لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۱

آمریکا یک شبکه تامین مالی حوثی‌های یمن را تحریم کرد


دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) ۱۳ فرد و نهاد مسئول تامین ده‌ها میلیون دلار ارز حاصل از فروش و ارسال کالاهای ایرانی با حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حوثی‌های یمن را تحریم کرد.

این وزارتخانه پنجشنبه ۱۶ آذر در بیانیه‌ای‌ گفت این افراد با استفاده از شبکه پیچیده‌ای از صرافی‌ها و شرکت‌ها در کشورهای مختلف، از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سعید جمال که از قبل در فهرست تحریم‌ها قرار داشتند به عنوان مجرای مهمی برای انتقال پول جمهوری اسلانی به حوثی‌های یمن عمل می‌کنند.

برایان نلسون، معاون وزارت خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، گفت: «حوثی‌ها همچنان از ایران کمک مالی و حمایت دریافت می‌کنند که نتیجه آن تعجب آور نیست: حملات غیرقانونی به زیرساخت‌های غیرنظامی و کشتی‌های تجاری، مختل کردن امنیت دریایی و تهدید تجارت بین‌المللی.»

او افزود: «وزارت خزانه‌داری به مختل کردن شبکه تسهیلات مالی و شبکه‌های تدارکاتی که این فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده را میسر می‌کنند، ادامه خواهد داد.»

حوثی‌ها حملات موشکی و پهپادی متعددی را به زیرساخت‌های غیرنظامی در اسرائیل و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن انجام داده‌اند. کشتی‌های جنگی ایالات متحده که در آب‌های بین‌المللی فعالیت می‌کنند مجبور شده‌اند در دفاع از خود به حملات موشکی حوثی‌ها پاسخ دهند. در این بیانیه تاکید شده است که «چنین اقداماتی بی ثباتی منطقه‌ای را بیشتر می‌کند و خطر گسترش درگیری بین اسرائیل و حماس را به دنبال دارد.»

سعید جمال در سال ۱۴۰۰ بنا بر فرمان اجرایی رئیس جمهوری آمریکا در راستای مبارزه با تروریسم به دلیل کمک مادی یا ارائه حمایت مالی، مادی، یا فناوری برای نیروی قدس سپاه پاسداران مشمول تحریم‌های آمریکا قرار گرفت. نیروی قدس نیز در سال ۱۳۸۶ به دلیل حمایت از چندین گروه تروریستی مشمول تحریم‌ها شد.

بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا به اشاره به نام صرافی‌هایی در کشورهای ترکیه، لبنان، امارات متحده عربی، می‌گوید که سعید جمال و سپاه پاسداران با استفاده از این صرافی‌ها میلیون‌ها دلار از منابع مالی جمهوری اسلامی ناشی از فروش کالاها و خدمات را به صرافی‌های حوثی‌ها در یمن منتقل کرده‌اند.

این بیانیه همچنین به نام شرکت‌های کشتی‌رانی که با سعید جمال و سپاه‌ پاسداران در انتقال کالاها همکاری می‌کنند اشاره کرده است.

در شرایطی که جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر به شدت تلاش کرده است هرگونه دست داشتن در حملات حماس به اسرائیل، حمله به کشتی‌ها در خاورمیانه، و حمله به نیروها و تاسیسات آمریکایی و غربی در منطقه را انکار کند، یک مقام ارشد سپاه پاسداران روز پنجشنبه ۱۶ آذر ضمن اذعان به حمایت تسلحیاتی جمهوری اسلامی از حوثی‌ها و حماس، تهدید کرد که کشتی‌های دارای پرچم اسرائیل «مطمئنا مورد اصابت قرار می‌گیرند.»

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز در کنفرانس خبری روز دوشنبه ۱۲ آذر گفت که واشنگتن بر اساس شواهد و دلایل باور دارد که این حملات، در حالی که توسط حوثی‌ها در یمن انجام شده‌اند، اما به طور کامل توسط ایران امکان‌پذیر شده‌اند.

او ادامه داد: «ما معتقد نیستیم که هر سه کشتی مورد حمله با اسرائیل ارتباط داشته باشند. اقدامات حوثی‌ها عملا تهدید برای صلح و ثبات بین المللی و منشا نگرانی است و آمریکا برای پاسخ و اتخاذ تصمیمات و اقدامات آتی در حال رایزنی با شرکای خود است.»

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، نیز در اطلاعیه‌ای وقوع چهار حمله در روز یکشنبه ۱۱ آذر به سه کشتی تجاری در آب‌های بین‌المللی دریای سرخ را تایید کرد و گفت، ناوشکن یو اس اس کارنی به تماس‌های این کشتی‌ها پاسخ داد و به آن‌ها کمک کرد.

دوشنبه وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون اعلام کرد اگر چه به مدارکی دال بر این‌که حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی قصد هدف‌گیری ناوهای آمریکای را داشتند، اما نیروی دریایی آمریکا در هفته‌های اخیر با سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌ها شلیک شده توسط این گروه مورد حمایت حمهوری اسلامی پاسخ داده است.

بریتانیا حملات اخیر به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را محکوم و جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که به دلیل حمایت از شبه‌نظامیان حوثی در این حملات مقصر است.

در همین حال، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ۱۳ آذر گفت در تماسی به امیرعبداللهیان، از جمهوری اسلامی ایران خواست تا از نفوذ خود استفاده کند و فعالانه برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری‌ها در منطقه تلاش کند.

از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و گروه شبه نظامی فلسطینی حماس در نیمه مهرماه، ایالات متحده حوثی ها را مسئول یک سری حملات در آب های خاورمیانه می‌داند.

حوثی‌های یمن که کنترل بیشتر سواحل دریای سرخ یمن را در دست دارد، پیش از این، موشک‌های بالستیک و پهپادهای انتحاری به سمت اسرائیل شلیک کرده بودند و متعهد شدند که کشتی‌های اسرائیلی بیشتری را هدف قرار دهند.

با توجه به حملات حوثی‌ها در دریای سرخ و حملات جداگانه شبه نظامیان تحت حمایت ایران علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، مقامات امنیت ملی ایالات متحده نگران خطر تشدید ناگهانی و مرگبار منطقه‌ای هستند.

آمریکا بارها اعلام کرده است که به ایران پیام داده است که دامنه درگیری نظامی حماس و اسرائیل را گسترده نکند. آمریکا با هدف نشان دادن جدیت خود به این هشدار، دو ناوگروه هواپیما‌بر را به منطقه اعزام کرده که یکی از این ناوگروه‌ها، ناو گروه آیزنهاور وارد خلیج فارس شده است.

XS
SM
MD
LG