لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۳

شورای امنیت آزمایش موشکی کره شمالی را محکوم کرد؛ تهدید جدید پیونگ یانگ


نیکی هیلی و نماینده بریتانیا در جلسه شورای امنیت به همراه ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت به محکومیت کره شمالی رای دادند.
نیکی هیلی و نماینده بریتانیا در جلسه شورای امنیت به همراه ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت به محکومیت کره شمالی رای دادند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در واکنش به جدیدترین آزمایش موشکی کره شمالی که از فراز آسمان ژاپن عبور کرد،‌ با صدور بیانیه ای این اقدام پیونگ یانگ را قویا محکوم کرد. همزمان کره شمالی آزمایش خود را «گام نخست» از عملیات نظامی در اقیانوس آرام نامیده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد سه‌شنبه شب ۷ شهریور در یک نشست اضطراری با اکثریت آرا آزمایش موشکی کره شمالی را محکوم و در بیانیه ای اعلام کرد شورای امنیت خواستار توقف آزمایش کره شمالی است.

در این بیانیه تاکید شده آزمایش کره شمالی فقط تهدید برای منطقه نیست بلکه برای تمام اعضای شورای امنیت تهدید آمیز است.

یک موشک کره شمالی بامداد سه شنبه ۷ شهریور از آسمان ژاپن عبور کرد. بنا بر اعلام ارتش کره جنوبی، موشک یاد شده از پایگاهی نزدیک پیونگ یانگ پرتاب شده، تا ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری بالا رفته، و مسافتی حدود ۲۷۰۰ کیلومتر را طی کرده است.

واکنش آمریکا

بعد از این آزمایش در بامداد سه شنبه به وقت کره شمالی، رئیس جمهوری ایالات متحده در واکنش به این آزمایش موشکی تاکید کرد از سوی آمریکا تمام گزینه ها برای رویارویی با کره شمالی روی میز است.

پرزیدنت دونالد ترامپ روز سه شنبه در بیانیه ای که کاخ سفید منتشر کرد، گفت: دنیا پیام جدید کره شمالی را واضع و رسا دریافت کرد: این رژیم هیچ استاندارد بین المللی را محترم نمی داند و به همسایگان و اعضای سازمان ملل توهین می کند.

آقای ترامپ هشدار داد: رفتار های بی ثبات کننده کره شمالی تنها به انزوای بیشتر این کشور در منطقه و جهان کمک می کند.

همچنین، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز سه شنبه آزمایش موشکی کره شمالی و عبور آن از فراز ژاپن را «کاملا غیرمسئولانه و غیرقابل قبول» خواند و گفت، هیچ کشوری نباید، مانند ۱۳۰ میلیون نفری که در ژاپن (شاهد آن) بودند، پرواز موشک‌ها را در آسمان خود ببیند ...کره شمالی تمام قطعنامه‌های شورای امنیت را نقض کرده و از این رو من معتقدم باید یک اتفاق جدی بیافتد.»

تهدید کره شمالی

ساعتی بعد از جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد، کره‌شمالی ضمن تهدید دوباره اعلام کرد آزمایش موشکی روز سه شنبه گام نخست از عملیات نظامی در اقیانوس آرام است.

پیونگ یانگ دو هفته پیش در واکنش به تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد جزئیات طرح حمله به جزیره گوام – که قلمرو آمریکا محسوب می‌شود – را منتشر کرد. بر اساس طرح اعلام شده، در صورت تصمیم به حمله، چهار موشک «هواسونگ-۱۲» از آسمان ژاپن عبور خواهند کرد و در ۳۰ تا ۴۰ کیلومتری آب‌های گوام فرود می‌آیند.

تلویزیون دولتی کره‌شمالی آزمایش موشکی سه شنبه را در ادامه برنامه این کشور علیه جزیره گوآم - قلمروهای آمریکا- دانست و مدعی شد این جزیره هدف کره شمالی است چون «آمریکا قصد دارد از آنجا به عنوان نقطه آغاز اشغال کره شمالی استفاده کند.

گوام قلمروی آمریکاست و از زمان تهدید یک ماه پیش کره شمالی مقام های آمریکا نیز تهدید کرده اند هرگونه اقدام کره شمالی،‌ آنها را پشیمان خواهد کرد.

واکنش ها

در هفته های اخیر بعد از جنگ لفظی، برخی مقام های آمریکایی ابراز امیدواری کرده بودند که کره شمالی به مذاکرات بازگردد. در پی این آزمایش موشکی کره شمالی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در یک مکالمه تلفنی بر ضرورت نشان دادن واکنشی قاطع به تازه ترین آزمایش موشکی کره شمالی تاکید کردند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی آزمایش موشکی کره شمالی که تخلف از قطعنامه های آن شورا علیه پیونگ یانگ تلقی می شود روز سه شنبه تشکیل جلسه می‌دهد. وزیران امور خارجه ژاپن و کره شمالی خواهان تشدید تحریم های سازمان ملل متحد در یک قطعنامه جدید علیه کره شمالی شدند.

اتحادیه اروپا آزمایش موشکی کره شمالی را محکوم و تاکید کرده است پس از تشکیل اجلاس شورای امنیت به آن واکنش متناسب نشان خواهد داد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد فرانسه به تلاش برای اعمال سیاست های سخت گیرانه علیه برنامه های هسته ای و موشکی کره شمالی ادامه خواهد داد.

نمایندگان کشورهای شرکت کننده در کنفرانس روز سه شنبه خلع سلاح سازمان ملل متحد در ژنو پرتاب موشک بالیستیک کره شمالی را که با عبور از حریم فضایی ژاپن بر فراز جزیره هوکایدو به دریا افتاد، محکوم کردند.

چین همه طرف ها را به خویشتنداری دعوت کرده است. وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه گفت در عین حال که تخلف کره شمالی از قطعنامه های سازمان ملل متحد را محکوم می کند معتقد است تشدید تحریم ها و فشارها مشکلی را حل نمی کند و حل بحران کره شمالی تنها از راه گفتگو و رایزنی میسر است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG