لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۲

مجلس اعیان بریتانیا خواستار حمایت بیشتر از معترضان ایرانی شد


مجلس اعیان بریتانیا. (آرشیو)
مجلس اعیان بریتانیا. (آرشیو)

مجلس اعیان بریتانیا روز پنجشنبه جلسه‌ای علنی برای بررسی سیاست لندن در برابر ایران و سرکوب معترضان توسط جمهوری اسلامی برگزار کرد.

در این جلسه، لُرد آلن گرگوری اسمیت، به مبارزات ایرانیان از جمله زنان جوان علیه جمهوری اسلامی برای کسب حقوق بنیادین خود و خشونت نیروهای امنیتی در سرکوب معترضان پرداخت. او با تکرار شعار زن زندگی آزادی به زبان کُردی گفت ایرانیان ساکن بریتانیا نیز به نشانه همبستگی با هم‌میهنان خود در داخل ایران به خیابان‌ها آمده‌اند و این شعار را سر می‌دهند. او در ادامه سخنانش سن پایین معترضان را مشخصه اصلی این اعتراضات در مقایسه با اعتراضات پیشین ایرانیان علیه جمهوری اسلامی دانست.

لُرد اسمیت در پایان سخنانش دو پرسش مطرح کرد. اول اینکه با توجه به سرکوب شدید زنان ایرانی توسط جمهوری اسلامی، آیا دولت بریتانیا قصد دارد موضوع برکناری ایران از کمیسیون زنان سازمان ملل را مطرح کند و دوم اینکه آیا قصد دارد با شخصیت‌های سیاسی و مذهبی منتقد نحوه برخورد دولت جمهوری اسلامی با معترضان ایرانی وارد گفت‌وگو شود؟

پس از او، لُرد استوارت پولاک نیز با اشاره به سرکوب زنان ایرانی توسط جمهوری اسلامی خواستار کنارگذاشتن فوری دولت ایران از کمیسیون زنان سازمان ملل متحد شد. این عضو محافظه‌کار مجلس اعیان در ادامه سخنان خود با برشمردن اقدامات متعدد سپاه از جمله سرکوب زنان ایرانی و کمک به لشکرکشی ولادیمیر پوتین به اوکراین، از سپاه پاسداران به عنوان «بازوی تروریستی» حکومت ایران یاد کرد و خواستار تحریم فوری این سازمان از سوی دولت بریتانیا شد.

در ادامه، لُرد لزلی آرنولد تورنبرگ، با اشاره به تظاهرات شجاعانه زنان و مردان ایرانی، خواستار غیرقانونی اعلام کردن سپاه پاسداران از سوی دولت بریتانیا شد. او با اشاره به ناکافی بودن تحریم پلیس امنیت اخلاقی گفت سپاه پاسداران هم‌اینک بی‌رحمانه زنان و کودکان ایرانی را می‌کشد و در لبنان و غزه بی‌ثباتی ایجاد می‌کند. او همچنین با اشاره به تلاش دولت ایران برای کشتن مسیح علینژاد در نیویورک و همچنین سوءقصد به جان سلمان رشدی گفت بریتانیا یا باید کاملا از مذاکرات احیای برجام بیرون بیاید و یا اقدامات «تروریستی» سپاه پاسداران را نیز در توافق بگنجاند.

همچنین بارونس جنیفر هلن جونز از مهسا (ژینا) امینی به عنوان «شهید» یاد کرد و پرسید آیا با وجود سرکوب‌های شدید جمهوری اسلامی، آیا دولت بریتانیا همچنان به حمایت کامل از احیای برجام ادامه می‌دهد و یا اینکه در کنار زنان آزادی‌خواه ایرانی می‌ایستد؟ او با اشاره به تورم بالای ایران گفت احتمالا ثروتمندان و افراد رده‌بالای جمهوری اسلامی به فکر انتقال ثروت‌هایشان به بریتانیا افتاده باشند و دولت بریتانیا باید به تحریم این افراد و مسدود کردن سرمایه‌هایشان در بریتانیا بپردازد.

سرکوب زنان ایرانی و لزوم پاسخگو دانستن مقامات جمهوری اسلامی، و اعتصابات کارگران و اصناف مختلف در ایران، از مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده توسط لُرد جان اندرسون، لُرد جان من، لُرد جرمی پورویس، و لُرد ری کولینز، در ادامه این جلسه علنی بود.

در پایان این جلسه نیز لُرد دومینیک جانسون به شدت از سرکوب خشونت‌بار معترضان مسالمت‌جو توسط جمهوری اسلامی انتقاد گرفت. او با اشاره به بازگرداندن مراد طاهباز به زندان اوین خواستار آزادی فوری این زندانی چندتابعیتی شد. او در ارتباط با عضویت ایران در کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل گفت بریتانیا در حال رایزنی با شرکای بین‌المللی برای یافتن راه‌حلی در این باره است.

او در ارتباط با مذاکرات احیای برجام نیز گفت این مذاکرات آنگونه که انتظار می‌رفت پیش نرفته و بریتانیا و متحدانش در حال بررسی گزینه‌های در درسترس هستند. او در پایان سخنانش گفت بریتانیا از طریق سخنان، تحریم‌ها، و همکاری با شرکای بین‌المللی‌اش، سرکوبگران مردم ایران را پاسخگو و از مردم ایران حمایت می‌کند.

XS
SM
MD
LG