لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۶

آمریکا و هند برای تقویت روابط دفاعی و امنیتی دو کشور موافقت کردند


آمريکا و هند به توافق مشترک هسته‌ای غیرنظامی رسيدند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که برای دیداری تاریخی، وارد هند شده است، گفت او با نظر نارندرا مودی، نخست وزیر هند در مورد یک «چشم انداز جدید» برای منطقه آسیا-اقیانوسیه موافق است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که برای دیداری تاریخی، وارد هند شده است، گفت او با نظر نارندرا مودی، نخست وزیر هند در مورد یک «چشم انداز جدید» برای منطقه آسیا-اقیانوسیه موافق است.

آقای اوباما چند ساعت پس از ورودش به هند و استقبالی که از او و همسرش میشل اوباما صورت گرفت، در یک کنفرانس خبری در دهلی نو گفت او و نخست وزیر هند برای تعمیق همکاری های دفاعی و امنیتی موافقت کرده اند. او گفت دو کشور هند و آمریکا به پیشرفت های چشمگیری برای همکاری هسته ای غیرنظامی دست یافته اند: «امروز ما به نقطه عطفی در خصوص دو موضوع مهمی که از پیشرفت دو کشور به سمت همکاری هسته ای غیرنظامی جلوگیری می کرد، دست یافتیم و بر تعهداتمان در اجرای این توافق تاکید می کنیم. توافق هسته ای غیرنظامی بین دو کشور گام مهمی است که نشان می دهد می توانیم در ارتقای روابط فیمابین همکاری کنیم.»

نارندرا مودی نیز در این کنفرانس خبری توافق هسته ای غیرنظامی را تجلی ارتقای روابط بین دو کشور و فرصت مناسبی برای گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور خواند.

آقای مودی گفت روابط آمریکا و هند در یک «سطح جدیدی» قرار دارد.

توافق هسته ای غیرنظامی هند و آمریکا در گذشته به علت اختلاف بر سر مسئولیت پذیری تامین کنندگان سوخت هسته ای به هند در صورت بروز هرگونه حادثه هسته ای و درخواست آمریکا برای ردیابی و شناسایی محل تامین سوخت هسته ای هند، به بن بست رسیده بود. به گزارش رویترز قوانین هسته ای هند که پس از فاجعه نشت گاز در کارخانه آمریکایی یونیون کارباید در شهر بوپال هند تدوین شده است، بر خلاف موازین بین المللی است که کشور عامل در فعالیت هسته ای را در صورت بروز حادثه هسته ای مسئول می داند و تامین کننده تجهیزات و مواد هسته ای را در صورت بروز حادثه هسته ای مقصر نمی شناسد.

با این حال، سوجاتا سینگ، وزیر خارجه هند توافق هسته ای غیرنظامی بین بین دو کشور را در چارچوب قوانین هند خواند: «ما به درک مشترک در خصوص دو موضوع مهم یعنی مسئولیت پذیری تاسیسات هسته ای غیرنظامی، و ترتیبات اداری برای اجرای توافق موسوم به ۱۲۳ با آمریکا دست یافتیم. بگذارید تاکید کنم، ما به درک مشترک رسیدیم. توافق حاصل شده است. هر دو موضوع در چارچوب قوانین و تعهدات بین المللی ما است.»

نخست وزیر هند در این کنفرانس خبری گفت دهلی نو نسبت به توافق تغییرات جوی بین آمریکا و چین نگران نیست بلکه نگرانی اصلی افزایش دمای هوای کره زمین است: «هند کشور آزادی است و هیچ شخص و یا کشوری نمی تواند ما را تحت فشار بگذارد. اما فشار واقعی، تغییرات آب و هوا است و این که کره زمین را چگونه به نسل آینده تحویل می دهیم.»

هند سومین تولید کننده بزرگ گاز کربن در جهان است اما به پیروی از تعهدات چین و آمریکا در کاهش آلاینده های کربنی رغبت نشان نمی دهد زیرا به گفته رهبران هند، رشد اقتصادی با هدف محو فقر در اولویت سیاست های دهلی نو قرار دارد.

باراک اوباما اولین رئیس جمهوری آمریکا است که در مراسم روز جمهوری هند شرکت می کند.

نخست وزیر هند با شکستن تشریفات استقبال از آقای اوباما، با در آغوش گرفتن او در فرودگاه اهمیت سفر رئیس جمهوری آمریکا به هند را نشان داد. آقای اوباما پس از ورودش به هند، برای شرکت در مراسم رسمی استقبال با حضور پراناب موکرجی، رئیس جمهوری هند، به کاخ ریاست جمهوری رفت.

مذاکرات آقای اوباما در هند شامل مسائل تجاری، امنیتی، نیروی اتمی، و تغییرات جوی نیز می شود.

رئیس جمهوری آمریکا پیش از مذاکرات با مودی و شرکت در یک مراسم رسمی شام، تاج گلی در بنای یادبود ماهاتما گاندی قرار داد.

مقامات کاخ سفید می گویند دیدار آقای اوباما از هند، که دومین دیدار او از این کشور است، نشانگر لحظه ای مهم در تغییر روابط دو کشور است. روز جمهوری هند، سالگرد اجرای قانون اساسی هند در سال ۱۹۵۰ است و با برگزاری رژه جشن گرفته می شود.

آقای اوباما روز دوشنبه علاوه بر شرکت در مراسم روز جمهوری هند، در مجمعی با حضور رهبران تجاری آمریکا و هند سخنرانی می کند.

حدود ۵۰ هزار نیروی پلیس و نظامی در دهلی نو حضور دارند و سطح تدابیر امنیتی بسیار افزایش یافته است. همچنین چند هزار دوربین مدار بسته در شهر نصب شده و در حین اجرای رژه روز دوشنبه، منطقه ای پرواز ممنوع بر قرار می شود.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند سال پیش به واشنگتن سفر کرد و از باراک اوباما و بانوی اول آمریکا دعوت کرد به عنوان مهمان در مراسم روز جمهوری هند حضور یابند.

آقای اوباما قصد داشت روز سه شنبه از تاج محل دیدن کند، اما به دلیل سفر به عربستان سعودی این بازدید لغو شد.

جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا قرار بود هیات آمریکا به ریاض را سرپرستی کند، اما در واشنگتن خواهد ماند.

به گزارش رویترز، آمریکا به هند به عنوان یک بازار بزرگ و وزنه ای احتمالی در مقابل چین می نگرد اما، از روند کند اصلاحات اقتصادی در هند و عدم آمادگی دهلی نو در پشتیبانی از آمریکا در مناقشات بین المللی راضی نیست. هند نیز از سوی دیگر انتظار دارد واشنگتن برخورد متفاوتی نسبت به پاکستان رقیب هند، اتخاذ کند. همچنین، تجارت ۱۰۰ میلیارد دلاری بین دو کشور، بسیار پایین تر از سطح مورد انتظار است و واشنگتن انتظار دارد تجارت بین دو کشور ۵ برابر شود.

XS
SM
MD
LG