مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه طرحی را به منظور کنترل سرمایهگذاری های چین در ایالات متحده و پیشگیری از استفاده دولت آمریکا از فناوریهای تولیدی شرکتهای عمده مخابراتی و ارتباطاتی چینی به تصویب رساند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «قانون مجوز دفاعی جان اس مککین» با ۳۵۹ رأی موافق در برابر ۵۴ رأی مخالف به تصویب رسید و برای آن که تبدیل به قانون شود باید به تصویب سنا برسد و رئیس جمهوری آن را امضا کند.
در این طرح همچنین تدابیری برای تقویت نهادی موسوم به «کمیته سرمایه گذاریهای خارجی در ایالات متحده» که مسئولیت نظارت بر تطابق این سرمایه گذاریها با امنیت ملی آمریکا را بر عهده دارد، در نظر گرفته شده است.
پس از تصویب طرح توسط هر دو مجلس کنگره، که ارزش آن ۷۱۶ میلیارد دلار و تمرکز عمده آن بر چین است، مصوبه نهایی به کاخ سفید ارسال و پس از امضای رئیس جمهوری ایالات متحده رسما به قانون تبدیل میشود.
سخنگوی کاخ سفید از مجلس نمایندگان بابت تصویب این طرح تقدیر کرد و گفت، این مصوبه «گامهای مثبتی هم در چارچوب تعهدات دولت به حفظ پایههای دفاع صنعتی و ارتقای سطح توانمندی کارخانهها بر میدارد.»
بهبود اقتصادی و حفاظت از صنایع آمریکایی، از وعدههای مهم انتخاباتی دونالد ترامپ است که میگوید کشورهای خارجی از ایالات متحده در حوزه اقتصاد و تجارت امتیازگیری میکنند و تجارت با آنها را منصفانه نمیداند.
در عین حال، در حوزه اقتصاد و تجارت ملاحظاتی هم از نظر امنیت ملی وجود دارد که دولت و کنگره ایالات متحده در تلاش برای رفع آنها و پیشگیری از سوء استفاده رقیبان آمریکا در عرصه جهانی، از جمله چین، هستند.
یکی از مهمترین این ملاحظات امنیت ملی برای آمریکا، افزایش جاسوسی اقتصادی و صنعتی برخی دولتهای خارجی از شرکتهای فناوری و صنعتی، مراکز آموزشی و همچنین مؤسسات پژوهشی داخل ایالات متحده است.
در جدیدترین گزارش یکی از نهادهای اطلاعاتی و ضدجاسوسی آمریکا که روز پنجشنبه منتشر شده است گفته میشود چین، روسیه و ایران سه کشور فعال در حوزه سایبری هستند که از ایالات متحده جاسوسی اقتصادی میکنند.
بر اساس گزارش «مرکز ملی امنیت و ضدجاسوسی» آمریکا، هکرهای مرتبط با پکن، مسکو و همچنین تهران، به قصد سرقت اطلاعات علمی، صنعتی و تجاری، حملات سایبری متعددی علیه شرکتهای آمریکایی کردهاند.