آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، پس از ۹ ساعت مذاکره با طرف اسرائیلی، بامداد سهشنبه گفت که با اسرائیل بر سر «برنامهای» برای ارسال کمک به غزه به توافق رسیده است.
کاروانی از کامیونهای کمکرسانی مصر روز سهشنبه ۱۶ اکتبر (۲۶ مهر) به تنها گذرگاه میان مصر و نوار غزه رسیدند. اسرائیل کنترلی بر گذرگاه رفح ندارد، اما در نبود توافقی برای ارسال کمکها و بسته بودن طرف فلسطینی گذرگاه به دلیل حملات اسرائیل، مشخص نیست چه زمانی ممکن است برای تحویل کمک به ساکنان نوار غزه باز شود.
مصـر میگوید گذرگاه رفح – شریان حیاتی نوار غزه پیش از جنگ و مسیر کلیدی برای رساندن تدارکات مورد نیاز به فلسطین در روزهای پس از آغاز جنگ اخیر – تحت محاصره اسرائیل است. این گذرگاه به طور رسمی بسته نشده، اما به دلیل حملات هوایی اسرائیل به غزه غیر قابل استفاده شده است.
یک شاهد عینی به رویترز گفت: اوایل روز سهشنبه حدود ۱۶۰ کامیون از العریش در شبهجزیره سینای مصر، جایی که صدها تن تدارکات حیاتی در انتظار توافق برای ارسال کمکهاست خارج شدند.
حمد سالم از بنیاد سینا گفت که کامیونهایی که به سمت مرز حرکت می کردند حاوی کمکهای مصر بودند، و کمکهای بینالمللی در انبارها در العریش باقی مانده است.
از زمان حمله گروه شبهنظامی حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر، بیش از ۱۴۰۰ نفر اسرائیلی که اکثراً غیرنظامی بودند، کشته شده و حدود ۲۰۰ نفر اسیر گرفته شدند.