لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۱

ادامه بن‌بست سیاسی در عراق بسیاری از خانواده‌ها را بی‌پول کرده است


تظاهرات گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران علیه مقتدی صدر. بغداد، عراق. ١٢ اوت ٢٠٢٢
تظاهرات گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران علیه مقتدی صدر. بغداد، عراق. ١٢ اوت ٢٠٢٢

خبرگزاری رویترز در گزارشی به تاثیر منفی تداوم بن‌بست سیاسی عراق بر بسیاری از خانواده‌های آسیب‌پذیر پرداخته که با معضل بی‌پولی دست به گریبان هستند.

صبرین خلیل که سال گذشته شوهرش را به دلیل کرونا از دست داد، اکنون باید به تنهایی هفت فرزندش را بزرگ کند اما بن‌بست ده‌ماهه سیاسی سبب توقف کمک‌های مالی دولت عراق به او و صدها هزار خانواده مستمند دیگر شده است.

او که ساکن یک خانه آجری یک‌خوابه در روستایی در نزدیکی بغداد است، می‌گوید مراقبت از هفت فرزند به تنهایی وظیفه‌ای «کمرشکن» است و به دلیل مشکل مالی نمی‌تواند به درمان بیماری مزمنش بپردازد و همچنین باید بچه‌هایش را از برخی وعده‌های غذایی محروم کند.

به گفته صبرین، ٩ ماه است وزارت کار و امور اجتماعی عراق هیچ کمکی به او نکرده است.

یک مقام این وزارتخانه به رویترز گفته است: «دست‌مان بسته است زیرا هیچ بودجه‌ای وجود ندارد.» به گفته او، خانواده صبرین خلیل تنها یکی از ٣٧٠ هزار خانواده‌ای است که واجد شرایط دریافت مستمری دولتی است اما به دلیل بن‌بست سیاسی جاری آن را دریافت نمی‌کند.

تلاش برای مذاکره

بن‌بست ده ماهه جاری در عراق طولانی‌ترین از نوع خود از زمان سقوط صدام حسین در سال ٢٠٠٣ است.

گروه‌های شیعه طرفدار ایران و طرفداران مقتدی صدر هر دو می‌گویند که خواستار خروج از این وضع هستند، اما بر سر گام‌هایی که باید در این راستا برداشته شود با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

طرفداران مقتدی صدر که پیروز انتخابات اکتبر سال گذشته شدند، پس از ناکامی در تشکیل دولت، اکنون خواستار انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید هستند.

اما در مقابل، احزاب مورد حمایت جمهوری اسلامی می‌گویند:« انتخابات زودهنگام تنها زمانی می‌تواند برگزار شود که یک دولت انتقالی تشکیل شود و قانون برگزاری انتخابات جدید به تصویب برسد.»

روز چهارشنبه مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر کنونی، با رهبران سیاسی دیدار کرد و از طرفداران صدر خواست به گفت‌وگوی ملی بپیوندند. او همچنین از تمام طرف‌ها خواست به تشدید تنش‌های سیاسی پایان دهند.

مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق
مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق

مقتدی صدر در این دیدار حضور نداشت و طرفدارانش اشتیاق کمی نسبت به این ابتکار نخست‌وزیر عراق از خود نشان داده‌اند.

در نماز جمعه طرفداران صدر که در خارج از پارلمان برگزار شد، امام جماعت گفت:«این گفت‌وگوها تنها در خدمت منافع اصحاب قدرت است و خدمتی به عراق نمی‌کند.»

همزمان ده‌ها طرفدار گروه‌های وابسته به ایران نیز بیرون منطقه سبز بغداد دست به تظاهرات زدند.

حمدی مالک، پژوهشگر ارشد در انستیتوی واشنگتن برای مطالعات خاورنزدیک و کارشناس شبه‌نظامیان شیعه عراقی، به رویترز گفته اختلاف میان گروه‌های رقیب در عراق بسیار زیاد است و امکان شروع درگیری‌ها در حال افزایش است.

صبرین خلیل نیز می‌گوید علیرغم اینکه دولت به مردم اصرار کرد رای بدهند «اما انتخابات چیزی را عوض نکرد.»

XS
SM
MD
LG