در شرایطی که جمهوری اسلامی در هفتههای اخیر به شدت تلاش کرده است هرگونه دست داشتن در حملات حماس به اسرائیل، حمله به کشتیها در خاورمیانه، و حمله به نیروها و تاسیسات آمریکایی و غربی در منطقه را انکار کند، یک مقام ارشد سپاه پاسداران روز پنجشنبه ۱۶ آذر ضمن اذعان به حمایت تسلحیاتی جمهوری اسلامی از حوثیها و حماس، تهدید کرد که کشتیهای دارای پرچم اسرائیل «مطمئنا مورد اصابت قرار میگیرند.»
به گزارش خبرگزاری دانشجو، علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه جندی شاپور اهواز سخنرانی میکرد، در مورد حملات اخیر گروه حوثیهای یمن به چند کشتی تجاری در دریای سرخ، به دستور رهبر جمهوری اسلامی برای «پشتیبانی» از مبارزه با به گفته او «ظلم و ظالم» اشاره کرد.
او با اذعان تلویحی به پشتیبانی تسلحیاتی جمهوری اسلامی از گروههای نیابتی خود، گفت که قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس، «دست مقاومت را از سنگ به موشک پر کرد.» او همچنین با تاکید بر این که این کار را «عملا انجام دادیم» اضافه کرد: «حوثیهای یمن ۹ سال پیش کلاشنیکف داشتند. الان موشک با برد دو هزار کیلومتر دارند.» او گفت که دست یافتن این گروه نیابتی جمهوری اسلامی در یمن به این تسلیحات در «زمان خیلی کم» انجام شد.
او همچنین درباره تردد کشتیها در آبهای منطقه گفت: «الان هیچ کشتی جرات نمیکند علنا با پرچم اسرائیل در تنگه باب المندب و دریای سرخ تردد کند، چون مطمئنا مورد اصابت قرار میگیرد.»
سخنان این مقام ارشد سپاه پاسداران در شرایطی ابراز شد که آمریکا از زمان آغاز درگیریها میان اسرائیل و گروه شبهنظامی حماس در غزه، گروه حوثیهای یمن، یکی از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، را مسئول مجموعه حملات در دریای سرخ معرفی کرده است.
با این همه، سعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، روز ۱۴ آذر، در نامهای به دبیرکل این سازمان ادعا کرد که ایران در هیچ اقدام یا حملهای علیه نیروهای آمریکایی دست نداشته است.
در روزهای گذشته، سه کشتی تجاری در آبهای بینالمللی در جنوب دریای سرخ مورد حمله قرار گرفتند. حوثیها مسئولیت حمله پهپادی و موشکی به آن چه به گفته آنها، دو کشتی اسرائیلی بود را پذیرفتهاند.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، روز ۱۲ آذر، در حساب فارسی خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) در مورد چهار حمله به این سه کشتی تجاری نوشت: «ما بر اساس دلایل زیادی، بر این باوریم که این حملات، در حالی که توسط حوثیها در یمن انجام شدهاند، به طور کامل توسط رژیم ایران فعال میشوند.»
سنتکام اشاره کرد: «ایالات متحده تمامی پاسخهای مناسب را در هماهنگی کامل با متحدان و شرکای بین المللی خود در نظر خواهد گرفت.»
بریتانیا نیز حملات تازه به کشتیهای تجاری در دریای سرخ را محکوم و جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که به دلیل حمایت از شبهنظامیان حوثی در این حملات مقصر است.
جمهوری اسلامی بارها به حمایت نظامی و مالی از گروه های نیابتیاش در خاورمیانه مانند حزبالله لبنان، حماس، جهاد اسلامی، گروههایی ماند کتایب حزب الله در عراق، و حوثیها در یمن، و نیز اعزام نیروهای نظامی از جمله لشکر فاطمیون به سوریه برای حمایت از حکومت بشار اسد متهم شده است.
با این حال، جمهوری اسلامی این موضوع را رد کرده و در مواردی مانند سوریه و عراق هم گفته که نیروهایش، مستشار بودهاند. اما این ادعا بارها از سوی شماری از کشورهای منطقه و نیز در جهان رد شده است.