وزیر خارجه کره شمالی، که در سفری غیرمنتظره به سوئد رفته است، روز جمعه دیدار کوتاهی با نخست وزیر آن کشور داشت تا گمانهزنیها در مورد آماده سازی مقدمات دیدار سران آمریکا و کره شمالی به عنوان دلیل این سفر تقویت شود.
ایالات متحده در کره شمالی حضور دیپلماتیک ندارد و سوئد – که بر خلاف بسیاری از کشورهای غربی سفارت خود را در پیونگ یانگ همچنان باز نگه داشته و روابط نسبتا خوبی با آن کشور دارد – حافظ منافع آمریکا در کره شمالی است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مارگوت والستروم وزیر خارجه سوئد روز جمعه گفت کشورش امیدوار است بتواند از نقش و ارتباطات خود برای کمک استفاده کند، اما تاکید کرد این حرکت بستگی به تصمیمهای طرفین مناقشه دارد.
وی گفت «ما ارزش فرصت به وجود آمده برای ملاقات را میدانیم؛» اما درباره این که منظورش از «ملاقات» دیدار امروز همتای کرهای اش در استکهلم است یا ملاقات رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی، توضیح بیشتری نداد.
فرستاده ویژه کره جنوبی به پیونگ یانگ، پنجشنبه هفته پیش پیام رهبر کره شمالی را به کاخ سفید ابلاغ کرد و گفت کیم جونگ اون به او گفته است اگر بتواند با پرزیدنت ترامپ دیدار کند، میتوان بر سر بحران شبه جزیره کره به نتیجه رسید.
رئیس جمهوری آمریکا ضمن استقبال از این دعوت اعلام کرد که آن را پذیرفته است.
سفر وزیر خارجه کره شمالی به سوئد، حدود یک هفته پس از دیدار استفان لُووِن نخست وزیر سوئد با رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید میگیرد، که پرزیدنت ترامپ گفت پیونگ یانگ به دلیل تحریمهای سنگین تن به مذاکره داده است.
آقای لوون که پس از دیدار امروز خود با «ری یونگ هو» به آلمان رفته است، در نشست خبری مشترک با آنگلا مرکل در برلین به این پرسش پاسخ نداد که آیا برای کمک به برگزاری دیدار سران کره و آمریکا از حمایت واشنگتن برخوردار است یا خیر.
سوئد پیشتر هم برای آزادی «اتو وارمبیر» دانشجوی آمریکایی زندانی در کره شمالی – که پس از آزادی و ورود به آمریکا به دلیل وضعیت بد جسمانی در بیمارستان درگذشت – میانجیگری کرده بود.