لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۳

آمریکا خواستار «احتیاط بیشتر» کشتی‌ها هنگام عبور از منطقه خلیج‌فارس شد


تصویری از یک شناور در خلیج فارس. (آرشیو)
تصویری از یک شناور در خلیج فارس. (آرشیو)

اداره دریایی وزارت ترابری ایالات متحده با انتشار اخطاریه‌ای خواستار «احتیاط بیشتر» کشتی‌ها به هنگام عبور از خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان تا بیستم اردیبهشت شد.

در این اخطاریه، به توقیف کشتی حامل پرچم جزایر مارشال در ۷ اردیبهشت در دریای عمان و کشتی حامل پرچم پاناما در ۱۳ اردیبهشت در تنگه هرمز اشاره شده است.

اداره دریایی وزارت ترابری ایالات متحده همچنین از کشتی‌های آمریکایی که قصد عبور از خلیج‌فارس، تنگه هرمز، و دریای عمان را دارند، خواسته است به منظور افزایش اطلاعات و دسترسی به راه‌های ارتباط، دفترچه راهنمای دریایی در این مورد را مطالعه کنند.

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا «سنتکام» بامداد روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای به همراه تصاویر، از توقیف یک نفتکش با پرچم پاناما در خلیج فارس توسط سپاه پاسداران خبر داد.

به گفته سنتکام، قایق‌های تندروی سپاه این نفتکش را وادار به تغییر مسیر و حرکت به سمت آب‌های ساحلی ایران در منطقه بندر عباس کردند.

یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز روز چهارشنبه در واکنش به این اقدام جمهوری اسلامی به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود که واشنگتن خواستار رفع توقیف فوری این کشتی و خدمه آن است.

پیش از این، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پنجشنبه هفته گذشته حدود ساعت یک و ۱۵ دقیقه بعد از ظهر به وقت محلی، اقدام به توقیف یک کشتی حامل جزایر مارشال کرده بود.

ناوگان پنجم فرماندهی مرکزی آمریکا با انتشار بیانیه‌ای این اقدام را مغایر قوانین بین‌المللی و برهم‌زننده امنیت و ثبات منطقه‌ای خوانده بود. این بیانیه یادآور شده بود که جمهوری اسلامی طی دو سال گذشته دست‌کم پنج کشتی تجاری را در منطقه خاورمیانه توقیف کرده است.

تنش‌های دریایی میان ایران و آمریکا در منطقه طی هفته‌های اخیر شدت گرفته است. ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات دو هفته قبل، ادعای جمهوری اسلامی درباره وادار کردن یک زیردریایی آمریکا به آمدن بر روی سطح آب هنگام عبور از تنگه هرمز را تکذیب کرد.

یک روز پس از آن، ناوشکن «پال همیلتون» آمریکا، یک قایق ماهیگیری حامل ۸۰۲ کیلوگرم متامفتامین و یک هزار کیلوگرم حشیش را متوقف کرد که خدمه آن ایرانی بودند.

XS
SM
MD
LG