سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری روز دوشنبه با توجه به سخنان امروز جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که گفته بود هفته پیش انتظار پاسخ دولت بایدن را داشته است، گفت: «ما بشدت سرگرم بررسی متن هستیم و حتی یک روز هم بیش از زمان لازم، پاسخ را معطل نخواهیم کرد.»
ند پرایس گفت: «به نظر میرسد ایران از چندین خواسته خود که به هیچ عنوان برای ایالات متحده قابل قبول نبود، از جمله خارج کردن سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی خارجی، صرف نظر کرده است.»
این مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه تأکید کرد:«در صورتی که کوچکترین خطری از سوی سپاه حس شود، آمریکا از تمامی ابزار فشار خود استفاده خواهد کرد.»
با وجود این که مسائل دیگری وجود دارد که هنوز دو طرف درباره آنها اختلاف نظر دارند، اما پرایس گفت:«در حال حاضر نسبت به دو هفته پیش، نظرات تهران و واشنگتن نزدیکتر شده است.»
ند پرایس همچنین ایران را برای طولانی شدن مذاکرات مقصر دانست و گفت: «اگر ایران جواب صریحی داده بود این روند ادامه پیدا نمیکرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در پاسخ به خبرها و انتقادهایی مبنی بر این که آمریکا و کشورهای اروپایی با بستن پرونده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی موافق هستند توضیح داد که «هرگاه مدیرکل به شورای حکام گزارش بدهد که مسائل باقیمانده روشن و حل شدهاند، انتظار داریم ایران از دستور کار آژانس خارج شود نه پیش از آن»
گفتنی است مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز میگوید که او به هیچ وجه حاضر نیست پرونده مربوط به مسائل حل نشده با ایران را بدون دریافت پاسخ معتبر از ایران ببندد.
گروسی این اظهارات را در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی سیانان که در روز دوشنبه پخش شد، اعلام کرد.
مجری برنامه تلویزیونی سیانان، بکی اندرسون، از گروسی پرسید که در گزارشی که در ماه ژوئن منتشر کرد، گفته بود ایران به سوالات آژانس نتوانسته است پاسخ قانع کننده فنی بدهد، و آیا حالا او حاضر است آن پرونده را بدون دریافت پاسخهای مورد نظر ایران ببندد؟
گروسی در پاسخ به این پرسش گفت که برای اعضای این سازمان قابل قبول نیست که به خاطر مسائل سیاسی وظایف خود را انجام ندهند چرا که این نهاد یک وظیفه حقوقی دارد.
گروسی در مصاحبه خود که روز دوشنبه پخش شد گفت سازمانش میخواهد این پرونده را ببندد اما «تاکنون توضیحات فنی معتبری که ما نیاز داریم که منشأ بسیاری از آثار (ذرات) اورانیم را بدهد» از ایران دریافت نکرده است. ایران میگوید که به دنبال تسلیحات هستهای نیست. اما ناظران میگویند که برخی از فعالیتهای هستهای ایران منحصر به کشورهایی است که برنامه تسلیحات هستهای دارند.
گفته میشود یکی از درخواستهای ایران برای احیای برجام، پایان تحقیقات برجام در مورد مسائل حل نشده میان این کشور و آژانس بین المللی انرژی اتمی، بازوی هستهای سازمان ملل متحد، است.