لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۴

باراک اوباما میزبان نخست وزیر هند؛ چین و تغییرات اقلیمی در صدر مذاکرات


نارندرا مودی (راست) ماه گذشته به روزنامه وال استریت جورنال گفت که او و باراک اوباما "دوستی ویژه ای" دارند.
نارندرا مودی (راست) ماه گذشته به روزنامه وال استریت جورنال گفت که او و باراک اوباما "دوستی ویژه ای" دارند.

دیدار باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده با نارندرا مودی نخست وزیر هند در کاخ سفید، که هفتمین ملاقات آنها از هنگام به قدرت رسیدن مودی در سال ۲۰۱۴ است، بر مناسبات اقتصادی رو به گسترش دو کشور و علاقه مشترک آنها به مهار جاه طلبی های بین المللی چین متمرکز خواهد بود.

ماه گذشته میلادی، نارندرا مودی به روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال گفت که او و اوباما "دوستی ویژه ای دارند، یک طول موج ویژه." این حالت در جریان نخستین دیدار نخستین دیدار نخست وزیر از واشنگتن در سپتامبر ۲۰۱۴ نمودار بود. در ژانویه ۲۰۱۵، باراک اوباما به عنوان نخستین رئیس جمهوری آمریکا در مراسم روز استقلال هند شرکت کرد.

امسال، مناسبات بین دو رهبر مشخص تر و روشن تر است. وزارت خارجه هند دیدار آقای مودی از واشنگتن را گامی برای تقویت دستاوردهای گذشته دو کشور در زمینه های اقتصاد، تغییرات اقلیمی، انرژی و مسائل امنیتی توصیف کرده است .

به گزارش تلویزیون هند، دهلی نو همچنین می خواهد به گروه ۴۸ کشوری تجارت اتمی، به نام گروه فروشندگان اتمی، ملحق شود، اما با مقاومت چین روبرو شده است. اعتراضات پکن بر خودداری هند از امضای پیمان ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی، که هند آن را تبعیض آمیز تلقی می کند، استوار است.

در این میان، کارشناسان مراقب هستند ببینند آیا نخست وزیر هند خود را به تصویب توافق اقلیمی پاریس پیش از پایان سال جاری متعهد می سازد یا نه. اگر هند آن را تصویب کند، توافق در آستانه اجرا پیش از سال ۲۰۲۰ میلادی، زمان اعلام شده اصلی، قرار خواهد گرفت.

طرفداران می گویند چنین کاری علامتی مهم خواهد بود که کشورهای در حال رشد در نبرد با تغییرات اقلیمی جدی هستند. اما منتقدان یادآور می شوند تعهدات هند در توافق پاریس بسیار اندک است و سقف دو درجه، دمایی که دانشمندان برای سلامت آن بسیار مهم می بینند، کارهای بیشتری را از سوی هند و بقیه جهان ایجاب می کند.

نارندرا مودی برای دیداری رسمی به آمریکا آمده است و قصد دارد در نشست مشترک کنگره نیز سخنرانی کند.

یک عضو ارشد موسسه منابع جهانی در واشنگتن می گوید دو رهبر به تغییرات اقلیمی و انرژی پاک توجه خاص دارند. آن را مقوله ای اخلاقی و تعهدی به نسل های آینده تلقی می کنند.

توافق پاریس زمانی به اجرا در خواهد آمد که ۵۵ کشور ، که بیش از نیمی از گازهای گلخانه ای جهان را تولید می کنند، آن را تصویب کنند. آمریکا و چین، دو آلاینده بزرگ جهان، اعلام کرده اند تا پایان سال این توافق را تصویب خواهند کرد .

هیلاری کلینتون داوطلب پیشتاز نامزدی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب دموکرات توافق پاریس را ستوده است. اما دونالد ترامپ نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه می گوید آن را لغو خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG