لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۹

پلیس جمهوری اسلامی ۳۵ صفحه اینستاگرامی را به اتهام «ترویج سبک زندگی غربی» مسدود کرد


لوگوی پلتفرم اینستاگرام - آرشیو
لوگوی پلتفرم اینستاگرام - آرشیو

واحد فرماندهی انتظامی مربوط به «فضای تولید و تبادل اطلاعات» که به اختصار «فتا» نامیده می‌شود، اعلام کرد که در اصفهان ۳۵ صفحه اینستاگرامی را به علت آنچه «ترویج سبک زندگی غربی» نامیده، مسدود کرده است.

به گزارش وب‌سایت دیده‌بان ایران، مصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتا در فرماندهی انتظامی اصفهان، ۱۲ خرداد اعلام کرد که این صفحه‌های اینستاگرامی به اتهام «انتشار و بارگذاری» تصاویری که به تعبیر او «مبتذل و تبلیغات مدلینگ با محتوای نامناسب» بوده‌اند و به گفته او «سعی در اغفال جوانان داشتند» بسته شده‌اند.

به گفته این مقام نیروی انتظامی، میانگین تعداد بازدید این ۳۵ صفحه اینستاگرامی «۷۰ هزار نفر» بوده است و پلیس فتا «ضمن حذف محتویات این صفحات و مسدودسازی آنها» با «دستور قضایی»، گردانندگان این حساب‌های کاربری را «به مرجع قضایی معرفی کردند.»

به ادعای مصطفی مرتضوی، «تمام تحرکات» کسانی که «هنجارشکنان اجتماعی در فضای مجازی» نامیده شده‌اند، «تحت کنترل پلیس» است و با کسانی که «خارج از عرف» فعالیت می‌کنند، «برخورد خواهد شد.»

تداوم برخورد با فعالیت‌های شهروندان در شبکه‌های اجتماعی از سوی مقامات جمهوری اسلامی در حالی است که مطابق قوانین جاری در ایران، جرمی با عنوان «ترویج سبک زندگی غربی» وجود ندارد، هرچند بنا بر ماده ۷۴۲ قانون جرایم رایانه‌ای، انتشار «تصاویر مبتذل و مستهجن» در شبکه‌های اجتماعی جرم‌انگاری شده است.

گروه مشاوران حقوقی دادبان در این رابطه تأکید کرده که «استفاده از چنین عناوینی، مشخصا با هدف تحمیل حداکثری عقیده و با هدف خاموش‌سازی هرگونه سبک زندگی متفاوت و به‌ویژه محدود کردن آزادی‌های فردی» صورت می‌گیرد.

بر اساس این تحلیل حقوقی، «انتشار تصاویر مدلینگ، به هیچ وجه مصداق تصاویر مبتذل و مستجهن محسوب نمی‌شوند و منظور قانونگذار از تصویر مبتذل، تصاویر جنسی و پورنوگرافی است؛ نه تصاویر مدلینگ.»

مقام‌های جمهوری اسلامی، حجاب اجباری و ممنوعیت‌های حکومتی در حوزه‌ آزادی‌های فردی و اجتماعی به ویژه برای زنان در ایران را «هنجار» معرفی کرده و عدم پیروی از آنها را به بهانه «هنجارشکنی» یا محتوای «غیراخلاقی و مبتذل» مورد تنبیه قرار می‌دهند.

در ماه‌های گذشته ده‌ها صفحه اینستاگرامی به اتهاماتی مشابه از سوی نهادهای انتظامی حکومت ایران مسدود شده و گردانندگان آنها هم با عناوینی همچون «مروجان ضدفرهنگی» احضار شده‌اند.

پیشتر، فرمانده انتظامی شاهرود اعلام کرده بود ۵۶ صفحه اینستاگرامی در این شهرستان مسدود شده‌ و صاحبان آنها به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

علاوه بر این، مرکز سایبری سازمان اطلاعات انتظامی زنجان، گردانندگان شش صفحه اینستاگرامی فعال در زمینه آرایشگاه‌های زنانه و مزون لباس عروس را به «انتشار تصاویر هنجارشکنانه» متهم و به مقام‌های قضایی معرفی کرده است.

افزایش برخورد با شهروندان فعال در شبکه‌های اجتماعی پس از آن رخ داده که در ماه‌های گذشته یک مقام پلیس جمهوری اسلامی از ورود «پلیس امنیت عمومی» به فضای مجازی «در راستای اجرای طرح نور» خبر داده بود.

XS
SM
MD
LG