لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۹

نفع عمان از توافق ایران و غرب


اگر آرزوی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در مورد رسیدن به توافقی بر سر برنامه های اتمی تهران باغرب ظرف ششماه آینده به واقعیت بپیوندد، عمان، بعنوان میانجیگر عمده در حل اختلافات، میتواند از این توافق نفع عمده ای ببرد.
طی چند هفته پیش از اولین سفر خارجی آقای روحانی، پس احراز پست ریاست جمهوری، مقامات عمانی برای خرید گاز طبیعی از تهران بازدید کردند، به امید آنکه پس از برداشتن تحریم ها، بتواند گاز مورد نیاز خود را از ایران خریداری و آنرا طریق تنگه هرمز دریافت کند.

ایران بر روی بزرگترین منابع گاز طبیعی جهان نشسته است و عمان از سال ۲۰۰۵ میلادی تا بحال تلاش کرده است تا، بعنوان یک واسطه، مقداری از گاز طبیعی ایران را خریداری کرده، و آنرا از طریق تأسیسات بندری خود و با سود بیشتر به کشورهای خارجی صادر کند، پیش از آنکه منابع گاز طبیعی این کشور به اتمام برسد.

پس از روی کار آمدن آقای روحانی، مسقط بیدرنگ دست بکار شد تا روابط تجاری دراز مدت خود را، به ویژه در زمینه خرید گاز طبیعی از ایران گسترش دهد. در همین رابطه، پس از مراسم ادای سوگند ریاست جمهوری آقای روحانی در ماه اوت، سلطان قابوس بن سعید به تهران رفت و با رئیس جمهوری جدید ایران دیدار و گفتگو کرد. در طی این سفر، وزیران انرژی دو کشور قرار داد فروش گاز طبیعی به عمان را به امضاء رساندند. بموجب این توافق نامه، ایران قرار است، ظرف ۲۵ سال آینده ۶۰ میلیارد دلار گاز طبیعی مایع به عمان بفروشد که بزرگترین تجارت بین دو کشور بشمار خواهد رفت.

محمد حامد الرمحی، وزیر نفت عمان، پس از امضاء قرارداد گاز طبیعی با ایران، در اوائل ماه جاری به خبرنگار رویترز گفت که دولت جدید ایران استراتژی متفاوتی دارد. ما بسیار خوش بین و امیدوار هستیم که تمام اختلافات بین ایران و غرب برطرف خواهد شد.

عمان یکی از متحدان بسیار نزدیک آمریکا بشمار میرود و گفته میشود که در حل اختلافات بین آمریکا و ایران بر سر برنامه ای اتمی تهران نقش میانجی داشته است.
مقامات جمهوری اسلامی ایران گفته اند که انتظار میرود انتقال گاز طبیعی مایع به عمان از دو سال آینده آغاز شود.

از نقطه نظر ایران، فروش گاز طبیعی به عمان دسترسی به بازار کشورهای جنوب شرقی آسیا را باز خواهد کرد.
اما، فروش گاز طبیعی به عمان با سه اشکال اساسی، یعنی تحریم های غرب علیه ایران، اختلاف بر سر قیمت، و چالش ها تکنیکی در مورد احداث خط لوله گاز طبیعی در زیر آب، روبروست.
XS
SM
MD
LG