آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده و متعاقب اعلام خروج کامل نظامی آمریکا از افغانستان در سخنانی از ساختمان وزارت خارجه در شهر واشنگتن گفت: از امروز نمایندگی دیپلماتیک در افغانستان نداریم و ماموریت دیپلماتیک را به دوحه در قطر منتقل کردیم و به کنگره اطلاع خواهیم داد از این نمایندگی امور افغانستان از جمله نقل و انتقال پیام با گروه طالبان را اداره میکنیم.
آقای بلینکن ادامه داد: آمریکا به آمریکاییان و اتباع خارجی و افغانستانیهایی که میخواهند از آن کشور خارج شوند همچنان کمک خواهد کرد. گمان داریم زیر ۲۰۰ و شاید نزدیک به یکصد شهروند آمریکایی در افغانستان هنوز حضور دارند که میخواهند از آن کشور خارج شوند. برخی از این افراد دارای تابعیت دوگانه هستند که در آن کشور ریشه دارند. حتی اگر اتباع ما پس از چند ماه تصمیمشان تغییر کند و خواستار خروج باشند ما کمکشان خواهیم کرد که خارج شوند.
وزیر خارجه ایالات متحده گفت: طالبان هم به صورت علنی و خصوصی گفته است که اگر شهروندانش (شهروندان افغانستان) خواستار خارج شدن از آنجا باشند ممانعتی به عمل نخواهد آورد و ما آنها را مسئول این گفتههایشان میدانیم. ساعتی پیش شورای امنیت سازمان ملل نیز در این خصوص قطعنامه صادر کرد.
آقای بلینکن ادامه داد: ما با کشورهای گروه هفت و دیگر متحدان درباره بازگشایی فرودگاه کابل صحبت کردیم تا افرادی که میخواهند از طریق پروازهای چارتر این کشور را ترک کنند بتوانند و البته راه زمینی هم وجود دارد.
وزیر خارجه آمریکا افزود: به رغم خروج، ما همچنان بر عملیات ضد تروریستی متمرکز میمانیم. ما توان پویایی در این خصوص در منطقه داریم. طالبان قول داده است که القاعده در کشورشان پناهگاهی نداشته باشد و با دشمن قسم خورده شان داعش خراسان مبارزه کنند. ما آنها را مسئول این گفته هایشان میدانیم. ما بر اساس اقداماتشان آنها را ارزیابی میکنیم. آن چه برای ما در تماس با طالبان بالاترین اهمیت دارد منافع ملی ما است. اگر حکومت جدید در افغانستان در این راستا خواستار مشارکت باشد ما آماده هستیم.
آقای بلینکن گفت داشتن انتظارات از طالبان به این معنی نیست که آمریکا به این گروه اتکا میکند بلکه ایالات متحده خود ارزیابیهایش را انجام میدهد و قابلیتهای محکم مبارزه با تروریسم را در منطقه حفظ میکند تا در صورت لزوم تهدیدات را خنثی کند همچنان که در چند روز گذشته با حمله به تسهیلکنندگان داعش و تهدیدات آنی در افغانستان و همچنین با عملیات در دیگر مناطقی که در آن حضور نظامی ندارد، این موضوع را نشان داده است.
آقای بلینکن همچنین گفت: ما به ادامه ارائه کمکهای انساندوستانه ادامه خواهیم داد. ما برای تحقق این مطالب با متحدین و شرکایمان همکاری و رایزنی میکنیم. این کمکها از طریق حکومت افغانستان توزیع نخواهد شد بلکه از سوی نهادهای مستقل به دست مردم خواهد رسید.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در همین روز گفت حضور ۲۰ ساله نظامی آمریکا در افغانستان پایان یافت.
ژنرال کنت مککنزی، فرمانده سنتکام نیز روز دوشنبه هشتم شهریور و با حضور در کنفرانس خبری در پنتاگون اعلام کرد تمامی نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان خارج شدند و عملیات خارج کردن شهروندان آمریکایی و شهروندان آسیبپذیر افغانستان هم به پایان رسیده است.