لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۷

اقتصاد ایران از نگاه نزدیک؛ «وضعیت بحرانی» بازنشستگان کارگری، همزمان با توقف فروش کالا


در ماه‌های گذشته بارها بازنشستگان به وضعیت اقتصادی خود اعتراض کرده بودند.
در ماه‌های گذشته بارها بازنشستگان به وضعیت اقتصادی خود اعتراض کرده بودند.


هرچند دولت ابراهیم رئیسی سعی دارد وضعیت اقتصادی را خوب توصیف کند و بر بهبود «روز به روز اقتصاد کشور» تاکید دارد، خبرهای حوزه اقتصاد در ایران به اندازه خوشبینی مقامات جمهوری اسلام نیست. در حالیکه وضعیت اقتصادی بازنشستگان کارگری «بحرانی» اعلام شده، فعالان بازار هم از توقف خرید و فروش خبر می‌دهند.

روز سه‌شنبه دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران گفت: در چند ماه سپری شده از سال جدید، وضعیت اقتصادی و معیشتی بازنشستگان کارگری ۵۰ درصد سقوط کرده است که یک بحران جدی‌ست و باید به صورت عاجل به آن رسیدگی شود.

گفتنی است پایین بودن حقوق بازنشستگی، تأخیر در پرداخت، تورم بیش از ۵۰ درصدی اعلام شده در سبد غذایی در کنار بحران گرانی و کمبود دارو بازنشستگان کشور را تهدید می‌کند.

این اظهارات در حالی است که این هفته محسن رضایی فرمانده پیشین سپاه پاسداران و معاون اقتصادی ابراهیم رئیسی در یک سخنرانی در بوشهر گفته بود: دشمنان ایران بخوبی متوجه شدند که ایران در مسیر پیشرفت خود سرعت گرفته و بدون تردید در ماه‌ها و سال‌های آینده دیوارهای تحریم بیشتر شکسته خواهد شد.

وی افزود: روز به روز وضعیت اقتصادی کشور رو بهبود است ولی نباید این موضوع فراموش شود که اکنون در جنگ اقتصادی درگیر هستیم.

اما فضای اقتصادی داخل ایران چندان سازگار با این اظهارات محسن رضایی نیست.
رئیس مجمع عالی واردکنندگان با تاکید بر متوقف شدن فروش در برخی بنگاه‌ها می‌گوید: فعالان اقتصادی ریسک خرید و فروش کالا را نمی‌پذیرند به همین دلیل بنگاه‌های اقتصادی و تولیدکنندگان «بست نشسته‌اند» و فروش کالاهای تولیدی را تقریبا قطع کرده‌اند، چراکه «تصویر روشنی از آینده ندارند و نمی‌دانند که چه خواهد شد.»

نوسانات نرخ ارز مهمترین چالش تولید در ایران است که ضمن از بین بردن فضای رقابتی، نقدینگی مورد نیاز را نیز به‌ صورت چشمگیری افزایش داده است.

برداشت دوباره و دوباره

همزمان، رئیس سازمان برنامه و بودجه از موافقت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با برداشت دوباره از صندوق توسعه ملی پس از نامه نگاری رئیسی خبر داد. این چندمین بار است که از این صندوق برداشت می‌شود.

به گفته میرکاظمی، رئیسی اجازه خواست که خامنه‌ای مجوز برداشت ۲۰ درصد درآمدهای صندوق در دو موضوع تملک و اشتغال را صادر کند که با برداشت ۱۰ درصد موافقت شد.

صندوق توسعه ملی قرار بود جایگزین حساب ذخیره ارزی شود تا محلی باشد برای حفظ سرمایه ارزی و استفاده آن در مسیر توسعه اما تجربه حساب ذخیره ارزی در حال تکرار است.

XS
SM
MD
LG