وزیر خارجه ایالات متحده فعالیتهای ایران در منطقه و حمایت از شبه نظامیان حوثی در یمن که به آن کشور نسبت داده میشود، را یکی از دلایل عزم دولت آمریکا بر تلاش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای ذکر کرد.
جان کری در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی CBS آمریکا، از تلاشهای دیپلماتیک واشنگتن در این راستا دفاع کرد؛ تلاشی که نتیجه آن میتواند اعمال محدودیتهای گسترده بر برنامه هستهای ایران و در مقابل لغو تحریمهای اعمال شده و بهبود وضعیت اقتصادی آن کشور باشد.
آقای کری در پاسخ به این پرسش که در صورت حصول توافق و لغو تحریمها، ایران ثروتمندتر خواهد شد و میتواند بهتر و بیشتر به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، حزب الله لبنان و حوثیهای یمن کمک کند، گفت بدون لغو تحریمها هم ایران به این فعالیتهای خود ادامه میدهد، فقط با کیفیت پائینتر.
وزیر خارجه آمریکا همچنین خطاب به منتقدان در کنگره به تفاهم سیاسی هستهای صورت گرفته میان شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ و ایران در روز سیزدهم فروردین ماه در لوزان اشاره کرد، و گفت تحریمها برای این وضع شد که ایران به پای میز مذاکره بیاید ... اکنون آمده و قولهایی که میخواستیم را داده است.»
جان کری در ادامه تاکید کرد «گفتن این که ما تحریمها را لغو نمیکنیم، توازن را برهم میزند.»
برخی از نمایندگان کنگره ضمن ابراز بیاعتمادی به ایران برای پایبندی به توافق بر سر برنامه هستهای آن کشور، برای اعمال فشار بیشتر بر تهران، به دنبال تصویب قانونی هستند که در صورت تخلف ایران از هر گونه توافقی، تحریمهای بیشتری علیه آن کشور اعمال خواهد شد.
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده، می گوید تصویب هر طرح تحریمی در این مقطع زمانی و در زمانی که گفتگوها ادامه دارد، به دیپلماسی آسیب میزند و در صورت تصویب، آن را وتو خواهد کرد.