لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۸

پس‌لرزه‌های محکومیت پسر میرسلیم؛ تشکیک در سلامت رأی شورای نگهبان


مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس شورای اسلامی
مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس شورای اسلامی

رسانه‌ای شدن محکومیت مهدی میرسلیم، پسر مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس شورای اسلامی، واکنش‌های گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشته است.

منصور حقیقت‌پور، نماینده مجلس شورای اسلامی، روز سه‌شنبه ۲۸ تیر در واکنش به این خبر با تأکید بر این که «فرزند آقای میرسلیم پیش از ثبت‌نام‌های انتخابات مجلس یازدهم دستگیر شده»، به «اعتماد آنلاین» گفت که با وجود «احراز جرم» او، «خللی در روند بررسی و تأیید صلاحیت» پدرش برای نامزدی مجلس یازدهم رخ نداده، در حالی که در سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری، «پشت موضوع رد صلاحیت آقای لاریجانی یک جریان سیاسی بود و مسئله حضور کوتاه‌مدت دختر ایشان در خارج از کشور بهانه بود.»

او با بیان این که دختر علی لاریجانی «برای سفر به خارج از کشور، تمکین به شوهر کرده بود»، اضافه کرد، «اما پسر آقای میرسلیم برای براندازی» با سازمان مجاهدین خلق «همکاری کرده است و اصلاً این دو حتی با یکدیگر قابل قیاس هم نیست» و «با توجه به دسترسی‌های خاص آقای میرسلیم به جاهای مختلف پسر او این امکان را داشت که دنیایی از اطلاعات را جمع و جور کند» و به مجاهدین تحویل دهد.

این نماینده مجلس همچنین با اشاره به پرونده‌های همکاری فرزندان برخی اعضای شورای نگهبان با سازمان مجاهدین خلق، پیشینه برخی از فرزندان اعضای شورای نگهبان را «مسئله‌دار» خواند و گفت که آنها با سازمان مجاهدین خلق «همکار بوده‌اند و حتی کشته شده‌اند.» او اتخاذ «تصمیم واحد» در ارتباط با رویه برخورد با این موارد را خواستار شد.

اشاره او به کشته شدن حسین جنتی فرزند احمد جنتی دبیر شورای نگهبان است که عضو سازمان مجاهدین خلق بود و در ۲۳ خرداد ۱۳۶۱ طی درگیری مسلحانه با اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشته شد.

آزادی مهدی میرسلیم به رغم داشتن حکم محکومیت چندساله در حالی است که دو دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف به نام‌های امیرحسین مرادی و علی یونسی که فروردین‌ ١٣٩٩ به اتهام ارتباط و همکاری با سازمان مجاهدین خلق بازداشت شده‌ بودند، پس از سپری کردن ۱۴ ماه در بازداشت، در رابطه با اتهام جدید «افساد فی الارض» هر یک به تحمل ۱۶ سال زندان محکوم شدند و زندانی هستند.

در واکنشی دیگر، غلام‌رضا تاج‌گردون نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی که اعتبارنامه او از سوی مجلس رد شد، در توییتی خطاب به مصطفی میرسلیم که پیش از این او را از «منتخب مسئله‌دار» خوانده بود، نوشت: «بهت گفتم دنیا دار مکافاته. بنشین و ببین. هنوز مانده و روزی خواهم گفت در مورد قالیباف چی گفتی و او چی گفت.»

توییت غلام‌رضا تاج‌گردون در واکنش به محکومیت پسر مصطفی میرسلیم
توییت غلام‌رضا تاج‌گردون در واکنش به محکومیت پسر مصطفی میرسلیم

همچنین عباس عبدی، از چهره‌های اصلاح‌طلب، «ساختار سیاسی ایران» و «اصولگرایان حاکم» را به «تبعیض ویرانگر» متهم کرد و با اشاره به موضع آنها در خصوص محکومیت پسر میرسلیم نوشت، «نه تنها در این باره سکوت کردند بلکه سعی کردند آن را لاپوشانی کنند. ولی وای اگر کوچکتر از این، نزد منتقدانشان رخ داده بود.»

بعضی کاربران نیز در شبکه‌های اجتماعی مقایسه برخورد قضایی با فائزه هاشمی و مهدی میرسلیم اشاره کرده‌اند.

برخی با عبارات کنایی به شیوه زندگی اعضای خانواده‌های مقامات جمهوری اسلامی ایران و گزارش‌های رسانه‌ای درباره آنها اشاره کرده‌اند.

کاربرانی نیز به تناقض‌ها در اظهارات مصطفی میرسلیم پرداخته‌اند که نخست گفته در جریان پرونده هیچ دخالتی نداشته و سپس از نامه‌نگاری با رئیس قوه قضاییه پرده برداشته که به آزادی پسرش منجر شده است.

مصطفی میرسلیم، چهره سیاسی اصولگرای جمهوری اسلامی، روز دوشنبه در گفت‌وگو با تسنیم خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران، اعلام کرد که پسرش به جرم «همکاری» با مجاهدین خلق به پنج سال زندان محکوم شده، اما با توجه به «وضعیت روحی و جسمی» مشمول مرخصی و سپس عفو شده است.

او با این شرح که پسرش مهدی میرسلیم تیر ماه ۱۳۹۸ «ظاهرا پس از دو سال مراقبت» بازداشت و در بهمن همان سال به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال زندان محکوم شد و با قطعی شدن حکم، در بهمن ۹۹ به زندان اوین انتقال یافت، فرزندش را فردی دارای «ضعف جسمی و روحی از بدو تولد» معرفی کرد و با بیان این که مجاهدین فرزندش را «شکار» کرده و «به دام انداخته بودند»، گفت: «اگر زودتر متوجه این مسائل شده بودم، با تنبیه مختصری می‌توانستم او را از این وضعیت نجات دهم.»

میرسلیم با بیان این که پسرش مهدی «بسیار عاطفی و ساده‌لوح و سست اراده است»، گفت که مجاهدین خلق با استفاده از «این ضعف» که «موجب ناتوانی در تأمین وضعیت معیشتی او شده»، توانسته بودند «او را جذب کنند.»

XS
SM
MD
LG