهوری‌خواه به خبرنگاران گفت که سناتورهای جمهوری‌خواه این موضوع را در جلسه‌ای غیرعلنی به بحث گذاشتند و گفتند که ایالت‌ها ممکن است مجبور باشند به سوالات مطرح شده پیرامون مرگ‌های احتمالی در مواردی که مراکز لقاح مصنوعی متعهد به مراقبت از جنین‌ها هستند بپردازند.

تَمی داک‌ورث، سناتور دموکرات به خبرنگاران گفت که پس از خدمت سربازی خود در عراق به مدت یک دهه با ناباروری دست و پنجه نرم می‌کرد که باعث شد او و همسرش به لقاح مصنوعی روی آورند و اکنون صاحب دو فرزند از این طریق شده‌اند.

خانم داک‌ورث توضیح داد که با استفاده از لقاح مصنوعی پنج جنین ایجاد شده‌ بودند ولی سه تای آنها دوام نداشتند و زنده نمی‌ماندند.

او گفت که در آن زمان پزشکش به او گفت که اگر‌ قوانین مربوط به «شخص پنداشتن» جنین‌ها وضع شوند، او می‌تواند به خاطر دور انداختن سه جنین غیرقابل دوام به قتل محکوم شود.

حق باروری تبدیل به موضوعی مهم در مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری آمریکا خواهد شد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا حکم دادگاه عالی آلاباما در مورد «کودک» پنداشتن جنین‌های منجمد حاصل از لقاح مصنوعی را «غیرقابل قبول و ظالمانه» خواند.

در سال ۱۴۰۱ نیز‌ دیوان عالی ایالات متحده آمریکا، قانون «رو در برابر وید» که سقط جنین را قانونی می‌کرد، لغو کرد که این اقدام با انتقاد شدید دموکرات‌ها همراه شد.

XS
SM
MD
LG