لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۶

انتخابات و دموکراسی در آمریکا - بخش سيزدهم


همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، در انتخابات میان دوره ای سال جاری برای نخستین بار حزب سومی نیز در کنار دو حزب سیاسی آمریکا – حزب دموکرات و حزب جمهوری خواه – نشسته است؛ حزب چای

... و در چنین جوی است که در آلاسکا کاندیدای حزب چای پس از شمارش آرای غائبین از خانم "مورکووسکی" سناتور جمهوری خواه تنها با تفاوت ۱۶۳۰ راًی پیشی میگیرد. جو میلر همان کاندیدائی است که هنگام مبارزات انتخاباتی اش در آلاسکا گفته بود دولت فدرال ممکن است ورشکسته شود.

وی میگوید آلاسکا میتواند کمک های مالی کمتری از دولت مرکزی بگیرد و در عوض، دولت فدرال لازم است مسؤولیت ها و قدرت را به دولت ایالتی واگذارد. آقای "جو میلر" هر چند که یکی از فعالان جمهوری خواه و یک وکیل دعاوی سرشناس در ایالت آلاسکاست، اما هرگز در هیچ یک از انتخابات عمومی به عنوان کاندیدا شرکت نکرده و تا فعالیت اخیرش برای کاندیدائی مجلس سنا نزد مردم آلاسکا چندان شناخته شده نبوده است.

پیروزی "جو میلر" در انتخابات مقدماتی ایالت آلاسکا نه تنها در آن ایالت بلکه در سراسر آمریکا برخوردار از اهمیت است. اهمیت مسئله در آنست که حزب چای – حزبی که اخیراً به عنوان حزب سوم در صحنه سیاسی آمریکا وارد عمل شده است – کاندیدائی را به پیروزی میرساند که هرگز در صحنه سیاسی نبوده است و تنها موج تغییر چهره ها در واشنگتن – موجی که بسیاری خواهان آن هستند - آنرا عملی کرده است.

علاوه بر آن، سارا پیلین نامزد حزب جمهوری خواه برای معاونت ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸ میلادی که گفته می شود احتمال دارد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ خود را نامزد ریاست جمهوری آمریکا بکند نیز، از آقای میلر و نه از خانم سناتور " مورکووسکی" که ۸ سال است کرسی سناتوری ایالت آلاسکا را در سنای آمریکا در اختیار دارد؛ حمایت کرده است.

این پیروزی – هر چند که در چهارچوب انتخابات مقدماتی مجلس سناست – اما بی شک نشان دیگری ازانتقال قدرت از دموکرات ها به جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان آمریکا خواهد بود چرا که حزب چای توانسته است کاندیدائی را که حمایت کرده به پیروزی برساند. در انتخابات در راه سال جاری، حزب چای از کاندیداهای دیگری نیز حمایت کرده است.

این در حالی است که تنها ۲ ماه به برگزاری انتخابات میان دوره ای آمریکا باقی مانده است، انتخاباتی که در آن تمرکز راًی دهندگان آمریکائی همچنان بر بهبود اقتصادی و شکوفائی بازار کار است و بنظر نمی رسد که حتی پایان جنگ در عراق نیز توجه مردم را از تغییر جهت در داخل خط کمربندی واشنگتن منصرف کرده باشد. مسئله ای که می توان گفت یکی از هدف های پرزیدنت اوباما در سخنرانی سه شنبه شب وی برای اعلام بسته شدن دفتر جنگ در عراق بوده است.

مؤسسه گالوپ در آخرین نظر خواهی خود در اول ماه جاری میلادی – سپتامبر - می گوید جمهوری خواهان بطور بی سابقه ای ۱۰ در صد از دموکرات ها پیشی گرفته اند. این نظر خواهی بین بیست و سوم ماه اوت تا بیست و نهم آن ماه انجام شده و کسانی مورد پرسش قرار گرفته اند که برای دادن راًی ثبت نام کرده اند.

در آخرین نظر خواهی مؤسسه گالوپ، تاًیید پرزیدنت اوباما در چهارچوب چگونگی انجام وظائف ریاست جمهوری ۴۷ در صد است، رقمی که می تواند در پیروزی بسیاری از کاندیداهای حزب رئیس جمهوری – حزب دموکرات – در انتخابات میان دوره ای دوم ماه نوامبر سال جاری تاًثیر گزارد.

هر چند تمام کسانی که برای شرکت در برگزاری انتخابات نام نویسی کرده اند، در راًی گیری شرکت نمی کنند با این همه در انتخابات مقدماتی دو حزب جمهوری خواه و دموکرات که در تعدادی از ایالتها برگزار شده است، راًی دهندگان کمتری از دموکراتها نسبت به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ میلادی شرکت کرده بودند.

مسئله مهم در برگزاری انتخابات – صرفنظر از مقدماتی، میان دوره ای یا ریاست جمهوری - دقت و توجه در روند راًی گیری است و در این مرحله است که میتوان آزادی انتخابات را در ساده ترین وجه آن مشاهده کرد و دریافت که در آمریکا چگونه بر اساس مشارکت مستقیم مردم، دموکراسی به معنای حکومت مردم بر مردم شکل گرفته است.

XS
SM
MD
LG