ساعتی پس از اعلام صدور فرمان ریاست جمهوری آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای ایران از روز سهشنبه، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت مقامهای ایران باید به پای میز مذاکره بیایند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جان بولتون در مصاحبه با فاکس نیوز در پاسخ به این پرسش که با بازگشت تحریمها رهبران ایران حالا چه کاری باید انجام دهند، این مطلب را بیان کرد.
مشاور پرزیدنت ترامپ گفت، مقامهای ایران باید پیشنهاد رئیس جمهوری برای مذاکره را بپذیرند، و از برنامههای تسلحیات هستهای و موشکهای بالیستیک خود بطور کامل و قابل تایید، به صورت واقعی و نه بر اساس آنچه در برجام آمده و حقیقتا رضایت بخش نیست، دست بکشند.
جان بولتون اضافه کرد، «اگر ایران واقعا جدی باشد به پای میز مذاکره خواهد آمد. خواهیم دید که آیا خواهند آمد یا نه.»
رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه فرمان اجرایی بازگشت تحریم های جمهوری اسلامی ایران را که از سه سال پیش توسط باراک اوباما معلق شده بود، امضا کرد.
بر اساس این بیانیه تحریمهایی که از ۷ اوت (۱۶ مرداد) علیه ایران اعمال خواهند شد عبارتند از:
* تحریمهای مربوط به خرید دلار آمریکا توسط حکومت ایران
* تحریمهای مربوط به تجارت ایران در ازای طلا یا فلزات گرانبها
* تحریمهای مربوط به فروش، عرضه و تأمین گرافیت، فلزات مثل آلومینیوم و فولاد و صادرات یا نرمافزار فرآیندهای صنعتی به ایران
* تحریمهای مربوط به معاملات خرید یا فروش ریال ایران یا وجوه عمدهای که در خارج از ایران بر پایه ریال ایران حفظ می شوند
* تحریمهای مربوط به خرید، یا تسهیل معاملات دیون حاکمیتی ایران و
* تحریمهای بخش خودروسازی ایران
کاخ سفید در ادامه فهرست آن دسته از تحریمهایی را که از ۵ نوامبر (۱۴ آبان) قرار است علیه ایران اعمال شوند نیز اعلام کرده است:
* بنادر و کشتیرانی ایران
* صنعت نفت و فرآورده های نفتی ایران
* صنایع و محصولات پتروشیمی ایران
* مبادلات موسسات مالی خارجی با بانک مرکزی و موسسات مالی ایرانی
* گنجانده شدن دوباره نام صدها شخص، شرکت، نهاد، کشتی و هواپیمایی که قبلا تحریم شده بودند به فهرست تحریمها
تلاش برای توقف «فعالیت مخرب ایران»
مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه امروز خود با فاکس نیوز بار دیگر تاکید کرد که سیاست ایالات متحده تغییر رژیم در ایران نیست و افزود «ما می خواهیم فشار بی سابقهای را بر حکومت ایران بیاوریم تا رفتارش را عوض کند ... تا الان که علامتی برای این که آماده چنین کاری باشند نشان ندادهاند.»
جان بولتون با بیان این که رژیم ایران بر روی «بستر فوق العاده لرزانی» قرار گرفته است، گفت «پرسش واقعی این است که آیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و آیتاللهها علیه مردم خودشان متوسل به زور خواهند شد؟»
مایک پمپو وزیر خارجه آمریکا نیز پیشتر در روز دوشنبه تصمیم آمریکا برای بازگردان تحریمهای ایران را تلاشی جهت جلوگیری از فعالیتهای مخرب ایران در منطقه توصیف کرد.
جمهوری اسلامی با شرایط اقتصادی سختی حتی پیش از آغاز این تحریمها روبرو است. ارزش دلار چند برابر شده و اثرات تورمی موجب اعتراضات مردم در شهرهای بزرگ شده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده ۱۸ اردیبهشت ماه اعلام کرد که توافق اتمی سال ۲۰۱۵ شش قدرت جهانی با ایران معیوب است و به همین دلیل آمریکا از آن خارج میشود.
پرزیدنت ترامپ از زمان روی کار آمدن، ایران را به نقض برجام از طریق توسعه برنامه موشکی، بی ثبات سازی منطقه خاور میانه و حمایت از گروه های تروریستی متهم کرده است.
وزیر خارجه آمریکا در خرداد ماه راهبرد جدید آمریکا در برابر ایران را شرح داد و اعلام کرد اگر ایران به ۱۲ شرط آمریکا عمل کند، می تواند با ایالات متحده توافق جدیدی داشته باشد.