معاون درمان وزارت بهداشت جمهوری اسلامی افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی با مصوبه شورای عالی بیمه در سال آینده را «جبران عقب ماندگی از تورم» و «مطالبه قدیمی» این صنف اعلام کرد.
سعید کریمی امروز سه شنبه ۱۷ بهمن ماه در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» انتقاد از افزایش تعرفه را «نگاه مغرضانه» دانسته و گفته که این افراد باید بدانند که پایین بودن تعرفههای پزشکی به معنای «دست بردن در جیب مردم» است.
به گفته این مقام وزارت بهداشت طی سالهای گذشته، تعرفههای پزشکی پایین بوده در حالی که تمام هزینهها با افزایش نرخ تورم، افزایش یافته است.
ادعای این مقام دولتی مبنی بر پر کردن فاصله تورم و حق ویزیت و جبران عقب ماندگی آن در حالی است که همین دولت مخالف افزایش حداقل حقوق و دستمزد کارکنان دولت و کارگران متناسب با تورم است.
از طرفی در حالی که تورم، سهم بهداشت و درمان را در سبد هزینههای مردم به حداقل رسانده است و دولت براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ افزایش حقوق را کمتر از ۲۰ درصد لحاظ کرده، وزارت بهداشت افزایش ۴۶ درصدی تعرفه پزشکی برای سال آینده را توجیه میکند.
این افزایش در تعرفههای پزشکی و مقاومت در برابر افزایش حقوق و دستمزد در حالی صورت میگیرد که هزینههای درمان در ایران حتی قشر متوسط را نیز تهدید میکند.
کارشناسان بر این باورند جبران خسارت ناشی از تورم از طریق افزایش حقوق و دستمزد اقدامی مفید است اما نمیتوان تبعیض قائل شد چرا که تعرفههای پزشکی نیز به نوعی دستمزد به شمار میآید که چون مرجع پرداخت آن مردم هستند و نه دولت و بخش خصوصی، با آن موافقت میشود.
به باور منتقدان افزایش تعرفه پزشکی درآمد بیمارستانها را بالا میبرد و به نوعی نیاز بودجهای دولت را نیز پوشش میدهد و برهمین اساس اگر قرار بود تعرفه پزشکی نیز از خزانه پرداخت شود، با این افزایش موافقت نمیشد.
روزنامه کیهان در تاریخ ۱۵ دی ماه پایین بودن تعرفه را موجب بروز «زیرمیزی» در شبکه درمان اعلام کرد و نوشت که «باید زیرساخت و ریشه را مرتفع نمود، وگرنه برخورد با معلول فایده چندانی نخواهد داشت.»
این افزایش در تعرفههای پزشکی و مقاومت در برابر افزایش حقوق و دستمزد در حالی صورت میگیرد که هزینههای درمان در ایران حتی قشر متوسط را نیز تهدید میکند.
در همین رابطه روزنامه «تجارت نیوز» نوزدهم مهرماه سال جاری نوشت که مسئولان دولتی نیز اذعان دارند که ابتلا یک عضو خانواده به برخی از بیماریهای صعبالعلاج، میتواند باعث سقوط کل خانواده به زیر خط فقر شود.