رئيس جمهوری ايالات متحده میگويد توافقنامه جهانی جديدی که قرار است در مورد تغييرات آبوهوايی صورت بگيرد، بايد شامل تعهد جدی اقتصادهای نوظهور بوده و از تقسيم کشورها به غنی و فقير، که سد راه پيشرفت مذاکرات در سازمان ملل شده، عبور کند.
روز سهشنبه، ۱ مهر ماه (۲۳ سپتامبر) باراک اوباما نشست تغييرات آبوهوايی را با بيانيهای مورد خطاب قرار داد که قصد از آن سرعت بخشيدن به شتاب سياسی برای دستيابی به پيمانی جهانی در رابطه با تغييرات جوی تا سال ۲۰۱۵ است. اين بيانيه همچنين شامل فهرستی از تعهداتی است که دولت او در واکنش به تغييرات جوی تاکنون سپرده است.
رئيس جمهوری آمريکا همچنین گفت «پيمان جهانی» در اين مورد بايد شامل تعهداتی قوی از پارهای از اقتصادهای نوظهور باشد زيرا میزان گازهای گلخانهای که آنها توليد میکنند به موازات رشد اقتصادشان افزايش پيدا میکند.
آقای اوباما در ادامه گفت «اين بار، ما نياز به توافقنامهای داريم که واقعيات اقتصادی ظرف دهه آينده و پس از آن را منعکس کند. [اين توافقنامه] بايد جسور و جاهطلبانه باشد زيرا اين چيزی است که چالش پيش روی ما در اين مقياس به آن نيازمند است.»
چين در سال ۲۰۰۷ گوی سبقت را از ايالات متحده به عنوان بزرگترين توليد کننده گازهای گلخانهای، که به اعتقاد دانشمندان مسبب اصلی گرمايش زمين است، ربود.
پس از سخنان آقای اوباما، جان گئولی معاون نخست وزير چين گفت، هدف پکن اين است که «تا جای ممکن هرچه زودتر» سقفی برای توليد گازهای گلخانهای تعيين کند و يا از افزايش آن جلوگيری نمايد. اين موضوع رای مذاکرات سازمان ملل از اهميت فوق العادای برخوردار است. برخی از مشاوران حکومت چين گفتند اين هدف پس از سال ۲۰۳۰ متحقق خواهد شد.