کوین مککارتی رهبر اقلیت جمهوریخواهان مجلس نمایندگان ساعتی پس از اعلام خبر خروج کامل نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان در کنار گروهی از نمایندگان جمهوریخواه که در افغانستان خدمت کردهاند اعلام کرد دولت جو بایدن باید پاسخگو باشد. او گفت «هنوز صدها آمریکایی در افغانستان باقیماندهاند.» آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت کمتر از ۲۰۰ آمریکایی و بیشتر «نزدیک به ۱۰۰ آمریکایی» که خواهان خروج از افغانستان هستند، در آن کشورند.
کوین مککارتی، نماینده جمهوریخواه ایالت کالیفرنیا در این جلسه که شامگاه دوشنبه هشتم شهریور برگزار شد گفت مایک گالاگر، طرحی را هفته پیش برای اطمینان از خروج کامل تمامی آمریکاییها از افغانستان مطرح کرد که رای نیاورد. آقای مککارتی گفت مایک گالاگر این طرح را به روز کرده و ما خواهان آن هستیم که دوباره طرح شود و رای بیاورد.
آقای مککارتی افزود بر این اساس، دولت باید جواب دهد چه تجهیزات نظامی پشت سر باقی گذاشتند و برنامه آنها برای خروج آمریکاییها در سلامت و امنیت چیست تا همه بتوانند در این راستا کار کنند.
مایکل والتس، نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا گفت: «من همین امروز صبح با دو شهروند آمریکایی در تماس بودم که با کودکانشان خارج از گیت فرودگاه کابل بودند و باید این خبر بد را به آنها میدادم که دیگر گیتها بسته شده و حالا ما مشغول فعالیت برای خارج کردن قاچاقی آنها از راههای دیگر هستیم.»
او افزود: «یک کهنهسرباز نیروی دریایی به نام مارک فرریکس، در افغانستان و در یک سال و نیم گذشته گروگان گرفته شده است. آیا او هم آزاد شده است؟» و در ادامه گفت: «تروریستها فقط زبان زور و اهرم فشار را میفهمند.» او گفت هر زمان که طالبان امتیاز بخواهد میتواند برود در خیابان و شهروندان آمریکایی را گروگان بگیرد.
جیم بنکس، نماینده جمهوریخواه ایالت ایندیانا که خود در افغانستان خدمت کرده گفت: تجهیزات و تسلیحات آمریکایی به ارزش ۸۵ میلیارد دلار در اختیار نیروهای نظامی و پلیس افغانستان نماند و در اختیار «دشمن ما» قرار گرفت.
او گفت «به دلیل سوءمدیریت» و «خروج عجولانه» تمامی این تجهیزات به دست طالبان افتاد. او گفت دولت بایدن این را میدانست که طالبان اوضاع را در دست میگیرد «ولی به مردم آمریکا دروغ گفتند.»
دن کرانشاو، دیگر نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس که در افغانستان خدمت کرده و یک چشم خود را هم از دست داده در این نشست گفت: «امیدوارم هیچکس این تیتر را نزند که ما طولانیترین جنگ آمریکا را پایان دادیم. ما جنگی را پایان نداده، در جنگی شکست نخوردیم. کاری که کردیم، از دست دادن یک مکان استراتژیک در آن نبرد بود و حالا بسیار دشوار خواهد بود تا مکان امنی برای تروریستها را گرفته یا از [دسترسی به] آن جلوگیری کنیم.»
او گفت «دیگر چشم و گوشی در آنجا روی زمین نداریم و میهنمان در ۲۰ سال گذشته در مقابل بیشترین ریسک قرار دارد.»
دیگر نمایندگان جمهوریخواه هم در این جلسه سخنرانی کرده و از خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان شماری انتقاد مطرح کردند.
کنت مککنزی، فرمانده سنتکام روز دوشنبه هشتم شهریور و با حضور در کنفرانس خبری در پنتاگون اعلام کرد تمامی نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان خارج شدند و عملیات خارج کردن شهروندان آمریکایی و شهروندان آسیبپذیر افغانستان هم به پایان رسیده است.