لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۰

نشست لوزان بی نتیجه ماند؛ مذاکرات درباره سوریه به لندن منتقل شد


جان کری شنبه شب به خبرنگاران گفت شاهد اختلاف نظرها و تنش هایی در گفت و گوها بودیم اما افکار جدیدی هم در آن مطرح شد.
جان کری شنبه شب به خبرنگاران گفت شاهد اختلاف نظرها و تنش هایی در گفت و گوها بودیم اما افکار جدیدی هم در آن مطرح شد.

یک روز بعد از بی نتیجه ماندن مذاکرات در لوزان سوئیس، لندن روز یکشنبه میزبان گفت و گوهای قدرت های جهانی برای بررسی «همه گزینه ها» برای پایان خونریزی ها در سوریه خواهد بود.

نشست بحران سوریه روز یکشنبه با حضور جان کری وزیر خارجه آمریکا و وزرای خارجه آلمان و فرانسه به میزبانی بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس در لندن برگزار می شود. رویترز نوشت علاوه بر بحران سوریه احتمالا در مورد بحران عراق نیز گفت وگو خواهد شد. در روزهای اخیر حضور ترکیه در عراق برای مبارزه با داعش موجب اختلاف شدید بین دو کشور شده است. همزمان ارتش عراق درصدد است موصل را از دست داعش آزاد کند.

شنبه بی نتیجه

در حالی روز یکشنبه لندن میزبان نشستی برای سوریه است که روز شنبه جان کری وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف همتای روس او به همراه وزرای خارجه چند کشور خاورمیانه از جمله ایران و عربستان حدود پنج ساعت مذاکره داشتند اما این مذاکرات به راه حلی نرسید.

جان کری شنبه شب به خبرنگاران گفت که مذاکرات صریحی صورت گرفت. شاهد اختلاف نظرها و تنش هایی در گفت و گوها بودیم اما افکار جدیدی هم در آن مطرح شد.

آقای کری توضیح داد که بحث های انجام شده در لوزان با این هدف بوده که راه حلی ورای اقدام نظامی بدست بیاید.

نشست شنبه و روز یکشنبه اولین گفت و گوهای مستقیم روسیه و آمریکا درباره سوریه پس از شکست توافق مسکو-واشنگتن، از سه هفته پیش است. این مذاکرات از سوی آمریکا به حالت تعلیق در آمده بود. واشنگتن می گوید روسیه با حمایت از اسد، بجای مبارزه با داعش، درصدد حذف مخالفان اسد است.

نشست روز شنبه با حضور وزرای خارجه آمریکا و روسیه و برخی کشورهای خاورمیانه از جمله ایران، عربستان، قطر، ترکیه و مصر برگزار شد.

روسیه و ایران از رژیم بشار اسد پشتیبانی می کنند، عربستان و قطر سلاح در اختیار مخالفان او می گذارند و ترکیه با حمله نظامی به شمال سوریه اوضاع را پیچیده تر کرده است.

بمباران هوایی حلب از سوی دولت سوریه و با پشتیبانی روسیه شدت گرفته است و بیش از دویست و پنجاه هزار نفر از شهروندان این شهر تحت محاصره قرار گرفته اند. براساس آمارهای سازمان ملل بین شش تا هشت هزار نیروی مسلح مخالف دولت بشار اسد در حلب هستند.

رساندن کمک های بشر دوستانه به مردم از دیگر چالش های پیش رو ست.

پیش از تعلیق گفتگوهای آمریکا و روسیه، استفان دی میستورا پیشنهاد کرده بود در صورت توقف بمباران هوایی حلب شخصا حدود هزار نفر از شبه نظامیان گروه جبهه النصره را برای خروج از این شهر همراهی کند.

بسیاری از سرگیری مذاکرات به رغم ادامه و حتی افزایش حملات را نشانه محدود بودن گزینه های پیش روی دولت های غربی برای حل بحران شش ساله سوریه می دانند. حمله نظامی یا تحریم روسیه تنها گزینه ی پیش رو در صورت شکست مذاکرات است که کارشناسان امکان عملی شدنش را به دلایل متعدد محتمل نمی دانند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG