لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۳

مرکز آمار: تورم نقطه‌ای به «۵۴ درصد» افزایش یافته است


تورم
تورم

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین برآورد از وضعیت اقتصاد کشور، نرخ رشد «تورم نقطه‌ای» در تیرماه امسال را «۵۴ درصد» و در بالاترین سطح در سال‌های اخیر اعلام کرده است.

نرخ تورم نقطه‌ای بیانگر درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است.

بر اساس اعلام خبرگزاری دولتی «ایرنا»،‌ خانوارهای کشور تیرماه امسال به طور میانگین «۵۴ درصد» بیشتر از تیر ١٤٠٠ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

در آمار مرکز آمار ایران که زیر نظر دولت اداره می‌شود، «تورم ماهانه» برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» به ترتیب «۵.۷ درصد» و «٣.٨ درصد» اعلام شده است.

همچنین، نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری «۴.۵ درصد» است که نسبت به ماه قبل «هفت واحد درصد» کاهش داشته و این نرخ برای خانوارهای روستایی «٤.٨ درصد» بوده است.

محمدهادی سبحانیان، معاون وزیر اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ایران چهارم تیرماه درباره «افزایش تورم ماهانه» در خردادماه که با «رکوردشکنی تاریخی» به حدود «۱۲ درصد» رسید، با انتشار یادداشتی در روزنامه دولتی «ایران» چاپ تهران، پذیرفت که «بخش قابل توجهی» از رکوردشکنی «ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده» و نوشته بود که این تورم که در هزینه مردم پنهان بوده، در حال حاضر با «جبران نقدی برای مردم»، بروز پیدا کرده است.

همچنین بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین «افزایش قیمت نسبت به ماه قبل» مربوط به گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» (مرغ ماشینی، سوسیس و کالباس)، گروه «لبنیات و تخم مرغ» (دوغ پاستوریزه، خامه و تخم مرغ) و گروه «نان و غلات» (انواع برنج ایرانی، کیک و بیسکویت) است.

در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نیز گروه «بهداشت و درمان» (خدمات طبی سرپایی و خدمات بیمارستانی)، گروه «هتل و رستوران» (هزینه هتل و تالار پذیرایی) و گروه «مبلمان و لوازم خانگی» (انواع شوینده) بیشترین «افزایش قیمت» را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

ابراهیم رئیسی و مدیران ارشد او از خرداد ۱۴۰۰ و میانه تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری، همواره وعده رونق‌بخشی «سریع و انقلابی» به اقتصاد ایران، «تک رقمی شدن تورم» و «رفع فقر مطلق» را با ساز و کاری که آن را «جراحی اقتصادی» می‌نامند،‌ داده‌اند.

XS
SM
MD
LG