نام جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی سران کشورهای عضو سازمان ملل در هفتاد و هفتمین مجمع عمومی این نهاد در نیویورک از همان لحظات اولیه مورد بحث قرار گرفت.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، اجلاس را افتتاح کرد و در جملهای کوتاه در مورد تلاشهای برای جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی، به مذاکرات هستهای گروه ۵+۱ با ایران برای احیای برجام نیز اشاره کرد.
دبیرکل سازمان ملل در برشمردنی مسائلی که در یک سال گذشته جامعه بینالمللی نتوانست موفق شد گفت «کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی نتوانست به اتفاق نظر برسد و توافق هسته ای با ایران نیز هنوز قطعی نیست.»
اما، در میان سران کشورهای شرکتکننده این گابرئیل بوریک فانت، رئیس جمهوری شیلی، نخستین فردی بود که نامی از ایران برد آن هم در مورد مسئله روز. در آن سالن عظیم و در برابر هم ردیفان خود فانت نام مهسا امینی را بر زبان آورد.
رئیس جمهوری شیلی، در مقوله خشونت علیه زنان و ترغیب رهبران به عزم برای متوقف کردن آن گفت: «چه در ایران به یاد مهسا امینی که این هفته به دست پلیس کشته شد و چه هر کجای دیگر جهان باشد.»
پس از آن رجب طیب ارودغان، رئیس جمهوری ترکیه و سپس شیخ تمیم بن حمد ال ثانی، امیر قطر بودند که نامی از ایران بردند. تأثیر احیای برجام در برقراری ثبات و امنیت در منطقه و جهان موردی بود که این دو برایشان اهمیت داشت.
اردوغان خیلی کوتاه گفت انتظار دارد «مسائل مربوط به برنامه اتمی ایران از طریق دیپلماسی و گفتگو یک بار و برای همیشه حل و اجرا شود.»
امیر قطر، با توجه به روابط کشورش با جمهوری اسلامی گفت توافق باید منصفانه باشد و موارد نگرانی هر دو طرف را در بر گیرد. او ضمناً اشارهای هم کرد که «حق مردم ایران در برخورداری از انرژی هستهای برای مصارف مسالمت آمیز» تأمین شود.
شیخ تمیم آل ثانی هم گفت میخواهد تسلیحات اتمی در منطقه وجود نداشته باشد.