ششمین جلسه رسیدگی به پرونده فرجالله چعب، معروف به حبیب اسیود، رهبر پیشین گروه «حرکة النضال» روز یکشنبه هفتم مرداد در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
حبیب اسیود ۴۸ ساله که تابعیت سوئد را دارد و مدتی رهبری «جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز» موسوم به نضال را برعهده داشت، مهرماه سال ۱۳۹۹ در سفرش به ترکیه توسط مامورین امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، وکیل خانوادههای کشتهشدگان در حوادث تروریستی خوزستان با درخواست «اشد مجازات» برای حبیب اسیود ادعا کرد که «متهم از ابزار جنگی اعم از بمب، نارنجک، سلاح کلاشنیکف» استفاده کرده و با «بمبگذاری» در فضای عمومی «اقوام مختلف کشور» را کشته است.
«اشد مجازات» مورد درخواست طبق قوانین ایران حکم اعدام است.
در این جلسه نماینده دادستان با اشاره به این که آقای اسیود شهروند سوئد است، این کشور را «جولانگاه» و «مأمن» گروههای تروریستی خواند و قاضی ایمان افشاری با طرح اتهام «افساد فیالارض از طریق تشکیل، سرکردگی، اداره گروهک و اجرای عملیاتهای تروریستی در کشور» از او پرسید آیا قبول دارد که «مورد حمایت مقامات امنیتی و دولت کشور سوئد» بوده است؟
در این گزارش به نقل از حبیب اسیود آمده است که «بنده ساکن و تبعه کشور سوئد هستم، دولت و مقامات امنیتی کشور سوئد از من حمایت میکنند. دستگاهی به من دادند که در صورت احساس خطر دکمه آن را فشار دهم تا با آلارمی که به ماموران امنیتی دولت سوئد میدهد، هر جا که باشم آنها من را نجات دهند.»
همچنین در گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه به نقل از متهم ذکر شده که «تمام اقدامات خود را کتبا اعلام کرده و همه را قبول دارد.»
قاضی در این دادگاه گفت که متهم «اقرار کرده» با سرقت برای خود منبع مالی تأمین میکرده و دست به اقدامات تروریستی زده» و همچنین «به راهاندازی شاخه نظامی محیالدین آل ناصر در شبکه اورینت اعتراف» کرده و علاوه بر آن معترف شده که «با سرویسهای اطلاعاتی عربستان همکاری داشته» و از آنها «سلاح دریافت میکرده است.»
محاکمه این زندانی دوتابعیتی از ۲۸ دی آغاز شده و اتهامات منتسب به او در قوانین جمهوری اسلامی ایران میتواند به صدور حکم اعدام منجر شود.
نهادهای امنیتی ایران طی سالهای اخیر شماری از فعالان سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی را از کشورهای همسایه ربوده و به ایران منتقل کردهاند که از جمله میتوان به ربودن و بازداشت روحالله زم و جمشید شارمهد اشاره کرد.