لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۷

برایان هوک: خامنه‌‎‎ای باید تصمیم بگیرد که عنوان بزرگترین حامی تروریسم را از روی ایران بردارد


در پشت سر نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران تجهیزات ارسالی ایران برای گروه های شورشی به نمایش در آمده بود.
در پشت سر نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران تجهیزات ارسالی ایران برای گروه های شورشی به نمایش در آمده بود.

برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه گفت که این برعهده رهبر جمهوری اسلامی ایران است که عنوان «بزرگترین دولت حامی تروریسم» را از ایران بردارد و به نفع مردم ایران اقدام کند.

آقای هوک در یک نشست خبری، روز پنجشنبه هشت آذر در حومه شهر واشنگتن، در یک پایگاه نظامی حضور یافت که به نمایش تجهیزات ارسالی جمهوری اسلامی به گروه های شورشی اختصاص داشت. او سپس با خبرنگاران گفتگو کرد.

برایان هوک که سه ماه پیش توسط وزیر خارجه آمریکا به عنوان رئیس «گروه اقدام ایران» منصوب شد، در ابتدای این نشست از «فشار حداکثری بر ایران» گفت و یادآور شد: «رهبر جمهوری اسلامی باید تصمیم بگیرد که دولتش را همچنان به عنوان بزرگترین حامی تروریسم نگه دارد یا به نفع مردم ایران اقدام کند.»

وی گفت: «مردم ایران بسیار با تمدن هستند، آنها تمدن کوروش کبیر را دارند. در همین سالن می شد به جای تجهیزات نظامی، نمایشگاه فرهنگی ایران باشد.»

آقای هوک به تجهیزات ارسالی ایران به یمن، عراق و افغانستان اشاره کرد.
آقای هوک به تجهیزات ارسالی ایران به یمن، عراق و افغانستان اشاره کرد.

نمایش تجهیزات ارسالی ایران در واشنگتن دومین بار است که انجام می شود. دی ماه گذشته نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد لاشه و بقایای چند موشک و پهپاد ارسالی ایران برای حوثی های یمن را که در حمله به عربستان استفاده شده بود را نمایش داده بود. آقای هوک روز پنجشنبه با اشاره به آن نمایشگاه، گفت: «مقایسه تجهیزات ارسالی ایران که ما یافتیم، نشان می دهد در شش ماه اخیر، کمک های ارسالی جمهوری اسلامی به گروه های شورشی افزایش یافته است.»

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران افزود: «آنچه شاهدیم سابقه داشته است. ملایان ایران هزاران موشک به حزب الله داده اند. آنها سعی دارند حوثی ها را به حزب الله خلیج فارس تبدیل کنند. رژیم ایران بیش از ۸ میلیارد دلار به رژیم اسد کمک کرده است. حماس و حزب الله صدها میلیون دلار برای برنامه های تروریستی خود دریافت کرده اند.»

آقای هوک با تاکید بر این که فشار آمریکا بر جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت، تاکید کرد: «پیام ما به تهران مشخص است. فشار اقتصادی و تحریم های ما تا زمان تغییر رفتار جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت. ایران می تواند برگردد یا شاهد فروپاشی اقتصادش باشد. ۳۹ سال است که جمهوری اسلامی ایران به رفتارهای مخرب خود ادامه می دهد و دولت پرزیدنت ترامپ می گوید دیگر بس است، این رفتارها را تحمل نمی کنیم.»

اقای هوک گفت که ایران موشک و تجهیزات و پول به حوثی ها و حزب الله لبنان می دهد.
اقای هوک گفت که ایران موشک و تجهیزات و پول به حوثی ها و حزب الله لبنان می دهد.

وی در پایان گفت: «هشتاد درصد درآمد جمهوری اسلامی از محل فروش نفت است. تا امروز فروش یک میلیون بشکه نفت را متوقف کردیم. منابع برای حمایت از تروریسم باید قطع شود.»

نسخه کامل این سخنان را در فیسبوک صدای آمریکا ببینید:

کارزار آمریکا برای صلح در یمن

دولت آمریکا کارزار جدیدی را برای توقف جنگ در یمن آغاز کرده است. روز چهارشنبه در پی دیدار روز چهارشنبه وزیران دفاع و خارجه آمریکا با قانونگذاران سنا، مایک پمپئو در پاسخ به پرسش خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که ایران گفتگوهای صلح در یمن را به مخاطره نیاندازد.

وزیر خارجه ایالات متحده پیشتر با انتشار توئیتی در انتقاد از نقش جمهوری اسلامی در جنگ یمن نوشت، روحانیون حاکم بر ایران که نگران وضعیت مردم خود نیستند، نفعی هم در کاهش درد و رنج مردم یمن برای خود نمی‌بینند.

به نوشته مایک پمپئو، «رژیم ایران هیچ منفعتی در کاهش مصائب یمن ندارد؛ ملاها حتی به فکر مردم عادی ایران هم نیستند. عربستان سعودی میلیاردها دلار برای کاهش آلام یمنی‌ها خرج کرده است. ایران هیچ هزینه‌ای نکرده است.»

ایران در جنگ یمن از شبه نظامیان شورشی شیعه حوثی حمایت می‌کند؛ عربستان از مارس ۲۰۱۵ برای حمایت از دولت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری قانونی یمن بطور مستقیم وارد جنگ با حوثی‌ها در یمن شده است.

توئیت وزیر خارجه دولت پرزیدنت ترامپ اندکی پس از آن منتشر شد که وی در توئیت دیگری از یک کمک بشردوستانه دیگر ایالات متحده به ارزش ۱۳۱ میلیون دلار، جهت ارسال مواد غذایی برای مردم جنگ زده یمن خبر داد.

به گفته آقای پمپئو، با احتساب کمک امروز، مجموع کمک‌های انسان‌دوستانه آمریکا به مردم یمن در طول چهارده ماه گذشته، به بیش از ۶۹۷ میلیون دلار می‌رسد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین در یادداشتی در روزنامه وال استریت جورنال نوشته است که ریاض در کنار واشنگتن در مقابله با بسط نفوذ ایران در عراق، سوریه و یمن همکاری تنگاتنگی دارد.

هفته گذشته وزیر دفاع آمریکا گفته بود از شدت درگیری‌ها در یمن کاسته شده و مذاکرات آتش بس میان طرفین حداکثر تا دو هفته دیگر آغاز خواهد شد.

فشار برای تغییر رفتار جمهوری اسلامی

ایالات متحده می گوید توافق هسته ای نتوانسته مانع فعالیت های بی‌ثبات کننده ایران در خاور میانه شود.

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پیش با اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، دستور داد تحریم‌های هسته‌ای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.

کاخ سفید روز جمعه ۱۲ آبان در بیانیه‌ای تاکید کرد این سخت‌ترین تحریم‌هایی است که علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است.

وزیر خارجه آمریکا نیز یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG