لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۴

واکنش داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به حادثه اورلاندو


از راست: دونالد ترامپ، هیلاری کلینتون و برنی سندرز
از راست: دونالد ترامپ، هیلاری کلینتون و برنی سندرز

در پی حملات مرگبار روز یکشنبه در یک کلوپ شبانه همجنسگرایان در شهر اورلاندو، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر پایه خطوط سیاسی خود به این واقعه تروریستی واکنش نشان دادند.

دونالد ترامپ جمهوریخواه که پیشتر خواستار ممانعت از ورود مسلمانان به آمریکا شده بود، از این فرصت استفاده کرد و سیاست‌های دولت کنونی و رقیب دموکرات خود را به باد انتقاد گرفت.

​هیلاری کلینتون دموکرات نیز بار دیگر علاوه بر مطرح کردن موضوع کنترل اسلحه، خواستار همکاری جهانی برای ریشه کنی این پدیده شد.

با تیراندازی عمر متین، آمریکایی-افغان تبار، به حاضران در یک کلوپ شبانه همجنسگرایان که به کشته شدن ۵۰ نفر، از جمله خود مهاجم، و پذیرش مسوولیت آن توسط داعش خاتمه یافت، دونالد ترامپ پیکان حملات خود را علیه دولت باراک اوباما و نیز هیلاری کلینتون رقیبش در انتخابات سراسری گرفت.

آقای ترامپ امروز گفت که اگر خانم کلینتون حاضر نشود از اصطلاح "اسلام رادیکال" استفاده کند، باید از رقابت در انتخابات ریاست جمهوری کناره گیری کند.

نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه پیشتر در حساب توئیتری خود از سیاست باراک اوباما در مقابله با داعش انتقاد کرده و نوشته بود "آیا پرزیدنت اوباما بالاخره حاضر می شود کلمه تروریسم اسلامی افراطی را بکار ببرد؟ اگر این کار را نکند باید هرچه زودتر با فضاحت از ریاست جمهوری استعفا کند."

این سرمایه دار اهل نیویورک همچنین بار دیگر سیاست ممانعت از ورود مسلمان به آمریکا در صورت ورود به کاخ سفید را راهکاری صحیح دانست؛ امری که موجب ناخرسندی بسیاری از همپیمانان آمریکا در جهان شده است.

آقای ترامپ در توئیتر نوشت "آنچه در اورلاندو رخ داد صرفا یک آغاز است. رهبران کشور ضعیف و ناکارآمد عمل کرده اند. همانگونه که من پیشتر گفته بودم ورود مسلمانان باید ممنوع شده و با قدرت به اجرا گذاشته شود."

هیلاری کلینتون نامزدی احتمالی حزب دموکرات نیز امروز در پاسخ به سخنان ترامپ گفت که حاضر نیست به خاطر این اقدام تروریستی یک مذهب را "اهریمنی" جلوه دهد.

وی روز گذشته در پستی در صفحه فیسبوک خود خواستار همراهی کشورهای جهان در شکست دادن گروه‌های افراطی شد و نوشت "ما باید برای شکست تروریسم بین المللی باید با همپیمانانمان و شرکایمان همکاری کنیم و جلوی عضوگیری این گروه‌ها را چه در آمریکا و چه در بقیه جهان بگیریم. همچنین باید توانایی‌های دفاعی مان را افزایش دهیم؛ یعنی در مقابله با آنها ارزشهای مان را زیر سوال نبریم."

سناتور برنی سندرز دیگر داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات نیز با بازگو کردن دیدگاه دموکرات‌ها، مساله دسترسی آسان مردم به اسلحه در ایالات متحده را از دلایل وقوع چنین حوادثی دانست و گفت "باید بگویم که حدود ۲۵ سال است به این نتیجه رسیده ام که اسلحه خودکار که مصرفی غیر از کشتار نداشته، نباید بفروش برسد. علاوه بر آن باید حداکثر تلاش را انجام دهیم که اینگونه سلاح‌ها در دست جنایتکاران یا کسانی که تعادل روانی نداشته نیافتد."

به گفته گروهی از کارشناسان، دیدگاه آقای ترامپ و خانم کلینتون در مورد مبارزه با گروه‌های افراطی و کنترل سلاح در کشور، پس از حادثه روز یکشنبه فضای انتخاباتی را ملتهب تر خواهد کرد.

این کارشناسان معتقدند که موضعگیری‌های جنجالی دونالد ترامپ درباره اقلیت‌ها، نقش مهمی در محرز شدن نامزدی وی داشته است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG