لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۰

واکنش ترامپ به حملات تند رقبا در جدیدترین مناظره جمهوریخواهان


دونالد ترامپ بین دو نامزد دیگر، تد کروز (راست) و مارکو روبیو
دونالد ترامپ بین دو نامزد دیگر، تد کروز (راست) و مارکو روبیو

جر و بحث جمهوریخواهان متقاضی کاندیدایی ریاست جمهوری آمریکا بر سر سیاست خارجی در خاورمیانه و مهاجران غیرقانونی در آمریکا، در کانون جدیدترین مناظره تلویزیونی آنها بود که پنجشنبه شب برگزار شد.

مناظره پنجشنبه شب جمهوریخواهان، که در دانشگاه هیوستن در ایالت تکزاس، به صحنه انتقادات شدید کاندیداها از یکدیگر که گاهی به پریدن وسط سخنان یکدیگر منجر شد، تبدیل شد.

سناتور لاتین تبار مارکو روبیو، که از وی به عنوان مهمترین رقیب دونالد ترامپ پیروز سه انتخابات مقدماتی از چهار رای گیری اخیر یاد می شود، اعتبار این داوطلب میلیاردر را در باره مواجهه با مهاجان غیرقانونی را زیر سوال برد.

سناتور روبیو گفت: "شما تنها شخصی در این مناظره هستی که بابت استخدام مهاجرین غیر قانونی برای کار در پروژه هایت جریمه شده ای. شما حتی کارگرانی از لهستان استخدام کردی."

سناتور تد کروز، نیز نسبت به راستگویی آقای ترامپ درباره عدم استخدام مهاجران غیرقانونی به شدت ابراز تردید کرد.

ترامپ در پاسخ گفت: "تصحیتان می کنم، من تنها شخصی هستم که استخدام کردم، شما هیچ کسی را استخدام نکرده اید."

سناتور کروز خطاب به جمعیت و با اشاره به آقای ترامپ، گفت :"او بارها گفته است اگر انتخاب شود، محیط نامناسبی در واشنگتن ایجاد خواهد کرد و راست هم می گوید." اما ترامپ گفت: "خیر، محیطی خوب، بسیار خوب."

پاسخ کوتاه آقای ترامپ این بار با یک ایراد دیگر سناتور کروز روبرو شد: "او نه تنها از دموکرات ها حمایت کرده، بلکه صدها میلیون دلار به آنها کمک مالی کرده است. همچنین کسی که واقعا می خواهد معضل مهاجرین غیر قانونی را حل کند، آنها را استخدام نمی کند."

آقای ترامپ در این مناظره دو سناتور رقیب، به ویژه تد کروز، را به عدم کارایی در کار گروهی متهم کرد.

در بین دموکرات ها نیز دو کاندیدای رقیب، خود را برای کسب آرای رای دهندگان در انتخابات مقدماتی بیش از ده ایالتی آماده می کنند که چهار روز دیگر، در روز موسوم به "سه شنبه بزرگ" برگزار می شود.

در رقابت های انتخاباتی دموکرات ها، هیلاری کلینتون پیشتاز نظرسنجی ها با ورود به اختلافات بین کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان و کاخ سفید در مورد تعیین قاضی دیوان عالی، خواستار انتصاب فردی با دیدگاه ترقی خواه شد.

در پی درگذشت آقای اسکالیا، یکی از ۹ قاضی دیوان عالی آمریکا، که دیدگاه های بسیار محافظه کارانه داشت، جمهوریخواهان گفته اند که در برابر نامزدهایی که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد شود مقاومت خواهند کرد، زیرا بهتر است رئیس جمهوری بعدی این پیشنهاد را ارائه کند.

برنی سندرز نیز در کارزار انتخاباتی خود از مردم خواست با انتخاب وی، و طرد افرادی مانند آقای ترامپ از عمیقتر شدن شکاف بین مردم آمریکا جلوگیری کنند.

در این میان، معاون ریاست جمهوری آمریکا نیز، غیر مستقیم وارد کارزار انتخاباتی شده است.

جو بایدن روز پنجشنبه در دیدار با رئیس جمهوری مکزیک، بدون نام بردن از هیچ یک از متقاضیان کاندیدایی ریاست جمهوری آمریکا از آنچه که وی لفاظی های تخریبی بعضی از آنها عنوان کرد، پوزش خواست.

آقای بایدن گفت: "اخیرا لفاظی های تخریبی و بسیار نادرستی از سوی برخی از همکاران سیاسی ام بیان شده که من خود را ملزم می دانم بابت آنها عذر خواهی کنم. این مطالب درباره مکزیک و مردمش بوده است. ما در فصل تبلیغات انتخاباتی بسیار پرحرارتی قرار داریم و می خواستم، جناب رئیس جمهوری، به شما بگویم که لفاظی هایی که از سوی برخی از داوطلبان ریاست جمهوری شنیده می شود، موضع ما و مردم آمریکا نیست."

آقای ترامپ بارها در سخنرانی های انتخاباتی خود گفته است که در صورت ورود به کاخ سفید برای جلوگیری از ورود مهاجرین غیر قانونی از آمریکا جنوبی و به ویژه همسایه جنوبی، مکزیک، دیواری در نوار مرزی سه هزار و ۱۰۰ کیلومتری خواهد کشید که به گفته او، مکزیک هزینه ساخت آن را می دهد.

نتایج انتخابات، سه شنبه بزرگ به مشخص تر شدن نامزد های هر یک از دو حزب کمک خواهد کرد.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG