سخنگوی کاخ سفید می گوید به رغم اظهارات ضد و نقیض مقام های تهران، ایالات متحده آمریکا موضوع آزمایش موشکی ایران را مورد تحقیق قرار می دهد تا ببیند ایران آزمایش موشکی داشته یا خیر.
جاش ارنست در نشست روزانه با خبرنگاران گفت "آمریکا در حال تحقیق درباره آزمایش موشکی مورد ادعای ایران است."
سخنگوی کاخ سفید گفت دولت آمریکا مطلع است که بعد از اعلام آزمایش موشکی جدید، وزیر دفاع ایران اعلام کرده که آزمایش جدیدی انجام نشده است.
روز دوشنبه اعلام شد ایران آزمایش موشکی جدیدی داشته اما ساعاتی پس از انتشار سخنان معاون ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر آزمایش موشک بالستیک با برد دو هزار کیلومتر، وزیر دفاع ایران گفت که موشکی با این برد آزمایش نشده است.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، حسین دهقان، وزیر دفاع ایران دوشنبه ۲۰ اردیبهشت بدون اشاره به سخنان علی عبداللهی، معاون ستاد کل نیروهای مسلح، گفت: آزمایش موشکی با بُرد منتشر شده در رسانهها نداشتهایم."
او نیروهای خارجی حاضر در منطقه خلیج فارس را متهم کرد که قصد دارند حضور خود را در منطقه موجه جلوه دهند و "هر خبر و مسئله ای را به عاملی برای تهدید خود تبدیل کنند."
این سخنان در حالی است که ساعاتی پیش از آن، خبرگزاری تسنیم به نقل از علی عبداللهی، معاون پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح نوشت: "دو هفته پیش موشکی با برد دو هزار کیلومتر و خطای هشت متر آزمایش کردیم."
بر اساس گزارش این خبرگزاری، هنوز مشخص نیست که ایران موشک های با برد دو هزار کیلومتر خود را بهینه سازی کرده یا موشک جدیدی آزمایش کرده است.
انجام آخرین آزمایش موشکی ایران در اسفند ماه گذشته واکنشهای جهانی در پی داشت.
این آزمایش ها که به پرتاب دو موشک قدر-اچ و قدر-اف با برد ۱۷۰۰ و ۲۰۰۰ کیلومتر مربوط بود موجب شد که آمریکا شورای امنیت سازمان ملل متحد را به موضع گیری دعوت کند و بریتانیا نیز خواستار گزارش بان کی مون درباره احتمال نقض قطعنامه های شورای امنیت از سوی ایران بشود.
آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی معتقدند که آزمایشهای موشکی ایران اگر چه نقض برجام نیست اما قطعنامههای موشکی شورای امنیت را نقض میکند.
روز دوشنبه عصر به وقت واشنگتن، سخنگوی کاخ سفید هرچند گفت آمریکا نمی تواند فورا درباره زمان آزمایش ایران موضع بگیرد اما اگر این خبر حقیقت داشته باشد، اقدام جمهوری اسلامی ایران "تحریک آمیز و بی ثبات کننده" است.
آمریکا و برخی متحدانش مخالف آزمایش موشکی ایران هستند. جمهوری اسلامی ایران در سه ماه اخیر چند آزمایش موشکی داشته است.
ایالات متحده آمریکا و متحدان اروپایی آن در یازدهم فروردین ماه امسال در نامهای مشترک به دبیرکل سازمان ملل متحد، آزمایشهای اخیر موشکهای بالیستیک در ایران را مغایر قطعنامه شورای امنیت دانستند و گفتند این موشک ها قابلیت حمل کلاهکهای هستهای داشتند.
آمریکا نیز اسامی جدیدی را به فهرست تحریمهای موشکی ایران افزود.
ایران و روسیه اما آزمایش های موشکی را نقض قطعنامههای شورای امنیت از سوی ایران نمیدانند.
آزمایشهای موشکی ایران در اسفند ماه گذشته واکنشهایی را نیز در داخل به دنبال داشت. رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی مخالفان برنامه موشکی ایران را ناآگاه یا خائن دانست.