لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۹

مایک پنس در نشست ایپک: دولت ترامپ ایران را تحت نظر دارد


مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا می گوید دولت ترامپ «ایران را تحت نظر دارد» و تلاش های ایران برای «بی ثبات کردن منطقه و به خطر انداختن امنیت اسرائیل» را تحمل نمی کند.

آقای پنس این اظهارات را شامگاه یکشنبه و در آغاز کنفرانس سه روزه کمیته مناسبات آمریکا و اسرائیل موسوم به ایپک، در واشنگتن ایراد کرد.

مایک پنس معاون ریاست جمهوری آمریکا روز یکشنبه در میان هزاران فعال حامی اسرائیل گفت که تعهد آمریکا به اسرائیل «غیرقابل مذاکره» است و دونالد ترامپ به یافتن صلح پایدار میان اسرائیل و فلسطینی ها متعهد است.

او همچنین گفت ایالات متحده انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل، از تل آویو به اورشلیم را بررسی می کند. آقای پنس گفت: «پس از دهه ها سخن گفتن در این باره، رئیس جمهوری آمریکا انتقال سفارت از تل آویو به اورشلیم را به طور جدی ملاحظه می کند.»

ایپک که بزرگترین لابی حامی اسرائیل در آمریکا است، هر سال در واشنگتن کنفرانس برگزار می کند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در پیام ویدئویی که در روز دوشنبه ۲۷ مارس در کنفرانس ایپک پخش شد سخنان آقای پنس را به منزله حمایت دولت آمریکا از اسرائیل و مردم آن کشور تلقی کرد. او گفت دوستی همیشگی دو طرف برای صلح در منطقه خاورمیانه است.

نتانیاهو گفت اسرائیل خواستار صلح با همه کشورهای خاورمیانه است و «دست صلح و دوستی به سوی همه همسایگانش دراز می کند.» آقای نتانیاهو در این سخنان به راه حل تشکیل دو کشور مستقل در کنار فلسطینی ها اشاره ای نکرد.

انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم یکی از وعده های انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بود. دیوید فریدمن سفیر جدید آمریکا در اسرائیل که قرار است در هفته جاری کار خود را آغاز کند، در اورشلیم کار و زندگی خواهد کرد.

دونالد ترامپ ماه گذشته در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در واشنگتن یک بار دیگر بر تمایل به انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم تاکید کرد.

کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵ قانون انتقال سفارت این کشور به اورشلیم را تصویب کرد اما بیل کلینتون، جرج بوش و باراک اوباما رئیس جمهوری های سابق آمریکا با امضای فرمان هایی از این اقدام خودداری کردند. فرمان اوباما در ممانعت از اجرای این تصمیم اول ماه ژوئن – بیش از دو ماه دیگر- منقضی می شود.

سازمان آزادیبخش فلسطین گفته است این اقدام موجب می شود که فلسطینی ها اسرائیل را به رسمیت نشناسند. اسرائیل و فلسطینی ها هر دو اورشلیم را پایتخت خود می دانند و به گفته منتقدان فلسطینی انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم به معنای ابطال راه حل تشکیل دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین و مانع رسیدن به صلح در خاورمیانه است.

در آغاز دومین روز نشست ایپک در واشنگتن در دوشنبه، رهبران این سازمان گفتند که کنفرانس امسال این سازمان سه هدف دارد:

مبارزه با تهدید و فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه که در سایه توافق اتمی دولت سابق آمریکا توانست به حزب الله و بقای رژیم بشار اسد در سوریه کمک کند و درخواست از کنگره آمریکا به جلوگیری از اقدامات منطقه ای ایران.
درخواست بودجه سه میلیارد و یکصد میلیون دلاری امنیتی از کنگره آمریکا و درخواست کمک از آمریکا برای مقابله با اقدامات سازمان ملل متحد «در منزوی کردن و نامشروع جلوه دادن اسرائیل از طریق صدور قطعنامه های ضد اسرائیلی.»

نشست سه روزه ایپک روز سه شنبه به پایان می رسد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG