لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۲

هدر ناوئرت در پاسخ به صدای آمریکا: تمرکز تحریم‌ها بر رفتار رژیم است، نه مردم ایران


سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده می گوید هدف تحریم ها تغییر رفتار رژیم جمهوری اسلامی است و تمرکز آن بر مردم ایران نیست.

هدر ناوئرت سه شنبه عصر به وقت واشنگتن (بامداد چهارشنبه به وقت ایران) در پاسخ به گیتا آرین خبرنگار ارشد صدای آمریکا گفت: تمرکز تحریم ها رژیم ایران است. اگر در ایران مردم سال به سال بیشتر ناامید و سرخورده می شوند، تنها دلیلش این است که ایران تصمیم گرفته است پول و منابع کشور و مردم سختکوش آن را صرف بی ثبات کردن منطقه کند. آن را برای ماجراجویی، حمله به کشوری دیگر، رفتن به سوریه، عراق و امثال این هزینه کردند. اینها کاملا مستدل و شناخته شده هستند و این که هیچ سودی هم عاید مردم نمی‌شود و مردم تصمیم گرفته اند که علیه حکومت خودشان دست به اعتراض بزنند.

وی افزود: ما می خواهیم شاهد تغییر رفتار رژیم ایران باشیم و از گفتن آن هم ابایی نداریم. می خواهیم رفتارشان را عوض کنند و مراقبت مردم خودشان باشند و دست از نقض حقوق بشر بردارند و بجای ماجراجویی و حمایت از تروریسم در جهان، ثروت کشور را برای مردم خود هزینه کنند.

خانم ناوئرت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار صدای آمریکا مبنی بر اینکه «دولت آمریکا چطور می‌تواند از مردم ایران حمایت کند؟»، گفت یکی از راه هایی که می‌توانیم این کار را بکنیم این است که صدای آنها و نگرانی‌های شان را بازتاب دهیم و نگرانی‌های خودمان از رژیم را برجسته کنیم و ما هم دقیقا همین را انجام می‌دهیم. وزیر خارجه پمپئو به صورت جامعی در مورد این موضوع صحبت کرده است تا مردم ایران بدانند ما در کنارشان هستیم.

بازگشت تحریم‌ها

روز دوشنبه، پرزیدنت ترامپ فرمان اجرایی بازگشت تحریم های جمهوری اسلامی ایران را که از سه سال پیش توسط باراک اوباما معلق شده بود، امضا کرد.

این تحریم ها از روز ۷ اوت برابر با ۱۶ مرداد اجرایی شد و شامل بازگشت تحریم خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستد های مالی جمهوری اسلامی ایران است. همچنین ارائه هر گونه کالا و خدمات در ارتباط با بخش خودرو سازی ایران منع می شود.

مجوزهای صادر شده برای صادرات و بازصادرات هواپیماهای تجاری مسافربری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران نیز لغو شد. این در حالی است که مهمترین قراردادهایی که در فهرست لغو قرار می گیرد، فروش هواپیما به ایران است. پس از توافق هسته‌ای، شرکت بوئینگ قراردادی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای فروش بیش از ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری با ایران امضا کرده بود.

وزیر خارجه آمریکا اندکی بعد از انتشار بیانیه پرزیدنت ترامپ، در توئیتی نوشت رژیم ایران باید منابع‌اش را برای کمک به مردم استفاده کند، نه حمایت از ترور و تقویت رهبران خود.

ایران با شرایط اقتصادی سختی حتی پیش از آغاز این تحریم‌ها روبرو است. ارزش دلار چند برابر شده و اثرات تورمی موجب اعتراضات مردم در شهرهای بزرگ شده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که توافق اتمی ایران معیوب است و به همین دلیل واشنگتن از آن خارج می‌شود.

پرزیدنت ترامپ از زمان روی کار آمدن، ایران را به نقض برجام از طریق برنامه موشکی، بی ثبات سازی در منطقه و حمایت از گروه های تروریستی متهم کرد.

خردادماه گذشته نیز وزیر خارجه ایالات متحده راهبرد و استراتژی جدید آمریکا در برابر ایران را شرح داد و ضمن اعلام فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، اعلام کرد اگر ایران به ۱۲ شرط آمریکا عمل کند، می تواند با ایالات متحده توافق جدیدی داشته باشد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG