لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۸

قطعنامه پیشنهادی «تحریم برنامه موشکی ایران» در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان تصویب شد


تصویب قطعنامه پیشنهادی اعمال تحریم برنامه موشکها بالستیک ایران در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان
تصویب قطعنامه پیشنهادی اعمال تحریم برنامه موشکها بالستیک ایران در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده صبح چهارشنبه دو طرح پیشنهادی در ارتباط با برنامه موشکهای بالستیک ایران و منع لغو تحریمهای اعمال شده آمریکا علیه جمهوری اسلامی را برای تصویب به بررسی گذاشت.

این دو طرح پیشنهادی، یکی قطعنامه ۳۱۵۲ ، برای اعمال تحریمها در مورد دولتها، افراد و نهادهائی است که برای دستیابی جمهوری اسلامی به موشکهای بالستیک و توسعه ، انتقال یا استقرار موشکها و تامین کالاها و فناوری‌ها و مواد و تجهیزات مرتبط با آن همکاری و اقدام می کنند.

قطعنامه ۳۱۵۲ که در ماه مه گذشته توسط مایکل مک‌کال به کنگره پیشنهاد شده بود در جلسه امروز در سطح کمیته تصویب شد.

قطعنامه دیگر به شماره ۴۶۹۱ ، برای ملزم کردن دولت برای ارائه اقدامات با هدف خاتمه دادن و لغو، و یا چشم‌پوشی از تحریمهای اعمال شده آمریکا علیه ایران، برای بررسی به کنگره پیشنهاد شده بود که در جلسه امروز با مخالفت اعضای دمکرات، تصویب نشد.

خبرنگار صدای آمریکا چهارشنبه پیش از آغاز جلسه با مایکل مک کال، رئیس کمیته درباره قطعنامه‌های پیشنهادی گفتگو کرد و نظر او را در این رابطه جویا شد.

آقای مک کال به صدای آمریکا گفت: «ممنوعیت سازمان ملل متحد برای موشک‌های بالستیک ایران در ماه اکتبر منقضی می‌شود، بنابراین ما در حال بازگرداندن و ادامه آن ممنوعیت بر توانایی آنها برای داشتن موشک‌های بالستیک در شرایط تحریم هستیم، و همچنین همانطور که می‌دانید، ما نیز درخواست یک جلسه توجیهی محرمانه از وزارت امور خارجه در مورد آقای مالی، نماینده ویژه برای ایران، که ظاهراً برخی از مسائل امنیتی را نقض کرده و تحقیقات در مورد مجوزهای امنیتی او در حال انجام است و ما می‌خواهیم بدانیم اینها چیستند و چقدر جدی هستند.»

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان اضافه کرد: «ایران تهاجمی‌تر و جسورتر شده است، و همانطور که می‌دانید آنها کشتی‌های خود را به صورت بسیار تهاجمی‌تر در خلیج فارس عبور می‌دهند و ما نگرانی زیادی داریم، و در این مورد ما هم مقابله خواهیم کرد.»

خبرنگار صدای آمریکا، در همین ارتباط نظرمایکل والتز عضو جمهوریخواه این کمیته را در این مورد و همچنین در مورد موضع دولت آقای بایدن مبنی بر دیپلماسی با تهران جویا شد.

آقای والتز در پاسخ گفت: «من فکر می‌کنم ما باید همیشه به دیپلماسی فرصت بدهیم، اما معتقد نیستم که این رژیم، وقتی که آیت الله حتی به مذاکره کنندگانش اجازه نداده مستقیماً با ما صحبت کنند، واقعاً در مذاکره جدی باشند. مذاکرات برای این است که ببینیم رژیم چه نوع کمک اقتصادی می‌تواند به دست آورد و متأسفانه چیزی که رژیم بیش از همه به آن اهمیت نمی دهد مردمش است و فقط به دریافت پول اهمیت می‌دهد. پس نباید از هیچ نوع فشاری دست بکشیم. ما نباید از خواستمان مبنی بر اینکه رژیم دیپلماسی گروگانگیری را متوقف کند دست بکشیم. همین الآن که ما صحبت می‌کنیم، آمریکایی‌ها را گروگان و در بند دارد. رژیم باید از تروریسم به عنوان ابزار سیاست خارجی عقب‌نشینی کند، استفاده از نیروهای نیابتی در منطقه به ویژه در عراق، سوریه و لبنان را متوقف کند، و به شریکی مسئول در جهان تبدیل شود. و از سوء استفاده از مردم خود، به ویژه دختران جوانی که فقط معترض هستند و خواستار آینده‌ای بهتر برای خود هستند، دست بردارد. بنابراین من فکر می‌کنم به همه این دلایل، ما باید با این رژیم و سوء استفاده‌هایش موضع سخت بگیریم.»

مایکل والتز در مورد قطعنامه پیشنهادی ملزم کردن دولت برای ارائه اقدامات برای لغو، و یا چشم‌پوشی از تحریمهای اعمال شده آمریکا علیه ایران برای بررسی کنگره، به صدای آمریکا چنین گفت:« من فکر می کنم که کنگره باید صدای خود را داشته باشد و همواره نسبت به کاهش تحریمهای نگران هستم. این که دولت به دنبال لغو تحریم‌هاست، به‌ویژه تحریمهای رژیم‌های ایران، که برنامه موشک‌های بالستیکی بر خلاف قطعنامه سازمان ملل را توسعه می‌دهد، من از قطعنامه مطرح شده کنگره حمایت خواهم کرد.»

گرگوری میکس عضو ارشد دمکرات کمیته هم از مقابله با فعالیتهای موشکی تهران و قطعنامه تحریمی در این مورد حمایت ، اما با قطعنامه ۴۶۹۱ پیشنهادی مخالفت کرد و گفت:«ملزم کردن دولت به کسب موافقت کنگره پیش از لغو ویا چشم پوشی از تحریمها ، روند خطرناکی را در راه دیپلماسی ایجاد می‌کند ودست دولت را می بندد و اضافه کرد کنگره چنین وظیقه ای ندارد.»

مرحله بعدی در مورد مصوبه امروز کمیته مجلس ارجاع آن برای بررسی و تصویب در کل مجلس نمایندگان و سنا است .

دبیرکل سازمان ملل متحد، پانزدهم تیر ماه، پانزدهمین گزارش شش‌ماهه خود درباره اجرای قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل را در پنج بخش و ٢٢ بند منتشر کرد و از جمهوری اسلامی خواست از نقض بیشتر برجام خودداری کند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG